Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon nehéz kérdés apámmal...

Nagyon nehéz kérdés apámmal kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Apám elvált anyukámtól még kiskorunkban, mert meghülyült, hibát hibára halmozott utána, évtizedekig alkoholista volt, felélte a válásnál részére ítélt fele vagyont, utána a szülei után örökölt vagyont, soha nem dolgozott. Most, hogy 60-hoz közelít, egy félig hitelre vett lakásban lakik, amit ki tudja hogy törleszt/törleszt-e. Nemigen beszélünk, mert csak a figyelmeztetésünk ellenére elkövetett ballépésekről értesülünk, amitől egyre rosszabb élete lett. Most nem tudom mi lesz, lehet, hogy ki fog derülni, hogy súlyos beteg. Mivel egész életében kiállhatatlan volt, nincs párja, Anyukám pedig már meghalt (őt én ápoltam) Nem tudom, hogy mit csináljak. Magunkhoz költöztetni nem tudjuk és nem is szívesen tenném, mivel életében velem/velünk nem sok jót tett. Nem foglalkozott velünk, amikor együtt laktunk, arról sincs jó emlékem. Baromi lelkiismeretfurdalásom van, de nem akarom az ő felelőtlen életének a következményeit vállalni. Nagyon szemét vagyok? Mit tudok csinálni?
2012. dec. 19. 14:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Sz.r érzés lehet, de én azt gondolom, hogy ha valakinek lelkiismeretfurdalása kell, hogy legyen, az apukád.
2012. dec. 19. 14:23
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem is kell magadhoz költöztetni. De azt nem írtad, fizetett-e tartásdíjat, találkozott-e rendszeresen veletek? Ha igen, annyit megérdemel hogy látogasd néha, esetleg segíts apró dolgokban, de az semmiképp sem a te dolgod, hogy ápold haláláig...
2012. dec. 19. 14:24
 3/12 anonim ***** válasza:
23%
Igen, mondhatni sz.mét vagy, mert a szülőd és te a gyermeke vagy.Akár milyen.
2012. dec. 19. 14:41
 4/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, kösz az őszinteséget, én is ilyen vagyok magammal. De a másik oldalról kicsit igazságtalannak érzem, hogy ő pedig egész életemben nem állt úgy mellém, mintha az apám lett volna, pedig néha nagy szükség lett volna rá és nem érzelmileg, ha érted, mire gondolok.
2012. dec. 19. 14:50
 5/12 anonim ***** válasza:
Szerintem meg nem vagy szemét. Elsősorban a szülőfelelőssége a gyerek, hiszen ő ad neki életet ezáltal felelősséget vállal érte. Lesz valamilyen szülő, a gyerek pedig általában ha a szülő tisztességesen, szeretettel állt a gyerekhez akkor viszonozzák anélkül, hogy felmerülne a kétség, hogy megtegye.(biztos vannak ellenkező esetek is, de úgy javarészt) Ha a szülő nem érdemli meg, akkor miért? Nagyon egyszerű megcsinálni/megszülni egy gyereket. Nem ettől lesz szülő valaki. Ha meg nem gondoskodik, szereti a gyerekét, akkor kvázi olyan mint egy idegen. Miért gondoskodni egy alkoholista, lom idegen emberen?
2012. dec. 19. 14:58
 6/12 anonim ***** válasza:
Még nem tudod biztosan, h beteg e.Ha mégis kiderülne h igen, akkor annyit "illik" megtenned amennyi tőled akként tellik, h ne menjen rá az életminőséged.Mert ha pl. tartós kapcsolatban élsz és emiatt nem látod a kedvesed, vagy mindig hamarabb lelépnél munkából stb,nos az szerintem nem várható el.Épp elég volt elviselned, majd megbocsátani neki a borzalmak amiket azzal okozott h nem létezett a számotokra.A gyerek akkor is meg akar felelni a szülőnek, ha az nem érdemes rá.Nyílván a lelkiismereted árdekében foglalkozz vele h mi történik vele, de ne úgy hogy ezek túlszárnyalják az erődet.Sajnálom a helyzeted.
2012. dec. 19. 15:25
 7/12 anonim ***** válasza:

Lényegtelen, hogy ő mit tett. Te tedd meg a tőled származó maximumot és nyújtsd neki a kezed.Főleg egy ilyen helyzetben.

Az, hogy ki ember és ki nem-mindig bajban mutatkozik meg.

Engedd, hogy büszke legyen rád, és fel tudjon nézni a saját gyermekére és tudja, hogy szeretik.

A férfiak amúgy sem szoktak kérni-mert szégyenlik, te lépj kérés nélkül felé-hidd el nem fogod megbánni.

2012. dec. 19. 15:29
 8/12 anonim ***** válasza:

Én soha nem akartam megfelelni a szüleimnek, és nincs is lelkiismeret furdalásom. Apám 5 éve halt meg, nem éreztem, hogy valamit kihagytam volna. Pedig még a temetésén sem voltam ott, anyám "elfelejtett szólni" :)

Nem, nem akartam/akarok ilyen embereknek megfelelni. Sajnálom hogy így alakult az életem, mert most hogy van egy csodás anyósom és apósom, látom mi maradt ki az életemből, azt hogy mennyire szeretik a fiukat. És hogy én is általuk tapasztaltam meg, hogy milyen lehet az embert valamilyen szinten gyerekükként szeretik. Ezt sajnálom. Emiatt vagyok néha szomorú. Nem miattuk.

2012. dec. 19. 15:32
 9/12 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszolóval teljesen egyet értek, hasonló helyzetben vagyok. Apámmal hogy mi van, nem tudom, nem tartjuk a kapcsolatot, de ha bmi lenne vele, és a tudomásomra jutna, nekem ő egy idegen. És nem érdekel hogy az ő egyik sejtjéből lettem, ez önmagában nem jelent semmit, nem tartozom neki semmivel.

Szintén párom szülei azok , akik tudtak példát mutatni csak azzal, hogy szeretik a fiukat, és engem is elfogadnak.

2012. dec. 19. 18:04
 10/12 anonim ***** válasza:

Az pedig, hogy "tegyél meg mindent, hogy fel tudjon rád nézni..." nem tudom, ha vki szentnek akarja hinni magát, biztos ezt tenné.

De vki, aki soha le se sz*rt nem fog rád felnézni, max magadat fogod kínozni.

Vagy úgy segíts neki , hogy elfogadod olyannak amilyen, és nem várod, hogy felnézzen rád, semmit, akár még beléd is rúghat.

Vagy ne segíts neki.

Te érzed, lelkiismereted szerint, melyik a jó döntés.

Bár, én lehet keresnék neki egy jó otthont, ha anyagi helyzetem lehetővé tenné.

2012. dec. 19. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!