Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám megőrjít, mit csináljak?

Anyám megőrjít, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Szóval... anyám idegbeteg.. de olyna szinten, hogy akármit csinálok, kiakad, és elkezd üvöltözni. Ha főzök nekik, akkor az a baj (merthogy sok a mosogatnivaló, ha nem főzök, akkor igazán csinálhattam volna vmi hasznosat, ha már egész nap othon voltam. Ha már 2 csésze ott van az ágyam mellett, akor miért van ekkora rendetlenség nálam. :S Már szinte hazamenni se szeretek. A fél nyarat a barátomnál töltöttem, vagy ha nem nála voltunk, akkor nálam, de ő velem volt. Anyámnak az a baja, hogy velem sohasem lehet beszélgetni, mert mindig ottvan Ő. De amíg nem volt ott (suliidő) akkor is a beszélgetés annyiból állt, hogy bejöt hozzám, kioktat, ordibál, és kimegy. Szóval nem szereti hogy ennyit együtt vagyok a barátzommal, mert "mintha össze lennétek házasodva" ugy viselkedünk. De én szeretem őt, és szeretnék minnél többet vele lenni. A barátommal az is a baja, hogy soha nem megyünk sehova, de (Ő most csinálja a jogsit) mondta anyu hogy ha meglesz neki, akkor nem fogunk ám össze vissza furikázni mindenhova. Szóval menjünk is, meg neis. :S Pedig el szoktunk járni, majdnem minden hétvégén haverokal biliárdozni... de ez emg nem teccik neki, mert hogy ki tudja miylen kocsmába járunk... -.-" Aztán meg.. mondta, hogy ha szexre kerül a sor, akkor nyugodtan menjek el nődokihoz, irasak fel gyógyszert. Az ő tudta nélkül elmentem, azért is felháborodott. Tegnap meg úgy összevesztünk.. hazamentem, mert mondta h holnap jön valaki, éshogy rakjak rendet, hazamentem, rendet raktam, és akartam visszajönni barátomhoz, de neki ez nem teccett, és mondta, hogy holnap vagy megyek velük haza egyedül, vagy pakolhatok össze, és költözhetek el otthonról. Hát oké, anyám is eljött 15 évesen otthonról, és teljesen önálló életet kezdett, de azért engem nem kéne kidobnia, emrt nem tudja, hogy kell nevelni egy 15 éves lányt. Apám füle hallatára "dobott ki", ő meg csak ült a Tv elött, és nem reagált semmit. :S Nem tudom mit kéne tennem, hogy anyám ne legyen ilyen. Segítsetek kérlek...
2009. aug. 27. 10:49
 1/7 anonim válasza:
53%

Szia! Az eszedbe se jut, hogy talán van abban valami, amit ő mondd? 15 éves vagy, ez az a kor, amikor felnőttnek érzed magad, de még nagyon fiatal, tapasztalatlan gyerek vagy.

Nyilván félt, hogy máris pasizol, fél, hogy otthagyod a sulit, lelépsz a bizonytalanba. Mert ha 15 évesen már ennyire komoly kapcsolatba kezdtél, és így viselkedsz, nem kizárt semmi...

Kicsit hallgass rá, mert ő az anyukád, aki sokkal tapasztaltabb. Egyértelműen nem akarja, hogy úgy járj, mint ő.....

2009. aug. 27. 11:02
 2/7 anonim ***** válasza:
59%

igaza van az előttem szólónak

én is 15 vagyok és lány, nekem is van barátom, de nem töltjük együtt az egész napot, sőt van hogy napokig nem találkozunk, nőgyógyász, sex pedig még szóba se jött pedig már fél éve járunk, és ő már 17

nem erőltet semmit, de így is szeretjük egymást

nem csodálkozom hogy anyud ki van akadva

2009. aug. 27. 11:09
 3/7 anonim válasza:

Nehéz kérdés, nehéz így látatlanul válaszolni.

Sajnos én ismerek olyan igazán rendes lányokat, akik hasonló okok miatt elköltöztek otthonról.

Nem lehet, hogy édesanyádnak van valami más baja, és rajtad vezeti le a feszültséget?

