Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzzem meg anyámat?...

Hogyan győzzem meg anyámat? Tetoválás kérdés!

Figyelt kérdés

Egy éve bejelentettem otthon, hogy tetoválást akarok a csuklómra. Anyámat előre felkészítettem, tavaly decemberben, hogy a következő év (2012) februárban tetováltatni fogok (akkor töltöttem be a 18-at). Nem mondott semmit, csak annyit, hogy jól gondoljam meg, fájni fog, örökké rajtam marad, nem tudom leszedetni, stb. Februárban lett is időpontom egy szalonba. Anyám akkor odajött vergődni, és végül nem lett belőle semmi.

Nem tettem le a tetkóról, még mindig akarok. Nem kaptam 'érdemi' választ arra, hogy miért nem lehet, csak annyit, hogy bűn (vallásos anyám, én is, már beszéltem erről a lelkészemmel, azt mondta, hogy nem bűn, csak higiéniai okok miatt meggondolandó), vagy ha megcsináltatom, elköltözik a szüleihez. 'Ha szeretem, nem csináltatom meg', stb...

[link] Ilyet szerettem volna a csuklómra (nem érdekel, hogy elterjedt a minta, sok mindenkinek van ilyen. Közöm is van a zenéhez, gitározom, zongorázom, énekkaros voltam, de idő hiányában abbahagytam). Viszont arra gondoltam, hogy az egyik csuklómra egy violinkulcsot, másikra egy basszuskulcsot varratnék (max 3-3 centiset). Jobban takarható.

Szóval egy jó éve nem tudunk dőlőre jutni. Azaz, ő az fújja, hogy 'nem, nem, nem', én meg rágom a fülét, hogy 'de, de, de!!!!' Nem akarom sutyiban, titokban megcsináltatni.

18l (kevesebb, mint 2 hónap múlva 19)

u.i.: nem érdekel, hogy fogok kinézni öregen, tetkóval, arra sem vagyok kíváncsi, hogy 'megfogom unni!'

2012. dec. 26. 19:36
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Igen, én is kb. harmadszor látom a kérdésed. De azért leírom harmadszor is a véleményem.

Anyukáddal el kellene beszélgetned, hogy miért áll annyira ellenségesen a tetoválásodhoz. Elmondom Neked, hogy nálunk sem tetszett anyumnak az ötlet (sőt testvéremnek és apumnak se) de végül dűlőre jutottunk. Mindössze annyit csináltam, hogy kikértem a véleményüket, nekik melyik minta tetszik valamint abban is, hogy hová rakatnák a helyemben. Elmondtam nekik, hogy nem divatból csináltatom és nekem mi a jelentése. Megértették.

A csukló dolgot a helyedben én is meggondolnám, mert ha hiszed, ha nem, rengeteg ember van, aki ellenségesen viszonyul a tetováláshoz, többek között munkáltatók. De ha soha nem akarsz mondjuk bankban, irodában vagy hivatalos helyen dolgozni, akkor rajta csak, csináltasd. Magánéletben lehet, hogy elfogadott, de hidd el, még eladóként sem mindenhol tűrik meg (pl. az én munkahelyemen sem. Ezért van takarható helyen a hátamon)

Nézd, ne dacból csináltass egy tetoválást, hanem mert tényleg akarod. Én személy szerint 4 évig gondolkodtam rajta, mire megszületett az a minta, amiben minden benne van. (most vagyok 21, novemberben csináltattam meg)

Ha pedig mindenképpen hajthatatlanok a szüleid, de megvan rá a pénzed és a terved, irány a szalon. Persze csak ha biztos vagy benne, hogy nem vágnak ki otthonról :) Én totál egyedül mentem el, nem is akartam, hogy valaki ott legyen rajtam kívül. Legalább miközben fájt, tudtam, hogy miért csinálom. Nem kellett hozzá közönség.

2012. dec. 28. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!