Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon nehéz kérdés apámmal...

Nagyon nehéz kérdés apámmal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Apám elvált anyukámtól még kiskorunkban, mert meghülyült, hibát hibára halmozott utána, évtizedekig alkoholista volt, felélte a válásnál részére ítélt fele vagyont, utána a szülei után örökölt vagyont, soha nem dolgozott. Most, hogy 60-hoz közelít, egy félig hitelre vett lakásban lakik, amit ki tudja hogy törleszt/törleszt-e. Nemigen beszélünk, mert csak a figyelmeztetésünk ellenére elkövetett ballépésekről értesülünk, amitől egyre rosszabb élete lett. Most nem tudom mi lesz, lehet, hogy ki fog derülni, hogy súlyos beteg. Mivel egész életében kiállhatatlan volt, nincs párja, Anyukám pedig már meghalt (őt én ápoltam) Nem tudom, hogy mit csináljak. Magunkhoz költöztetni nem tudjuk és nem is szívesen tenném, mivel életében velem/velünk nem sok jót tett. Nem foglalkozott velünk, amikor együtt laktunk, arról sincs jó emlékem. Baromi lelkiismeretfurdalásom van, de nem akarom az ő felelőtlen életének a következményeit vállalni. Nagyon szemét vagyok? Mit tudok csinálni?
2012. dec. 19. 14:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nem azt írtam, hogy várja el, hogy bárki is felnézzen rá...
2012. dec. 19. 18:34
 12/12 anonim ***** válasza:

tisztelni és szeretni azt a szülőt lehet, aki erre rászolgál. aki csak megcsinál (már bocs), az nem sokat tett hozzá a boldogulásodhoz.

ne érezd magad rosszul, amiért nem vagy jóban apáddal. felnőtt ember, ő cseszte el az életét. az ő döntése volt a pia, a felelőtlen költekezés. ezekért nem te vagy a hibás, tehát nem neked kell rendbehozni, amit ő elrontott.

ha nagyon muszáj segíts neki, de ne hagyd, h teljesen kisemmizzen csak mert te túl jó szívű vagy.

aki pártolja a fatert ebben a kérdésben, annak bizonyára normális apja volt, és egy szem empátia nincs benne, és képtelen belegondolni, h igenis vannak semmitérő apák, akik a legyártáson kívül nem sok másban jeleskedtek. az én öregem is ilyen. hozzám jöhetne, de elküldeném azokhoz a lotyókhoz, akikért otthagyott minket a szarban anyámmal.

2012. dec. 19. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!