A következő dolgok jutottak eszembe

- Amennyire lehet, próbáld megvédeni saját magadat. Pl. ha édesanyád miatt szakítasz a barátoddal, az nem csak Neked lesz rossz, hanem legalább annyira Neki is, mivel az összes haragodat - joggal - rá fogod zúdítani. Ezek után már ez a probléma is közétek fog állni.

- Próbálj meg minél inkább a kedvébe tenni. Ne jogász módjára értelmezd a szavait, lásd meg, hogy mit szeretne, és próbáld azt megtenni Neki, amennyire a lehetőséged engedi. Fontos, hogy érezze, hogy szereted, és amit esetleg ellene teszel, azt nem azért teszed, hogy Őt bántsd.

- Az elköltözés nagyon veszélyes mindenkire nézve. Egyrészt igen rossz helyzetbe kerülhetsz Te is emiatt, viszont egyáltalán nem biztos, hogy Ő tényleg ezt akarja, és könnyen lehet, hogy (bár nem ezt mondja) ennél jobban semmi mással nem tudnád Őt megsérteni. Kérdés hogy ha elköltözöl, valamikor is helyre fog-e állni a kapcsolatod édesanyáddal.

Nyilván felmerül az emberben a kérdés, hogy édesapádtól ebben nem tudsz-e segítséget kérni?

Remélem tudtam segíteni.

2009. aug. 27. 11:18
 4/7 A kérdező kommentje:
De.. ha fél attól h lelépek, otthogyam a sulit, akkor miért akar kidobni otthonról.. ez nem logikus. Meg mindig is éretttebb voltam a koromnál, és erre ő büszke is votl, de hogy eljött ez az időszak, amikor szintén úgy kéne viselkednie velem, hogy érettebb vagyok, inkább lekezel.
2009. aug. 27. 11:20
 5/7 A kérdező kommentje:

Apám, mint a kérdésem végén is írtam, tudomást sem vesz erről az egészről. Ő igazából egy nagyon higgadt ember, és tényleg csak akkor szól,. ha szükségesnek érzi, de akkor nagyon...

Arról meg hogy elköltözzek.. igazából, ha tehetném, elköltöznék, de egyszerűen nem tudom hogyan, hova, miből... ÉS valahogy akármennyire is rossz a kapcsolatunk, nem hiszem h meg tudnám tenni... Édesanyám mindigis azt szerette volna, hogy oylan "barátnői" legyen köztünk a viszony, de arra soha nem jött rá.,hogy nem lehet egyszerre kijátszani a 'barátnő' és az 'anya' kártyát...

Hogy valami más baja is lenne... hát... nemtudom, Régebben voltak gondjai, járt is pszichológushoz, de mostanában már nem jár... lehet, hogy újra vissza kellene mennie hozzá. Oké, hogy az miatt is stresszel, mert most építkezünk, de hogy ennyire.. :S Nemtudom

2009. aug. 27. 11:28
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy olyan stresszforrás is van az életében, amiről esetleg te nem is tudsz. Légy hozzá türelmes, próbáld elviselni, ha egy mód van rá ne veszekedj vele csip-csup dolgokon, hanem adj neki igazat. Az én környezetemben is van ilyen ember, akinek "kilógnak az idegei" (egyébként okkal) és mindenben csak a negatívumot látja, így tudom, hogy nem könnyű, de mást nem tudok javasolni, minthogy légy hozzá türelmes és mutasd ki a szereteteted, azzal lehet a stresszt, depressziót a leghatékonyabban "gyógyítani".
2009. aug. 27. 11:49
 7/7 anonim válasza:

Én a 11:18-as vagyok, csak a válaszodra reagálok.

Természetesen édesanyád is tudja, hogy nem tudsz elköltözni. Nem azért mondja, hogy költözz el (még akkor sem, ha ez nem logikus), hanem azért, hogy sarokba szorítson, hogy Neki engedelmeskedj, és ne másnak.

Sajnos ismerek olyan családokat, ahol ez a sarokba szorítás jól működött, aztán 23 évesen, ez első lehetőségnél a lány elköltözött otthonról, édesanya meg nem tudta, hogy mi van. Éppen ezért ennek nem szabad engedni.

2009. aug. 27. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!