Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha már senkit nem érdekel a...

Ha már senkit nem érdekel a karácsony, én is hagyjam a csudába?

Figyelt kérdés

Igazából nem is csak a karácsonyról van szó, hanem mindenféle ünnepről.

Tavaly is már gyakorlatilag nem karácsonyoztunk. Én ugyan még díszítettem fát, meg sütöttem finomat. A gyereknek vettem ajándékot. De ennyi. Senki mmás nem csinált semmit. A gyerek azt az egy ajándékot kapta, amit én vettem neki. Sem a párom, sem a két nagymama, sem a testvérek és sógorok, sógornők, sem a keresztszülők nem adtak neki többet egy puszinál.

És hiába mondják a felnőttek, hogy az ajándék nem számít. De igen! Egy 5 éves gyereknél, aki hisz a Jézuskában igenis számít. Neki az ajándék a mérce, hogy jó fiú volt és az angyalkák meg a Jézuska szeretik...

De oké, nem kell drága ajándék. Elég lenne egy szép rajz/képeslap bármi...

Szülinapjára is azt kellett kitalálnom (miután rajtam kívül senki nem adott neki semmit), hogy vettem 15 képeslapot, megírtam 15 családtagunk, barátunk nevében és azokat adtam át neki. Csak 1-2x olvastam fel, mégis ma is pontosan elmondja, ha előveszi őket, hogy melyiket ki "küldte". Sokat jelent számára, hogy mennyien gondoltak rá...

De a karácsony azért más, mert itt nem "helyettesíthetem" a rokonokat, barátokat. A Jézuska nem sok ajándékot hoz, hanem az igazi-nagy-nagy megálmodott ajándékot.

Erre viszont nekem egyedül már nem futja.

Pedig csak 10 ezer forint lenne. De nem tudom egyedül megvenni. Senki nem száll bele :(

Már elegem van. Legszívesebben úgy tennék én is , mintha csak egy kis téliszünet következne és elfeledkeznék arról, hogy a karácsony közeleg...

2012. dec. 16. 01:55
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
83%
Sz@rd le, hogy kimit gondol. Az én férjemnél sem karácsonyozik senki. Amikor megismerkedtem vele, akkor egy ünnepet sem ünnepeltek, nem volt fájuk, torta szülinapkor..stb. Aztán jöttem én :DDD Nálunk még a névnap is meg volt ünnepelve, férjem iszonyat jól érezzte magát mindig nálunk. Szóval ha másért nem is, a kisfiad és magad kedvéért tartsd meg a karácsonyt, a többi rokon meg ejtve van! Én a helyedben vennék fenyőfaágakat, hogy legalább a hangulat meglegyen a lakásba. Az ajándékot meg megmondanám(nem megbeszélném! miután ez eddig sem vált, akkor most miért lenne másképp nálatok) hogy ennyibe kerül, mindenki adjon bele 2000forintot és kész! Aki nem, az egy bunkó és érezni is fogja. Nem beszélni kell velük, meg könyörögni, hanem odaállni és határozottan megmondani nekik, hogy ez kell a kisfiadnak, ennyibe kerül, mindenkitől kéred a rájuk eső részt, mert te nem tudod egyedül kifizetni. Én ezt csináltam,amikor bekerültem férjem családjába. Vittem a tortákat, az elején meglepődtek, aztán ráérezte az ízére :) Most már ők is várják, tudják,hogy tőlem mindig kapnak valamit, én viszek díszeket, ajándékot :)
2012. dec. 16. 07:26
 12/49 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó anyuka lehetsz és tiszta szívemből sajnálom hogy így kell egy kisfiúnak felnőnie .Remélem hogy megkapja azt a villamost.Tarts ki az igazad mellett , a bunkó rokonaid meg egyenek amit akarnak!! :)
2012. dec. 16. 08:07
 13/49 anonim ***** válasza:
100%

Furcsa családod van, nagyon sajnálom.

Viszont azt tanácsolom, hogy te legalább magadnak meg a fiadnak teremts hangulatot!!

A hangulat nem kerül pénzbe. Díszítsetek (akár csak szalvétával, színes papírokkal, mindegy!), énekeljetek, mesélj neki, hallgassatok zenét, nézzetek karácsonyi mesét!

2012. dec. 16. 08:47
 14/49 anonim ***** válasza:
100%

Nem, na hagyd annyiban!

Igenis tartsd meg a kisfiadnak a karácsonyt. És ha lehet az idén mondjuk ne nálatok legyen a nagy karácsonyi vacsi, hanem a nagyinál, vagy valamelyik rokonnál. Ha pedig ajándékozni meg ünnepelni nem akarnak, akkor "zabálni "se akarjanak nálad,már bocsi a kifejezésért,de ez kiverte a biztosítékot!

2012. dec. 16. 09:09
 15/49 anonim ***** válasza:
35%
én megutáltam a karácsonyt már 9 évesen,mert anyám élettársa részegen balhézott,hiába volt a fa szépen feldíszítve,alatta meg egy halom ajándék,ha közben meg ment a veszekedés...azóta utálom akarácsonyt,nekem tényleg csak a téli szünetet jelenti,9 éves korom óta egy jó karácsonyom se volt,most meg a fadíszítés és társai is az én nyakamaba szakad,mert tesóm lelép az álnok,kiállhatalan nőjéhez,és hazajön karácsony másnapján a készre,és egész nap gépezik
2012. dec. 16. 09:18
 16/49 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó anyuka lehetsz és ne add fel, legalább a gyerek miatt!!!!!
2012. dec. 16. 09:22
 17/49 anonim ***** válasza:
100%

sokan csinálják ma már azt sajnos, hogy szürkület tájékán lemennek az utcára, amikor a fenyőárusok összepakoltak, és ott marad a helyükön a rengeteg letört ágacska, azokat összeszedik, és karácsonykor vázába, vagy virágcserépbe, csokorba, az a karácsonyfa részükre.

Nem te leszel az első, sajnos, ezt megteheted te is.

2012. dec. 16. 09:22
 18/49 anonim ***** válasza:
100%
2012. dec. 16. 09:23
 19/49 anonim ***** válasza:
100%
Aranyos! :))))
2012. dec. 16. 09:52
 20/49 anonim ***** válasza:
100%
Műfenyő nem jöhet szóba nálatok?
2012. dec. 16. 09:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!