Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyám megőrjít. Mit tegyek?

Az anyám megőrjít. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok de az anyukám nem kezel felnőttként... Ez viszont csak a kisebbik baj. Folyamatosan idegeskedik, és ordibál velem, sokszor nekem is jön apróbb dolgokért, pl; nem találja a dolgait, amihez semmi közöm de rajtam keresi, felkapcsolom a villanyt a folyosón mikor aludni próbál (üveg ajtónk van) stb... egyszerűen nem bírok már vele élni... A legrosszabb pedig hogy magánszférát se ad. A barátommal nálunk kettesben se tudunk lenni mert állandóan benyit ha pedig bezárjuk kiabálni kezd hogy pl: teregetni akar bejönni. Sajnos nincs lehetőségem elköltözni mert nappali iskolába járok, tehát állandó keresetem sincs csak a diákmunkákkal megkeresett pénzzel támogatom őt ha kell neki. Nem tudom mit tehetnék :-( Ma éjjel pedig betelt a pohár mikor nekem jött megint...

2012. dec. 28. 01:37
 1/2 Argloss ***** válasza:
100%

Amikor keresi a dolgait, akkor normálisan válaszolsz rá, vagy úgy, hogy még egy pap is meggondolná, hogy szájba vágjon!?

Az együttélés mindig kompromisszumokkal jár. Próbálj meg vele normálisan beszélni ezekről a dolgokról és türelmesebben kezelni őt. Na persze vannak emberek akikkel nem lehet beszélni, de mivel rá vagy kényszerülve, ezért ez az egyetlen mód.

Az ablakodra meg szerelj fel egy függönyt, a barátoddal meg ne nálatok találkozzatok, ha ennyire nem alkalmas rá a hely...

2012. dec. 28. 02:35
 2/2 anonim ***** válasza:
67%

Anyám dettó ilyen...

Legjobb az "amíg az én házamban laksz, addig az van amit én mondok" duma. Az ő háza, amit a nagyszüleimtől/szüleitől örökölt... Ő sem tudott ennyi éves korában elköltözni, pedig akkor még könnyebb volt az élet, nem volt munkanélküliség... Csak hát ő nem is akart elköltözni, mert a nagyszüleim nem voltak ilyen zsarnokok, hanem mindent megengedtek neki. Sajnos túl sokat is, azért lett ilyen...

Na de...

Sajnos nincs más, mint tűröd. A lehető legkevesebbet legyél otthon, és kerüld őt, hogy kevesebb lehetőség legyen a vitára. Ha meg ordíbál, akkor engedd el a füled mellett. Hagyd rá, ne szólj neki vissza. Esetleg ha kisebb jelentőségű dolgokról van szó, akkor tegyél úgy, ahogy akarja, közben pedig érleld a fejedben, hogy nem baj, nem lesz mindig így, majd veszel egy lakást, ha dolgoztál pár évet, vagy albérletbe költözöl a pároddal... Őt meg azután nagy ívben elkerülöd, hogy gondolkozzon az életéről az anyaságáról...

Lényeg, hogy amíg nem tudsz lelépni, addig ne őröld feleslegesen az idegeidet!

2012. dec. 28. 03:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!