Anyám megőrjít, mit csináljak?
Szia! Az eszedbe se jut, hogy talán van abban valami, amit ő mondd? 15 éves vagy, ez az a kor, amikor felnőttnek érzed magad, de még nagyon fiatal, tapasztalatlan gyerek vagy.
Nyilván félt, hogy máris pasizol, fél, hogy otthagyod a sulit, lelépsz a bizonytalanba. Mert ha 15 évesen már ennyire komoly kapcsolatba kezdtél, és így viselkedsz, nem kizárt semmi...
Kicsit hallgass rá, mert ő az anyukád, aki sokkal tapasztaltabb. Egyértelműen nem akarja, hogy úgy járj, mint ő.....
igaza van az előttem szólónak
én is 15 vagyok és lány, nekem is van barátom, de nem töltjük együtt az egész napot, sőt van hogy napokig nem találkozunk, nőgyógyász, sex pedig még szóba se jött pedig már fél éve járunk, és ő már 17
nem erőltet semmit, de így is szeretjük egymást
nem csodálkozom hogy anyud ki van akadva
Nehéz kérdés, nehéz így látatlanul válaszolni.
Sajnos én ismerek olyan igazán rendes lányokat, akik hasonló okok miatt elköltöztek otthonról.
Nem lehet, hogy édesanyádnak van valami más baja, és rajtad vezeti le a feszültséget?
A következő dolgok jutottak eszembe
- Amennyire lehet, próbáld megvédeni saját magadat. Pl. ha édesanyád miatt szakítasz a barátoddal, az nem csak Neked lesz rossz, hanem legalább annyira Neki is, mivel az összes haragodat - joggal - rá fogod zúdítani. Ezek után már ez a probléma is közétek fog állni.
- Próbálj meg minél inkább a kedvébe tenni. Ne jogász módjára értelmezd a szavait, lásd meg, hogy mit szeretne, és próbáld azt megtenni Neki, amennyire a lehetőséged engedi. Fontos, hogy érezze, hogy szereted, és amit esetleg ellene teszel, azt nem azért teszed, hogy Őt bántsd.
- Az elköltözés nagyon veszélyes mindenkire nézve. Egyrészt igen rossz helyzetbe kerülhetsz Te is emiatt, viszont egyáltalán nem biztos, hogy Ő tényleg ezt akarja, és könnyen lehet, hogy (bár nem ezt mondja) ennél jobban semmi mással nem tudnád Őt megsérteni. Kérdés hogy ha elköltözöl, valamikor is helyre fog-e állni a kapcsolatod édesanyáddal.
Nyilván felmerül az emberben a kérdés, hogy édesapádtól ebben nem tudsz-e segítséget kérni?
Remélem tudtam segíteni.
Apám, mint a kérdésem végén is írtam, tudomást sem vesz erről az egészről. Ő igazából egy nagyon higgadt ember, és tényleg csak akkor szól,. ha szükségesnek érzi, de akkor nagyon...
Arról meg hogy elköltözzek.. igazából, ha tehetném, elköltöznék, de egyszerűen nem tudom hogyan, hova, miből... ÉS valahogy akármennyire is rossz a kapcsolatunk, nem hiszem h meg tudnám tenni... Édesanyám mindigis azt szerette volna, hogy oylan "barátnői" legyen köztünk a viszony, de arra soha nem jött rá.,hogy nem lehet egyszerre kijátszani a 'barátnő' és az 'anya' kártyát...
Hogy valami más baja is lenne... hát... nemtudom, Régebben voltak gondjai, járt is pszichológushoz, de mostanában már nem jár... lehet, hogy újra vissza kellene mennie hozzá. Oké, hogy az miatt is stresszel, mert most építkezünk, de hogy ennyire.. :S Nemtudom
Én a 11:18-as vagyok, csak a válaszodra reagálok.
Természetesen édesanyád is tudja, hogy nem tudsz elköltözni. Nem azért mondja, hogy költözz el (még akkor sem, ha ez nem logikus), hanem azért, hogy sarokba szorítson, hogy Neki engedelmeskedj, és ne másnak.
Sajnos ismerek olyan családokat, ahol ez a sarokba szorítás jól működött, aztán 23 évesen, ez első lehetőségnél a lány elköltözött otthonról, édesanya meg nem tudta, hogy mi van. Éppen ezért ennek nem szabad engedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!