Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megőrülök a családunktól!...

Megőrülök a családunktól! Miért jó ez nekik?

Figyelt kérdés

Állapotos vagyok, jelenleg az 5. hónapot fogom túllépni.

Megtudtuk nemis olyan rég, hogy lányunk lesz.

Szerettük volna elsőnek az Andrea nevet adni a lányunknak, de a rokonság "fellázadott", hogy van már ilyen nevű ember a családban.

Tudom jól, a nővérem az. Akit mind a ketten szeretünk a férjemmel és róla neveztük volna el a lányunkat. Erről ő is tud/tudott.

Végül addig győzködtek minket érvekkel, amíg ki nem találtuk a Lili nevet.

Erre anyósom beközölte, hogy a műsorvezető lányát is így fogják hívni és hogy ne majmoljuk őket.

Tiszta vicc!, reagáltam rá. Viszont láttam anyós arcán, hogy ő ezt cseppet sem szánta viccesnek!

Szóval, akkor inkább szánalmas.. :)

Miért pont mi neveznénk el utánuk?! Inkább ők neveznék el mi utánunk ennyi erővel, nem?!

Na jó, ezen túl estem. A férjemet cseppet sem érdekelte, annyit mondott, hogy akkor nézelődjünk még. Ha a kötél szakad, akkor pedig így fogják hívni és kész.

Tegnap összeült a család ünnepelni, mert a sógornőm levizsgázott (diplomás lett).

Amíg ő készülődött a nagy estéjére (étterembe mentünk), addig kérdezgettek minket, hogy van-e már újabb név?!

Mosolyogva benyögtük, hogy Mirára gondoltunk még.

Nem kellett sok, apám elkezdett cuppogni és közölte, hogy: "Mirus, gyere ide!".

A sógornőnk ezt a nevet adta a pár napja ajándékba kapott lány kutyájának.

Ami még szörnyűbb, tudta, hogy ez a név is tetszik nekünk. Azt hittem, hogy ott robbanok fel.

Apósom meg közölte, hogy nincs gond abból, ha a gyereket is Mirának hívjuk!

Modnom persze .. aztán majd ha cuppogtok és fütyültök a kutyának, akkor a gyerek is majd szalad hozzátok nem?!

Esetleg jutalomfalatot is adhattok majd neki..

Elbőgtem magam és kimentem a kocsihoz. Anyukám utánam jött, hozta a kabátomat is. Annyit mondott, hogy majd találunk valami szép nevet az unokájának.

Kicsit kivagyok idegileg.. nem tudom, hogy miért jön ez így össze nekünk. Van még idő a szülésig, nem is a név izgat.. hanem a hozzáállás.

Pedig mindenki szemefénye már most a "trónörökösünk"!

2012. dec. 20. 14:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel az erővel felsorolhatsz még legalább 20 nevet, mindegyikben találhat valaki valamilyen hibát.

Egyedül azt nézd, hogy nektek mi tetszik, a többiek pedig majd idővel megszokják.

2012. dec. 20. 16:03
 12/14 anonim ***** válasza:
Nehogy már ők döntsék el mi legyen a kislányotok neve, nekik meg volt az esélyük. Nyugodtan nevezd el Andinak, a családnak meg semmi köze hozzá, a te lányod, neked kell vele lenned, nevelned, nem azért szülöd meg nevezed el, hogy a nagymamának anyukának sógornak meg stb tetszen. Én már az elején hajthatatlan lettem volna. Igaz én nem vagyok terhes de ha lányom lesz Erikának fogom elnevezni, még az se fog érdekelni ha a férjemnek nem tetszik :D És egyébként ez anyukám egyik neve (a másikat használja) Bár nálunk szerintem örülne neki mindenki, nekem is örültek, hogy anyukám nagymamájáról lettem elnevezve (vagyis nem biztos hogy róla de ugyan az a név)
2012. dec. 20. 18:57
 13/14 anonim ***** válasza:
Mostantól ha felhozzák a témát, zárd rövidre azzal, hogy erről nem beszélsz. És válasszatok nevet a férjeddel, nem kell tudnia a családnak, amíg meg nem születik a kislány. A helyedben én maradnék az Andreánál, ha a nővéredet nem zavarja (őszintén szólva engem zavarna, ha az unokahúgom a nevemet kapná, de van, aki megtiszteltetésnek veszi, ezért jó, ha megbeszélitek vele).
2012. dec. 22. 16:03
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha a nővérednek nincs ellenvetése, legyen Andrea aztán kész. Addig meg mondjátok, hogy anyósod keresztnevét kapja, az ellen csak nincs kifogása:D Jó nagy pofáraesés lesz amikor majd meglátják a születési anyakönyvi kivonatot, dehát így jártak:D
2012. dec. 27. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!