Megőrülök a családunktól! Miért jó ez nekik?
Állapotos vagyok, jelenleg az 5. hónapot fogom túllépni.
Megtudtuk nemis olyan rég, hogy lányunk lesz.
Szerettük volna elsőnek az Andrea nevet adni a lányunknak, de a rokonság "fellázadott", hogy van már ilyen nevű ember a családban.
Tudom jól, a nővérem az. Akit mind a ketten szeretünk a férjemmel és róla neveztük volna el a lányunkat. Erről ő is tud/tudott.
Végül addig győzködtek minket érvekkel, amíg ki nem találtuk a Lili nevet.
Erre anyósom beközölte, hogy a műsorvezető lányát is így fogják hívni és hogy ne majmoljuk őket.
Tiszta vicc!, reagáltam rá. Viszont láttam anyós arcán, hogy ő ezt cseppet sem szánta viccesnek!
Szóval, akkor inkább szánalmas.. :)
Miért pont mi neveznénk el utánuk?! Inkább ők neveznék el mi utánunk ennyi erővel, nem?!
Na jó, ezen túl estem. A férjemet cseppet sem érdekelte, annyit mondott, hogy akkor nézelődjünk még. Ha a kötél szakad, akkor pedig így fogják hívni és kész.
Tegnap összeült a család ünnepelni, mert a sógornőm levizsgázott (diplomás lett).
Amíg ő készülődött a nagy estéjére (étterembe mentünk), addig kérdezgettek minket, hogy van-e már újabb név?!
Mosolyogva benyögtük, hogy Mirára gondoltunk még.
Nem kellett sok, apám elkezdett cuppogni és közölte, hogy: "Mirus, gyere ide!".
A sógornőnk ezt a nevet adta a pár napja ajándékba kapott lány kutyájának.
Ami még szörnyűbb, tudta, hogy ez a név is tetszik nekünk. Azt hittem, hogy ott robbanok fel.
Apósom meg közölte, hogy nincs gond abból, ha a gyereket is Mirának hívjuk!
Modnom persze .. aztán majd ha cuppogtok és fütyültök a kutyának, akkor a gyerek is majd szalad hozzátok nem?!
Esetleg jutalomfalatot is adhattok majd neki..
Elbőgtem magam és kimentem a kocsihoz. Anyukám utánam jött, hozta a kabátomat is. Annyit mondott, hogy majd találunk valami szép nevet az unokájának.
Kicsit kivagyok idegileg.. nem tudom, hogy miért jön ez így össze nekünk. Van még idő a szülésig, nem is a név izgat.. hanem a hozzáállás.
Pedig mindenki szemefénye már most a "trónörökösünk"!
Miért ők mondják meg, hogy mi legyen a neve? Nem kell a beleegyezésük. Titkoljátok a szülésig.
És legyen Andrea. :)
Igazából ugy gondoltam eddig sok mindenről, hogy nem ell titkolnunk/tikolnom a családban senki elől sem.
Értelmes, felnőtt emebrek vagyunk (legalábbis így gondoltam eddig), emiatt pedig midnent megtudunk beszélni.
Lehetne titkolni a nevet, a nemét a gyereknek.. az egész terehességet is akár (bár az utóbbi necces lenne 9 hónapig), de eddig miért kell elfajulni?!
Nekem/Nekünk örömünk ez a gyermek, aki nem sokára megszületik!
Ebben az örömben miért nem osztozhatna a család és a közeli barátaink?!
Nem nekem kéne ehhez felnőnöm, hanem a családunknak.
Nekik kellene elgondolkozniuk a hozzáállásukon, amit a "kötekedéssel" bizonyítottak.
Ha így vélekednek, ha ilyen jó poén nekik minden, akkor hogy bízzam rájuk a születendő unokát?
Ezt már elmondtam nekik tegnap. Apósom bocsánatot is kért. Anyósom meg se mukkant, apám pedig csak elismerően nézett.
Sógornőm annyit mondott, hogyha ezen múlik, másik nevet ad a kutyának.
Na, de már .. lehet én túlzom el, de ne egy ilyen "gond" után jusson már ez az eszébe/eszükbe.
Szerintem állj ki és mondd meg nekik kerek-perec, hogy az őrületbe kergetnek ezzel a név-mizériával. Nem veszik észre magukat, minek b@szogatni egy várandós nőt?
A Ti gyermeketek, az lesz a neve, amit Ti akartok. Semmi közük hozzá, valóban.
Azt is megmondhatod, ha lesz kérdésed, akkor válaszoljanak, ha nem kérdezel, nem kell tanács. Aki ezen megsértődik, azzal végképp nem kell foglalkozni.
Vagy kezdj el te is beleugatni az ő dolgaikba, majd meglátják, milyen kellemes.
Ugyan már!
A saját gyereketeknek olyan nevet adtok, amit szeretnétek.
Az én anyósom is ilyen, közölte hogy ő lányt AKAR (unokát persze), és az lesz a neve hogy Katika.
Megmondtam neki hogy majd ha szül még egy lányt, valóban az lesz a neve :D
A párom is jött azzal hogy az ő családjukban szokás a neveket tovább vinni, hát ő is megkapta hogy tovább is viszik a nevét. A vezetéknevét. Neki persze nincs kifogása egy normális név ellen.
Ne hagyd már hogy bárki beleszóljon :) A férjeden kívül senkinek nincsen joga útmutatást adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!