Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám nem engedi, hogy elköltö...

Anyám nem engedi, hogy elköltözzek töle a kisfiammal. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A kisfiam 4 hónapos. Szülés után odaköltöztem hozzá, segített a babát rendezni. Mikor vissza szerettem volna költözni a páromhoz pár hét mulva kijelentette, hogy nem fogja engedni, hogy elvigyem a babát, mert a páromnak nem való gyerek, félti töle (alkoholproblémái voltak régen, attól tart, hogy inni fog és nem figyelne a gyerekre, ha vele van). Emiatt a párom veszekszik, azt hiszi én nem akarok vele lakni. Anyu azt is mondta, hogy amúgyse engedné mert már megszokta, hogy mindennap látja a babát és rossz lenne nélküle. Azzal ijesztget, hogyha elviszem a gyereket, akkor meg fog halni az idegességtöl, de nem baj, mert már ugyse lesz akkor értelme az életének. Én viszont nem vele szeretném felnevelni a kisfiamat, és nem akarom otthagyni neki. Van már saját családom velük szeretnék élni. Hogyan oldjam meg?
2012. dec. 18. 18:03
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
88%
Kérdező (#19), és a párod ezt tűri? És mi az, hogy "nem szeretném, hogy depis legyen"? Én ebben a felállásban őszintén szólva azt csodálom, hogy még életben van... ha velem adná elő ezt anyós (eszében sincs, normális, kedves nő, nem egy ilyenféle pszichopata zsarnok) rég agyonütöttem volna...
2012. dec. 18. 19:36
 22/47 anonim ***** válasza:
90%
Hidd el, nem véletlen, hogy több mint 20 válaszoló egybehangzóan - ki finomabban, ki szókimondóbban - ugyanazt tanácsolja. Saját és gyermeked érdekében fogadd meg a tanácsot. MOST!
2012. dec. 18. 19:47
 23/47 A kérdező kommentje:
A párom fel se meri hozni ezt a tèmát anyu elött, ugyanis, ha akármi olyat mondd, ami nem tetszik neki, akkor üvöltözik, hogy takarodjon el a lakásából, mert rendört hiv. Nem akarja "elásni magát" azzal tisztában van hogy ö is hibás, nem kellett volna inni. Probálunk neki megfelelni, de már lassan beleörülünk, hogy akármit teszünk az rossz.
2012. dec. 18. 19:50
 24/47 anonim ***** válasza:
78%
4 hónapja tart? Hát akkor ez még csak a kezdet! Ez csak sokkal rosszabb lesz, tudom tapasztalatból. De úgyis hiába írunk itt Neked akármit...
2012. dec. 18. 19:54
 25/47 anonim ***** válasza:
91%

A babádnak döntésképes felnőtt szülőkre van szüksége, akik elsősorban az ő érdekeit nézik. (Természetesen az italra figyelni!)

Menj haza az apjához.

Anyukád meg sajnos nem teljesen százas.

2012. dec. 18. 20:09
 26/47 A kérdező kommentje:
Azt mondja most, hogy tönkretenném a gyerek lelkét, ha elvinném töle, mert már öt szokta meg. Az mondjuk igaz hogy nagyon szerereti a baba. Nem akarok neki se rosszat, ha csak ugy elvinném, akkor anyu jódarabig nem jönne felénk és biztos rossz lenne a babának, hiányolná anyut. Persze azt is tudom, hogy apa nélkül is rossz lenne felnöni.
2012. dec. 18. 20:16
 27/47 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező (#24) "Probálunk neki megfelelni," - na látod, pont ez a hiba, ezért vagytok ma rosszabb helyzetben, mint voltatok 3 hónapja, és ezért lesztek 3 hónap múlva még rosszabb helyzetben mint most, ha nem lépsz MOST, DRASZTIKUSAN EGYÉRTELMŰ MÓDON.

A zsarnoknak nem megfelelni kell, mert attól egyre inkább vérszemet kap, és egyre magától értetődőbb arcátlansággal fog haladni a saját célja felé...

2012. dec. 18. 20:18
 28/47 anonim válasza:
29%
hány éves vagy?
2012. dec. 18. 20:22
 29/47 anonim ***** válasza:
94%

Hidd el, a babád észre sem fogja venni, hogy ott van-e a nagyi vagy nincs. Te, az anyja ott leszel, semmi más nem számít.

Te magad sem tudod, mit akarsz. Ha a pároddal akarsz lenni, csomagolsz, mész, hidd el, a mama nem fog belehalni az idegességbe. Akkor sem halt bele, amikor te voltál kicsi, most sem fog.

Egyébként nekem attól gurult el a gyógyszerem, amikor azt írtad, kisajátítja a gyereket, a sajátjaként kezeli. Úgy rúgnám ki a Holdig, hogy nem győz visszaszállni! A nagymama nem a baba anyja. Vésse az eszébe, különben nem hogy nem mindennap nem lesz ott mellette, örüljön, ha néha a közelébe engedem!

Anya lettél, a gyermekedért neked kell a felelősséget vállalni, te hozod a döntéseket az ő életével kapcsolatban. A kicsinek anya és apa kell.

Hidd el, a nagyi nem fog hosszú időre eltűnni, hisztizik egy kicsit, de legalább a helyére kerül.

2012. dec. 18. 20:28
 30/47 anonim ***** válasza:
70%
A babának nem fog feltűnni, az a lényeg, hogy te ott vagy. Pakolj össze és menj!
2012. dec. 18. 20:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!