Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám nem engedi, hogy elköltö...

Anyám nem engedi, hogy elköltözzek töle a kisfiammal. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A kisfiam 4 hónapos. Szülés után odaköltöztem hozzá, segített a babát rendezni. Mikor vissza szerettem volna költözni a páromhoz pár hét mulva kijelentette, hogy nem fogja engedni, hogy elvigyem a babát, mert a páromnak nem való gyerek, félti töle (alkoholproblémái voltak régen, attól tart, hogy inni fog és nem figyelne a gyerekre, ha vele van). Emiatt a párom veszekszik, azt hiszi én nem akarok vele lakni. Anyu azt is mondta, hogy amúgyse engedné mert már megszokta, hogy mindennap látja a babát és rossz lenne nélküle. Azzal ijesztget, hogyha elviszem a gyereket, akkor meg fog halni az idegességtöl, de nem baj, mert már ugyse lesz akkor értelme az életének. Én viszont nem vele szeretném felnevelni a kisfiamat, és nem akarom otthagyni neki. Van már saját családom velük szeretnék élni. Hogyan oldjam meg?
2012. dec. 18. 18:03
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
90%
Aztán az a saját apja nem hiányzik annak a gyereknek? Jó hülye vagy hallod!
2012. dec. 18. 20:36
 32/47 A kérdező kommentje:
Megprobálunk vele mègegyszer szèpen leülni és megbeszélni, megmondjuk, hogy mindenképpen megyünk és neki is jobb lesz, ha belemegy, nem veszekedünk. Ha meg nem... Csaknem fog örökre haragudni ránk.
2012. dec. 18. 20:42
 33/47 anonim ***** válasza:
74%

Nem olvastam a kommenteket.

Figyelj, ez anyádnál nagyon súlyos személyiségzavar. Nálunk ugyanez volt, évekig szenvedtem, aztán a férjem józanított ki, hogy nem fog megváltozni, érzelmileg zsarol, ha a fejed tetejére állsz akkor sem leszel elég jó anya szerinte soha!! Pakolj, ne ülj le vele beszélni, mert semmi értelme. Menjetek a babával. Más kérdés, hogy alkoholista apuka jó megoldás-e.

2012. dec. 18. 20:59
 34/47 anonim ***** válasza:
61%
Milyen körülmények között éltek a pároddal?
2012. dec. 18. 21:08
 35/47 anonim ***** válasza:
87%

Ha a pároddal az otthoni körülméynek megfelelőek a baba számára és te a pároddal akarsz élni, egy család akartok lenni, akkor szépen pakolsz és mentek a babával.

Persze előtte mégegyszer elmondhatod az anyukádnak, hogy köszönöd a segítséget, de mostmár együtt szeretnétek lenni. Természetesen őt szivesen látjátok és majd ti is mentek hozzá. Ennyi. Ha nem érti meg, akkor sajna benne van a hiba.

Te egy felnőtt, anya vagy. Szedd össze magad. S csináld ami a babának és neked jó.

Anyukád az idegbe nem fog belehalni.

A babának hidd el abszolút nem fog hiányozni, 4 hónapos, neki még csak te létezel. S Te ott leszel.

Anyukádnak meg nem ártana egy pszihológus, mert nem normális, hogy kiakarja ennyire sajátítani. Persze anyukám is szereti tolni a kocsit, de a tied már túlmegy egy határon.

2012. dec. 18. 21:41
 36/47 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező.22 éves vagy nem kell már engedélyt kérni anyucitól hogy hazaköltözhetsz-e a párodhoz a gyerekkel.Nem lesz neki semmi baja ha ott hagyod csak rohadtul naiv vagy amit ő tud és ki is használ alaposan.Szedd össze a cókmókod,gyereket és menj haza.Anyucinak meg mondd meg hogy szüljön magának és akkor babázhat.Állj a sarkadra mert ha nem hátralévő életedben is döntésképtelen ember és szülő leszel/maradsz.
2012. dec. 18. 22:06
 37/47 anonim ***** válasza:
75%
Én az ilyen terrorhoz már kezdek úgy hozzáállni, hogy a zsarnoknak MINDEGY, mit teszek, inkább megpróbálok immunissá válni a drámára, és azt csinálom, ami NEKEM megfelel.
2012. dec. 18. 23:54
 38/47 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Ha anyukád így zsarolt téged, akkor ne számíts rá, hogy valaha is önként és békével belemegy, hogy elköltözzetek. Szépen szedd össze a cuccaitokat és költözz vissza a párodhoz babástól, lehetőleg még karácsony előtt. A szentestét töltsétek hármasban, másnap mehet hozzátok anyukád. Ez azért lenne így szerencsés, mert ebből lehet, hogy nagy sokk árán, de elkezdené összerakni a képet, hogy ti nem úgy táncoltok, ahogyan ő fütyül. Az pedig, hogy ő megy hozzátok és nem ti hozzá azért jobb, mert így a kirobbanó veszekedés (ez elkerülhetetlen) alkalmával nem nektek kell pakolászni és elmenni (ha hagyná egyáltalán), hanem neki. Anyukád egyértelműen úgy gondolja, hogy a gyereket neki szülted és ha sokáig húzod a költözést el is fogja veled hitetni, hogy nélküle képtelen lennél akár csak egy napig is ellátni a gyereket. Sajnos úgy tűnik eléggé befolyásolható vagy.

2012. dec. 19. 06:15
 39/47 anonim ***** válasza:
61%

Egyébként otthon a 4 fal között ki gondoskodott a babáról?

Anyukád megmutatta és te, vagy akkor is szinte kivette a kezedből?

2012. dec. 19. 12:24
 40/47 anonim ***** válasza:
28%
Azért is szerencsésebb lenne karácsony után, hogy az ünnepeket ne tegye tönkre.
2012. dec. 19. 16:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!