Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti csődként fognátok fel, ha...

Ti csődként fognátok fel, ha a gyerek az apjával szeretne maradni válás után? Mit tennétek a helyemben, benne maradnátok a házasságban?

Figyelt kérdés

A kisfiam 6 éves, az apja volt eleinte otthon vele (fél éves koráig én, de utána visszamentem dolgozni). A kapcsolatunk szépen lassan megromlott a férjemmel, talán a helyzet miatt, nem tudom. 2 éve dolgozik újra, én még mindig többet, így ő van a kicsivel többet. Imádják egymást, jobban ragaszkodik hozzá.

Nekem már nem jó ez a kapcsolat, beszélgettem a kisfiammal nemrég, egy kisbarátja szülei elváltak, ennek kapcsán kérdezgettem, azt mondta, hogy ő az apjával maradna. Kicsit rosszul esett, de végülis megértem.

Én válnék, férjemnek ez így kényelmes, azt mondta döntsek (az ilyenjeitől is falra mászok, ő a férfi, szerinte néha lekezelem, de mindent csak rám hárít mindig, mi mást csinálhatnék, mint döntök és cselekszem. Most még a válásról is én döntsek, ő ebből is kimarad)

A gyerek miatt ti maradnátok?

2012. dec. 28. 15:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem csőd és ne maradj csak a gyerek miatt! A problémákat a gyerek is érzi és hosszú távon rosszabb lesz neki, ha olyan emberekkel él együtt, akikre nem tud támaszként tekinteni, hiszen ők maguk is bizonytalanok és nem tisztelik egymást. Annyira meg ne legyél önző, hogy tönkre teszed a gyerek fejlődését, csak azért, hogy a közeledben legyen.
2012. dec. 28. 15:48
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baj nincs azzal, miért ne maradhatna az apjával?

Mi is apukánkkal maradtunk, ettől még lehet kapcsolatot tartani az anyával is.

2012. dec. 28. 15:53
 3/18 anonim ***** válasza:
78%
nem igazán értem a felháborodásod ... te akarsz válni, nem a férjed, akkor miért ő döntsön?
2012. dec. 28. 15:53
 4/18 anonim ***** válasza:
15%

Én maradnék, de nem azért, mert ha válnék, akkor nem kapnám meg a gyereket. Biztos, hogy te kapnád, ne aggódj.

Azért maradnék, mert egy ilyen kicsi gyerekkel valószínűleg nem találnék új kapcsolatot. Érdemes megvárni, amíg nagyobb lesz, 13-14 éves, onnantól már csak pár év, és felnőtt, akkor már a férfiakat sem érdekli, hogy van, az már nem egy olyan gyerek, akit még nevelni kell, és pótapának tekintené a jelölteket.

Így meg, hogy a férjeddel maradsz, kényelmesebb addig is az élet, hogy nem rád hárul egyedül a gyereknevelés. Meg a fiús dolgokhoz kell azért az apa. De ha nagyobb lesz, és nem változik a kapcsolatotok jó irányba, akkor elválnék. Ha 13-14 évesen netán az apját választaná, nem tragédia.

Amíg meg együtt vagy a férjeddel, attól még te tarthatsz szeretőt. Gondolom úgysem szexeltek már.

2012. dec. 28. 15:57
 5/18 anonim ***** válasza:
33%
Ő! Ha jól értem, azért maradnál mert az esetleges válás során a gyerek az apját választaná. Kicseszett önző vagy, ugye tudod?!
2012. dec. 28. 15:58
 6/18 anonim ***** válasza:
55%

# 4/5

Na te is egy szép mintát mutathatsz a gyerekeidnek gratulálok.

2012. dec. 28. 16:08
 7/18 anonim ***** válasza:
30%
Úristen 4-es, ugye ez csak vicc?!
2012. dec. 28. 16:11
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

"Én maradnék, de nem azért, mert ha válnék, akkor nem kapnám meg a gyereket. Biztos, hogy te kapnád, ne aggódj."

1: Ez egyáltalán nem biztos.

2: A gyerek nem egy tárgy és 6 évesen azért már neki is van beleszólása. Ahogy a kérdező írja ő az apjával maradna.

Egyébként egy fiú gyereknek nagyon fontos az apa, tőle jönnek a minták a későbbi felnőtt korhoz.

2012. dec. 28. 16:14
 9/18 anonim ***** válasza:
27%

4

"Biztos, hogy te kapnád, ne aggódj. "

Erre ne vegyél mérget, mert ebben az esetben a kis srácnak az apja felé anyai érzései vannak, és az anyja felé apai.

Itt ebben a helyzetben nem kapná meg a gyereket.

2012. dec. 28. 16:20
 10/18 anonim ***** válasza:
91%

"Most még a válásról is én döntsek, ő ebből is kimarad) "

Mert számára lényegtelen, hogy te ott vagy, vagy nem. A gyerek miatt elvisel és ennyi.

2012. dec. 28. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!