Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha már senkit nem érdekel a...

Ha már senkit nem érdekel a karácsony, én is hagyjam a csudába?

Figyelt kérdés

Igazából nem is csak a karácsonyról van szó, hanem mindenféle ünnepről.

Tavaly is már gyakorlatilag nem karácsonyoztunk. Én ugyan még díszítettem fát, meg sütöttem finomat. A gyereknek vettem ajándékot. De ennyi. Senki mmás nem csinált semmit. A gyerek azt az egy ajándékot kapta, amit én vettem neki. Sem a párom, sem a két nagymama, sem a testvérek és sógorok, sógornők, sem a keresztszülők nem adtak neki többet egy puszinál.

És hiába mondják a felnőttek, hogy az ajándék nem számít. De igen! Egy 5 éves gyereknél, aki hisz a Jézuskában igenis számít. Neki az ajándék a mérce, hogy jó fiú volt és az angyalkák meg a Jézuska szeretik...

De oké, nem kell drága ajándék. Elég lenne egy szép rajz/képeslap bármi...

Szülinapjára is azt kellett kitalálnom (miután rajtam kívül senki nem adott neki semmit), hogy vettem 15 képeslapot, megírtam 15 családtagunk, barátunk nevében és azokat adtam át neki. Csak 1-2x olvastam fel, mégis ma is pontosan elmondja, ha előveszi őket, hogy melyiket ki "küldte". Sokat jelent számára, hogy mennyien gondoltak rá...

De a karácsony azért más, mert itt nem "helyettesíthetem" a rokonokat, barátokat. A Jézuska nem sok ajándékot hoz, hanem az igazi-nagy-nagy megálmodott ajándékot.

Erre viszont nekem egyedül már nem futja.

Pedig csak 10 ezer forint lenne. De nem tudom egyedül megvenni. Senki nem száll bele :(

Már elegem van. Legszívesebben úgy tennék én is , mintha csak egy kis téliszünet következne és elfeledkeznék arról, hogy a karácsony közeleg...

2012. dec. 16. 01:55
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
100%
Nem semmi rokonság! Nem szeretik/nem tartják a karácsonyt, de azért pofátlan módon odamennek kajálni. A kettő nagyon üti egymást.
2012. dec. 16. 13:29
 32/49 anonim ***** válasza:
100%

Elég pofátlanok a rokonok.

Szerintem se egyenek az idén nálad.

2012. dec. 16. 13:30
 33/49 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyen rokonokat ne hívj át karácsonyi ebédre, viszont legyen karácsonyotok. Ezek a rokonok nem érdemelnek semmit. A kisfiadnak vegyél szép ajándékokat (nem kell tízezerért, mondjuk összesen 4-ért is már több kis dolgot tudsz venni), és csak magatoknak főzz, süss valami finomat. Az apuka is úgy áll a dologhoz mint a többiek? Ezt nem lehet megbeszélni?

Nagyon sajnálom hogy vannak ilyen családok.

2012. dec. 16. 13:46
 34/49 anonim ***** válasza:
100%

Nem is az, hogy odamennek kajálni, hanem karácsonyi menüt várnak el.

Aki annyira nem tarja a karácsonyt, hogy az unokájának nem pótol bele 1-2 ezerrel az ajándékba, az örüljön egyáltalán, ha ebédelni meghívják.

De a férjed sem semmi, hogy így áll hozzá.

2012. dec. 16. 13:46
 35/49 anonim ***** válasza:
100%

A gyerkőcnek mindenképpen legyen karácsonya,ajándéka (hidd el,a több,apróbb,olcsóbb ajándék láttán is csillogni fog a szeme),mert ha nem lenne,ha akkor önmagát hibáztatná,pl "én olyan rossz voltam,hogy hozzám nem jött a Jézuska?!"stb.

Ezt gondolom Te sem szeretnéd.

A rokonokat pedig idén hagyd ki a "jóból".

2012. dec. 16. 13:58
 36/49 anonim ***** válasza:
18%

Az senkinek nem fordul meg a fejében, hogy nem a család akar karácsonyozni, hanem a kérdező hívja meg őket karácsonyi ebédre? Mondjuk így is bunkóság a kaja minőségén, milyenségén vitázni, de azért így már más a leányzó fekvése.

Ne hagyd a karácsonyt, tartsd meg a saját meggyőződésed szerint. Viszont! Másokra ne akard már reerőltetni ezt az álszent "ünnepet". Nyilvánvaló, hogy sem a családnak, sem a barátaidnak nem hiányzik a karácsony és az azt körülvevő "vásárolj akkor is ha éhen döglesz" légkör.

Nnna! A sok karácsonyi angyalka véleménye mellé kellett már a grincs is. Jöhet a lepontozás. :D

2012. dec. 16. 14:11
 37/49 anonim ***** válasza:
51%

Nem vagyok hívő, de a gyerek magától nem rak össze olyan dolgokat, hogy ha nem kap ajándékot, akkor a Jézuska nem szereti. Ezt tőled, a családjától tanulja.

Ez a képeslapos dolog is... ne hazudj a gyereknek. Sokkal többet ér az, hogy van egyvalaki, aki igazán, őszintén szereti, minthogy 15 emberről azt hiszi, hogy szereti. Nagyot fog szegényke csalódni, ahogy felnő, és rájön a dolgokra.

2012. dec. 16. 14:51
 38/49 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de azért elmondom, hogy én mit tennék.

Én tennék rá, mit gondolnak, ha hiszti van a fával. Megoldanám egyedül és csókolom. Ha valami gondja van ezzel bárkinek is, és a fejem fölé áll károgni, akkor azt elengedem a fülem mellett! Légy egy kis család a gyermekeddel és kész, az ő boldogsága felülírja a család többi tagja által tett bosszúságokat.

Egyébként az egyik gyermekes unokatesóm barátnője, felhív minket karácsony előtt, vagy amikor nagyobb ajándékot akar venni, hogy akkor szálljuk bele és mi beszálluk. És ez nekünk is könnyebbség.

2012. dec. 16. 15:19
 39/49 anonim ***** válasza:
100%

ma 14:11 Tudod csak annak álszent ünnep az, aki így viselkedik.

Mi, a párommal imádjuk a karácsonyt. S nem a pénz, és a drága ajándékok miatt, hanem azért, mert nekünk tényleg a szeretetről szól. Arról, hogy sok finom sütit sütök neki, díszítjük a fenyőt, együtt vacsizunk a családdal.

De sok emberből hiányzik ez a fajta ünneplés. Ja meg persze a jehovák nem ünneplik a karácsonyt.

2012. dec. 16. 15:39
 40/49 anonim ***** válasza:
100%

ma 14:11

Ja és még annyi: ne hogy már az unokájuktól sajnáljanak 1000 Ft-ot. Na ez ciki.

2012. dec. 16. 15:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!