19 évesen gyerekkel lesz még párom valaha?
13 évesen ismertem meg a gyermekem apját.Nagyon jó volt minden,18 évesen terhes lettem,tervezett gyerek volt.
A baba most 4 hónapos.A párom elvesztette az állását,gyártás vezető volt és most festőkkel dolgozik,5. hónapja.Amióta elkezdett ezzel a brigáddal dolgozni,már az első naptól kezdve részegen jár haza.Náluk az a szokás,hogy reggel indulás előtt egy feles,munka megkezdése előtt,reggelinél ebédnél,minden egyes cigiszünetnél (fél óránként) isznak az otthonról hozott házipálinkából.Képzelhetitek hogy hogy néz ki a párom....
Ma betelt a pohár,egész nap fetreng a tegnapi berúgás után.
Próbáltam őt elvóra küldeni,azt mondja hogy semmi baja, "de ez kell a munkához". Már este is iszik ha hazaér. Én nem szeretnék így tovább élni vele,19 éves vagyok és minden nap egy olyan ember lenné fekszem le aki bűzlik az alkoholtól.
A szüleim mindenben támogatnak,de félek hogy gyerekkel ilyen fiatalon senki nem fog elfogadni,én nem szeretnék egyedül megöregedni.
1. Ezt semmiképpen se türd tovább, igy ne maradj ebben a kapcsolatban.
2. Ha másképp nem lehet elrendezni, mert a párod nem hajlandó megváltozni, akkor a helyedben menj el a szüleidhez és a gyereked legyen a fontosabb.
3. Ha ezt a kapcsolatot sikerül lelkileg is lerendezned magadban, akkor utána kezdj csak újabb kapcsolatra gondolni.
4. Az, hogy gyereked van, késöbb nem feltétlen hátrány, rengeteg fiatal, kisgyerekes nö marad egyedül, és talál késöbb jó partnert.
Te is tudod, hogy alkoholista a párod. Lassan kezdhetsz szedelőzködni, mert ez csak a jéghegy csúcsa.
5 év múlva meg azt fogod mondani, hogy bárcsak hamarabb léptél volna és egyedül is jobb lett volna.
Persze, hogy szereti ezt a munkát, amikor szabadjára engedheti az alkoholizmusát.
De ahogy előttem is már mondták, ha nem hajlandó változtatni (ez az alkoholisták egyik jellemzője, ők nem isznak sokat, nekik nem kell változni, jó minden, ahogy van), akkor ez idővel rosszabb lesz. Legalább ha nem is magad, de a kicsi miatt. Tudod, milyen egy alkoholista szülő mellett felnőni?...
Igen tudom milyen , az apám is ivott,majd ez miatt halt meg.
Sokan támadnak,hogy még "csak" 5 hónapja csinálja,de én nem szeretném hogy a gyerekem így nevelkedjen.
Anyu és a nevelőapám azért támogat mindenben,mert anya is így nevelt engem,tudja milyen.
5. hónap alatt én nem hiszem hogy nagyon durva alkoholista lenne. Nem azt mondom, hogy rendben van amit csinál, de állítsd választás elé, mond meg, hogy ha nem változtat megadott időre akkor ez és ez lesz. Ne fenyegetőzz, mert annak nincs értelme.
Elsőre mondjuk menjen el a másik munkahelyre dolgozni, ha ezt nem teszi meg akkor haza költözöl Anyukádhoz az újévben. Lehet ennyi elég is lenne, hogy észhez térjen. Nagyon fiatalok vagytok, lehet ő még nem állt készen az Apaságra és most az alkoholba menekül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!