Ha már senkit nem érdekel a karácsony, én is hagyjam a csudába?
Igazából nem is csak a karácsonyról van szó, hanem mindenféle ünnepről.
Tavaly is már gyakorlatilag nem karácsonyoztunk. Én ugyan még díszítettem fát, meg sütöttem finomat. A gyereknek vettem ajándékot. De ennyi. Senki mmás nem csinált semmit. A gyerek azt az egy ajándékot kapta, amit én vettem neki. Sem a párom, sem a két nagymama, sem a testvérek és sógorok, sógornők, sem a keresztszülők nem adtak neki többet egy puszinál.
És hiába mondják a felnőttek, hogy az ajándék nem számít. De igen! Egy 5 éves gyereknél, aki hisz a Jézuskában igenis számít. Neki az ajándék a mérce, hogy jó fiú volt és az angyalkák meg a Jézuska szeretik...
De oké, nem kell drága ajándék. Elég lenne egy szép rajz/képeslap bármi...
Szülinapjára is azt kellett kitalálnom (miután rajtam kívül senki nem adott neki semmit), hogy vettem 15 képeslapot, megírtam 15 családtagunk, barátunk nevében és azokat adtam át neki. Csak 1-2x olvastam fel, mégis ma is pontosan elmondja, ha előveszi őket, hogy melyiket ki "küldte". Sokat jelent számára, hogy mennyien gondoltak rá...
De a karácsony azért más, mert itt nem "helyettesíthetem" a rokonokat, barátokat. A Jézuska nem sok ajándékot hoz, hanem az igazi-nagy-nagy megálmodott ajándékot.
Erre viszont nekem egyedül már nem futja.
Pedig csak 10 ezer forint lenne. De nem tudom egyedül megvenni. Senki nem száll bele :(
Már elegem van. Legszívesebben úgy tennék én is , mintha csak egy kis téliszünet következne és elfeledkeznék arról, hogy a karácsony közeleg...
Furcsa családod van, nagyon sajnálom.
Viszont azt tanácsolom, hogy te legalább magadnak meg a fiadnak teremts hangulatot!!
A hangulat nem kerül pénzbe. Díszítsetek (akár csak szalvétával, színes papírokkal, mindegy!), énekeljetek, mesélj neki, hallgassatok zenét, nézzetek karácsonyi mesét!
Nem, na hagyd annyiban!
Igenis tartsd meg a kisfiadnak a karácsonyt. És ha lehet az idén mondjuk ne nálatok legyen a nagy karácsonyi vacsi, hanem a nagyinál, vagy valamelyik rokonnál. Ha pedig ajándékozni meg ünnepelni nem akarnak, akkor "zabálni "se akarjanak nálad,már bocsi a kifejezésért,de ez kiverte a biztosítékot!
sokan csinálják ma már azt sajnos, hogy szürkület tájékán lemennek az utcára, amikor a fenyőárusok összepakoltak, és ott marad a helyükön a rengeteg letört ágacska, azokat összeszedik, és karácsonykor vázába, vagy virágcserépbe, csokorba, az a karácsonyfa részükre.
Nem te leszel az első, sajnos, ezt megteheted te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!