Hogyan győzzem meg anyámat? Tetoválás kérdés!
Egy éve bejelentettem otthon, hogy tetoválást akarok a csuklómra. Anyámat előre felkészítettem, tavaly decemberben, hogy a következő év (2012) februárban tetováltatni fogok (akkor töltöttem be a 18-at). Nem mondott semmit, csak annyit, hogy jól gondoljam meg, fájni fog, örökké rajtam marad, nem tudom leszedetni, stb. Februárban lett is időpontom egy szalonba. Anyám akkor odajött vergődni, és végül nem lett belőle semmi.
Nem tettem le a tetkóról, még mindig akarok. Nem kaptam 'érdemi' választ arra, hogy miért nem lehet, csak annyit, hogy bűn (vallásos anyám, én is, már beszéltem erről a lelkészemmel, azt mondta, hogy nem bűn, csak higiéniai okok miatt meggondolandó), vagy ha megcsináltatom, elköltözik a szüleihez. 'Ha szeretem, nem csináltatom meg', stb...
[link] Ilyet szerettem volna a csuklómra (nem érdekel, hogy elterjedt a minta, sok mindenkinek van ilyen. Közöm is van a zenéhez, gitározom, zongorázom, énekkaros voltam, de idő hiányában abbahagytam). Viszont arra gondoltam, hogy az egyik csuklómra egy violinkulcsot, másikra egy basszuskulcsot varratnék (max 3-3 centiset). Jobban takarható.
Szóval egy jó éve nem tudunk dőlőre jutni. Azaz, ő az fújja, hogy 'nem, nem, nem', én meg rágom a fülét, hogy 'de, de, de!!!!' Nem akarom sutyiban, titokban megcsináltatni.
18l (kevesebb, mint 2 hónap múlva 19)
u.i.: nem érdekel, hogy fogok kinézni öregen, tetkóval, arra sem vagyok kíváncsi, hogy 'megfogom unni!'
Én 51 éves vagyok és soha nem értettem meg, miért kell ennyire ellenségesen állni a szülőknek a tetováláshoz. Persze vannak határok, a túl sok nekem sem tetszik, de mindenkinek szuverén joga, hogy mit tetováltat magára, ha betölti a felnőtt kort.
Utána pedig a saját felelőssége lesz, ha megunja és nem tudja majd eltávolítani magáról. Ez mindenkinek saját lecke, más nem mondhatja meg.
A tetoválás számomra jelkép, olyan valami, ami belülről fakad és szeretném, ha kívülről is mindig emlékeztetne a lelkem egy részére. Nincs tetkóm - még - , de a lányomnak van. Nagyon örültem, amikor megcsináltatta.
A bokája belső felére varratta a barátnője nevének kezdőbetűjét, aki nagyon fiatalon meghalt. Látom rajta, mennyire szereti magán, soha nem tiltottam volna el ettől a lehetőségtől, fel sem merült bennem.
Én is fogok csináltatni egy kicsit tetkót, méghozzá főnixmadarat, amely az örök újjászületés jelképe.
ha igényes munka, és vagy nagyon jelent valamit, vagy nem jelent semmit de szépen díszít, akkor nem fogod megunni és megutálni se, a tested része lesz, mint a hajad, a szemed színe, az anyajegyeid vagy bármi.
azzal ne foglalkozz aki azt mondja hogy öregkorodban így meg úgy. nekem is 16 évesen lett az első, és őszintén, van olyan tetkóm is ami hú de nem nagy szám, nem csúny avagy bármi csak nagy helyet foglal és arra gondoltam hogy lehetne helyette más is, inkább azon filózok hogyan dekoráljam tovább az adott mintát...
de a csukó, nyak, alkar, azaz jól látható helyek eleinte tabu, szerintem. mert az esetek 90%ban rossz ötlet. mert a kicsi tetkó alapból rossz ötlet mert akkor az kicsi és akarsz még egyet meg még egyet :)
sose tudhatod, pláne nem ennyi idősen, (bárhogyan is hiszed azt, hogy de), hogy előre tudsz gondolkozni 10-20-50 évvel, mert nem tudsz, és lehet olyan munkád, ami a szíved vágya, és NEM lehet rajtad jól látható tetkó...
szóval szerintem legyen olyan ami könnyebben elrejthető, mert fiatal vagy még. én 16 évesen is tudtam hogy ne legyen feltünő helyen, életkoromnáé fogva sem, magammal kötöttem kompromisszumot, igaz alapból lábra akartam.
és ugye ha már tetkó, nagy eséllyel mondom, hogy egy nem lesz elég. egy kicsi nem lesz elég, valószinüleg... emiatt is jobb egy olyan, ami "bővíthető"...
30N
Kedves Kérdező!
Hiába nem feltűnő 2-3 cm-es tetoválás a csuklódon, de vannak olyan munkahelyek, ahol abszolút nem elfogadott, akármennyire is kicsi!
Nem a tetoválásról akarlak lebeszélni, hiszen nekem is van, nem is egy, de sosem tudhatod hova sodor az élet!
Látod?
Minket se tudsz meggyőzni arról, hogy jó ötlet pont a csuklódra tetováltatni...
nem csoda, hogy anyukádat se tudod, hisz neki nem csak a tetkó helye, hanem maga a tetkó is problémás.
Csuklón feltűnő. Igen, a 3 centis is.
Sokat változott a világ, de nem ennyire.
Nem mindenhol jelenhetsz meg látható tetoválással.
Hátránnyal fogsz indulni a munkakeresésnél is miatta.
Engem már csak annak tükrében sem tudnál meggyőzni, hogy mikor ott voltál a szalonban a kötekedésem miatt inkább kivágtattál a szalonból, hisztizel, nyafogsz és győzködsz annak ellenére, hogy 19 éves vagy.
Ha kell, csináltasd meg!
Kedves Kérdező!
Én is már vagy harmadszor látom a kérdésed.. Nagykorú vagy már, anyádnak nincs beleszólása ebbe a döntésedbe, ha akarod megcsináltatod és kész. Semmi köze hozzá. Jelentkezz be menj el, nem is kell szólni, vaagy ha szólsz ne mond meg a címet. Kész, probléma megoldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!