Ha már senkit nem érdekel a karácsony, én is hagyjam a csudába?
Igazából nem is csak a karácsonyról van szó, hanem mindenféle ünnepről.
Tavaly is már gyakorlatilag nem karácsonyoztunk. Én ugyan még díszítettem fát, meg sütöttem finomat. A gyereknek vettem ajándékot. De ennyi. Senki mmás nem csinált semmit. A gyerek azt az egy ajándékot kapta, amit én vettem neki. Sem a párom, sem a két nagymama, sem a testvérek és sógorok, sógornők, sem a keresztszülők nem adtak neki többet egy puszinál.
És hiába mondják a felnőttek, hogy az ajándék nem számít. De igen! Egy 5 éves gyereknél, aki hisz a Jézuskában igenis számít. Neki az ajándék a mérce, hogy jó fiú volt és az angyalkák meg a Jézuska szeretik...
De oké, nem kell drága ajándék. Elég lenne egy szép rajz/képeslap bármi...
Szülinapjára is azt kellett kitalálnom (miután rajtam kívül senki nem adott neki semmit), hogy vettem 15 képeslapot, megírtam 15 családtagunk, barátunk nevében és azokat adtam át neki. Csak 1-2x olvastam fel, mégis ma is pontosan elmondja, ha előveszi őket, hogy melyiket ki "küldte". Sokat jelent számára, hogy mennyien gondoltak rá...
De a karácsony azért más, mert itt nem "helyettesíthetem" a rokonokat, barátokat. A Jézuska nem sok ajándékot hoz, hanem az igazi-nagy-nagy megálmodott ajándékot.
Erre viszont nekem egyedül már nem futja.
Pedig csak 10 ezer forint lenne. De nem tudom egyedül megvenni. Senki nem száll bele :(
Már elegem van. Legszívesebben úgy tennék én is , mintha csak egy kis téliszünet következne és elfeledkeznék arról, hogy a karácsony közeleg...
Műfenyőt pár ezer ft-ért lehet vásárolni, és évekig kitart. Mi is kb 3-5 éve vásároltunk egyet, és mindig azt díszítjük fel. Így nincs hiszti, meg veszekedés a beállításával, és 10ezreket meg lehet spórolni az évek során.
Sajnálom, hogy a családod így fogja fel a dolgot, de nem szabad, hogy ez téged elkedvtelenítsen, mert a gyereknek ez igazán fontos, és (gondolom) te is attól leszel boldogabb, ha őt boldognak látod. Légy kitartó, és ne hagyd, hogy más elrontsa az ünnepeket.
Én mégiscsak körbetelefonálnám a rokonságot, és megkérdezném, hogy x összeggel be tudnának-e segíteni a fiad ajándékába.
Ha azt mondják, hogy nem, akkor közölném velük, hogy az idén nem tudod őket vendégül látni, mivel akkor az már nem fér bele a költségvetésedbe. Ugyanis neked a saját gyermeked boldogsága előbbre való, mint az, hogy őket mivel tudod fogadni.
Aztán majd elgondolkodnak a dolgokon.
Lehet, hogy neked így sem fog összejönni a villamosra valód, veszel valami mást, mesekönyvet, kis kifestőket, ecsettel, festékkel, valamit, ami a hobbijához jó. A villamost pedig megkapja, amikor összejön a rávaló.
Légy ügyes!
Boldog karácsonyt!
Először is hadd gratuláljak Neked, amiért támogatás nélkül is ennyire kitartóan szeretnéd a kisfiadnak megtartani a Karácsonyt! Bárcsak minden szülő ilyen lenne! Én is olyan családból jövök, ahol mindenki tönkrement, senkinek nincs kedve az ünnephez, nagymamám csak panaszkodik a gyerekeire, hogy egyikben sincs öröme...akkor minek szült...senki nem kérte rá...A Karácsony nálunk elég érdekesen zajlik, úgy alakult, hogy most ott leszek velük, tavaly nem voltam, a páromék családjával karácsonyoztam,és hihetetlenül szép volt.
Ne foglalkozz a többiekkel, egyedül a kisfiad számítson, kit érdekel, hogy a többiek mit esznek, főzzenek ők maguknak, ha már nem képesek beszállni a gyereked ajándékába! Gondolj arra, ha nagyobb lesz, mindig erre fog emlékezni, hogy Anya milyen széppé tette nekem az ünnepet, ő mindig mellettem volt. Csak ez a lényeg, a többiek meg csináljanak, amit akarnak!
Műfenyő drágább, mint az igazi. (Jó oké egyszer kell megvenni, de akkro is. Ráadásul a műfenyő = műkarácsony az én jelentésemben.)
Nem tudom hogy direkt írtad meg szomorúra a történeted, vagy túlzásoktól mentes, de szomorú. Ha a gyerek nem válogatós az ételben, jó neki a krumpli, akkor vedd meg a játékot. Népszerű gyerekpszichológus is ezt a tanácsot szokta adni.
Ha jól értelmezem, már egyedül élsz a kicsivel. Szomorú.
Persze!
Az ingyen-kaja jó lenne, de ha a kérdező ügyes, akkor a rokonság abból az idén nem eszik!
Persze ők úgy gondolkodnak, hogy viszek a gyereknek egy Tibi csokit, miközben százakat-ezreket spórolok meg azzal, hogy az aznapi ebédet nem nekem kell előteremteni, hanem felzabálom magam máshol.
Ennek véget kell vetni!
De ha a család nem ünnepel akkor nem is kell annyira neked sem sütni-főzni. Csak hármótokra.
Nálunk is hasonló volt, én sosem kaptam (és a 2 tesóm sem) semmit a nagyiktól, unokatesóktól karácsonyra/szülinapra/ballagásra... Nálam a család a testvéreimet és a szüleimet jelenti. Neveld úgy a fiad, hogy nálatok is ez legyen, akkor nem hiányzik neki a többi rokon. Én kiválóan elvagyok és elvoltam mindigis anélkül, hogy rokonok jöttek volna hozzánk. Nem hiányoznak egyáltalán.
Ne foglalkozz a többiekkel, Te és a férjed vegyétek meg a gyereknek az ajándékát, szenteste hárman vacsorázzatok és élvezzétek az ünnepet. Nem hiszem, hogy annyira fontos lenne a családklátogatás meg ilyenek amiket szoktak az emberek ezidőtájt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!