Anyám nem engedi, hogy elköltözzek töle a kisfiammal. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
A kisfiam 4 hónapos. Szülés után odaköltöztem hozzá, segített a babát rendezni. Mikor vissza szerettem volna költözni a páromhoz pár hét mulva kijelentette, hogy nem fogja engedni, hogy elvigyem a babát, mert a páromnak nem való gyerek, félti töle (alkoholproblémái voltak régen, attól tart, hogy inni fog és nem figyelne a gyerekre, ha vele van). Emiatt a párom veszekszik, azt hiszi én nem akarok vele lakni. Anyu azt is mondta, hogy amúgyse engedné mert már megszokta, hogy mindennap látja a babát és rossz lenne nélküle. Azzal ijesztget, hogyha elviszem a gyereket, akkor meg fog halni az idegességtöl, de nem baj, mert már ugyse lesz akkor értelme az életének. Én viszont nem vele szeretném felnevelni a kisfiamat, és nem akarom otthagyni neki. Van már saját családom velük szeretnék élni. Hogyan oldjam meg?2012. dec. 18. 18:03
11/47 anonim válasza:
ha elmúltál 18 nem mondhatja azt hogy nem költözhetsz. vagyis mondhatja de jogilag semmit nem tehet ha elmész. fogd a gyereket és menj. nem is kell hogy szólj neki, amikor nincs otthon összepakolsz hívod a párodat és HAZAmentek. mert nektek a párod mellett a helyetek. ha nincs otthon és úgy mész el megúszol egy nagyjelenetet, az érzelmi zsarolást meg kezelje a párod, álljon a sarkára és magyarázza el a kedves mamának hogy hol a helye.
12/47 anonim válasza:
12-es vagyok. az lemaradt hogy hasonló szituban voltam csak mi együtt laktunk a párommal az anyósnál. mindenbe beleszólt, ő akarta eteni, fürdetni, sétáltatni a gyereket. nem velem, helyettem. csírájában kell elfolytani, mert a fejedre nő. ne foglalkozz a zsarolással, ne engedj a hisztinek, keményítsd meg magad és tedd amit helyesnek látsz. az elején biztos duzzogni fog, mártírkodni, talán felétek sem néz egy ideig, de az idő meglátod mindent megold majd, csak tedd meg az első lépést és költözz.
13/47 anonim válasza:
Hol volt a párod, amikor szülés után odaköltöztél "anyádhoz"? Valószínűleg nem alaptalan az aggodalma. A bizalmat könnyű eljátszani, visszaszerezni nehezebb. Talán ha ezért a párod is tenne valamicskét, könnyebb lenne.
Tudod, szerintem mondani mindent lehet, de "anyád" volt melletted, amikor egyszerűbb volt odamenni, a párod meg Isten tudja, hol volt és mit csinált, és az alkoholprobléma nem mentség arra, hogy egyedül hagyott.
Nem fair, hogy anyukád zsarol, de az sem fair, ahogy te viselkedsz, segíteni oké, utána meg sírsz, hogy nem kezel felnőttként - holott te sem viselkedtél felnőtt módjára.
14/47 anonim válasza:
Te jó ég, ne legyél már ilyen szánalmas. Fogod magad és elköltözöl, ennyi.
16/47 anonim válasza:
Fogod magad és a babát, összepakolod a cuccaitokat és lelépsz. Ehhez nem kell ész. Nem az anyádé a gyerek, hanem a tied. Ha ezt te se látod be akkor nem csak anyáddal hanem veled is baj van. A kicsinek szüksége van az apjára is. Anyádnak meg ajánld fel hogy néha vigyázhat a picire, esetleg meglátogathat titeket. Ennyi.
17/47 anonim válasza:
Amit édesanyád csinál, annak a neve érzelmi zsarolás. El kell jutni egy pontig, amikor rájössz, hogy csak mondja, és semmi nem lesz belőle, amíg eleged nem lesz annyira, hogy lépni merj. Vagy eljutsz eddig, vagy hagyod, hogy tovább irányítsa a te és a gyermeked életét, amire a kapcsolatod is rámehet. Abból a szempontból viszont igaza lehet, hogy egy alkoholista apánál nincs rosszabb. Állandóan pengeélen táncolni és feszültségben élni pokoli, én tudom, mert egy ilyen mellett nőttem fel, mivel anyám nem volt hajlandó lépni.
18/47 A kérdező kommentje:
22 èves vagyok. Nem hagyott sehol a párom szülés után. Dolgozott munka után 1-2 órára mndig jött babázni , meg amikor tudott tovább is maradt. És nem az a bajom anyuval, hogy segitett, hanem, hogy kisajátitja a gyereket. Most is beszéltem vele már kezdte a meghalós duáját. Nem szeretném, hogy depis legyen.
2012. dec. 18. 19:30
19/47 anonim válasza:
Kérdező, egyszerű, fogod magad, és lépsz... ennyi.
20/47 anonim válasza:
Ha ezt tovább folytatod, a kapcsolatodnak gyorsan vége lesz, a babád apa nélkül nő fel, a párod pedig nagy magányában jó eséllyel elkezd ismét iszogatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!