Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én vagyok akkor hülye? Vagy...

Én vagyok akkor hülye? Vagy ilyet tényleg nem illik? Ti mit csináltatok volna?

Figyelt kérdés

Hosszú történet...

A másodunokatesómnak 6 hetes a kislánya. A lány egyedül vállalta a babát, az apuka még terhesen elhagyta őt, tehát most a baba, a másodunokatesóm, és neki az anyukája (a nagymama) és egy fedél alatt.

Elmentem őket meglátogatni, hellyel-közzel tartjuk a kapcsolatot, se sosem voltunk "barátnők". Beszélgettünk, babáztunk, estefelé hazajött a nagymama, és elkezdte mondani, hogy még ne kapott fizetést. Hosszasan ecsetelte, és panaszolta, hogy 500 forintja sincsen egy kiló kenyérre, és ha hiszem, ha nem, ma még csak egy jól megcukrozott teát ivott. Kérdeztem, mikor jön a fizetés, azt mondta, bármelyik nap megérkezhet, de addig mi lesz. Végül adtam neki 3 ezer forintot, mondván majd visszaadják, ha megjött a pénz. El is szaladt vásárolni, vett felvágottat, 2 kiló kenyeret, és egy doboz cigit...

2 nap múlva visszakaptam a pénzemet, ezzel azt hittem lezárult a történet. 1 hét múlva megint találkoztunk, vittem fel nekik babaruhákat, anyuka megint csak gondterhes arccal robban haza, hogy meg akarta nézni az egyenlegét, és 124 forint van a kártyáján, sürgősen fel is fogja hívni a bankot, meg legközelebb azonnal leveszi egyben a fizetését, mert a szemét bank ellopja, és most nem lesz mit enni, el kell adniuk a CD-s rádiót... Természetesen a cigaretta ott volt az asztalon. Együttérzően próbáltam vigasztalni, tanácsoltam, váltson bankot, aminek jobbak a konstrukciói, még fel is ajánlottam, utánajárok, hol a legkedvezőbbek a feltételek. Erre kissé mogorván, célzás jelleggel mondta a nő, hogy "mostmár ideje lesz tényleg a pihenésnek... köszönjük, hogy jöttél!".

Most komolyan, mit kellett volna tennem? Vittem nekik egy csomó gyerekholmit, ami nekünk már nem kell, amikor egyszer kellett SOS-be, adtam, de könyörgöm, én is egyedül nevelem a fiamat, ki vagyok számolva, nem vagyok hitelintézet! Egyébként meg úgy gondolom, akinek van pénze cigarettára, annak ételre is legyen! Egyébként a kisbabának mindene megvan, semmiben nem szenved hiányt, de akkor is, már másodszor játszották be ezt....

Eleve nem illetlen dolog a család pénzügyeit egy vendég előtt kitárgyalni? Ti mit tettetek volna?

2012. dec. 15. 20:35
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
42%
Jaj, hagyd már azt a cigarettát, a ciginek semmi köze ahhoz, ha valaki azért panaszkodik, hogy a másik kölcsön adjon neki. Náluk nem a ciginél kezdődik a probléma, hanem ott, hogy az ember jóérzésére alapozva "elvárják" a segítséget. Kerüld őket, a cigi az asztalon meg egy másik tészta.
2012. dec. 15. 20:55
 12/28 A kérdező kommentje:

Nem, nem más tészta!

A cigi egy luxuscikk, nem kötelező megvenni, akkor mégis hogyan fordulhat elő, hogy egy kiló kenyeret nem vesz, de cigit meg igen?

2012. dec. 15. 20:57
 13/28 anonim ***** válasza:
84%

Nem értem, hogy aki olyan kevés pénzből él, hogy kajára sem futja az minek vállal be egy gyereket, alapból hátrányos, mert nincs szerencsétlennek apja, ez egész életében nyomot fog hagyni, de még cigifüstben is él, ráadásul szegény körülmények között.

Áhh, nem értem én ezeket a mai nőket.

2012. dec. 15. 20:59
 14/28 anonim ***** válasza:
96%

Én is mindig ezt mondom, bár valahol benne van a függőség is sajnos. Bár leszokhatna, ismerősöm 30. év után szokott le.

Egyszerűen csak pénzt akartak tőled kérni, hogy jusson mindkettőre.

2012. dec. 15. 21:00
 15/28 anonim ***** válasza:
84%
Látom, nem érted. :-) Az ő dolguk, hogyan osztják be a pénzüket, mennyi cigit vesznek belőle, mennyit költenek kajára és mennyit dobnak belőle a szemétbe. Ez az ő problémájuk, nem a tiéd. Ne akard megoldani az anyagi gondjaikat, csak ezt tudom javasolni. Valamint azt, hogy ha kényelmetlenül érzed magad a táraságukban, akkor kerüld őket. Ennél nincs egyszerűbb megoldás.
2012. dec. 15. 21:01
 16/28 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem jól tetted, hogy másodjára nem adtál pénzt. Kérdés egyébként, hogy az elsőt visszakapod-e? Azzal én is egyet értek, hogy ahol jut cigire, ott oldják meg az étel kérdését is. Az egyik üzletben láttam a pénztáros mögött a cigiárakat: 700-800 forint! Ezt költhetnék kenyérre, gyümölcsre is, vagy éppen ami kell.
2012. dec. 15. 21:02
 17/28 anonim ***** válasza:
91%
Egyébként egy büdös fillért nem adnék nekik. Csessze meg mindenki. Vállaljon felelősséget a döntéseiért.
 18/28 anonim ***** válasza:
92%

Egy közeli ismerös járt úgy, hogy eleinte csak igy célozgattak, hogy "éppen" nem jött meg a pénz meg hasonlók, ö adott kölcsön - nem sokat, csak 1-2-3 ezret pár napra, amit vissza is kapott. Aztán egyszer csak azzal jöttek - mármintaz ismerösöm elött "tudta meg a család" -, hogy ha nem fizetnek be X (több 10ezres nagyágrendü) összeget, akkor nagy baj van, mert valami lemaradásuk volt.

Az ismerös természetesen kisegitette öket, mert azt gondolta, hogy ha eddig visszaadták, akkor nyugodtan adhat nekik.

Meglepö módon ezután csak panaszt hallott, hogy nem jln a fizetés, stb, és "egyelöre" nem tudják visszaadni, mert éppen csak kajára van gy kevés.

Aztán egyzsercsak kiderült, amikor legközelebb ment volna megint visszakérni a pénzt, hogy idöközben elköltöztem és nem is tudja senki, hogy hová.

Szóval jól tetted, és nem véletlen tárgyalták elötted a pénzügyeket.

19/28 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem azt is jól tetted, hogy egyszer segítettél nekik, meg azt is, hogy másodszorra nem. Sajnos vannak, akik nagyon tehetségtelenek a pénz beosztásában. Amíg van, addig élnek, mint hal a vízben, aztán a hónap közepén hopp, elfogy. Én sem hittem volna el, ha nem látok egy ilyen családot a saját szememmel. Ráadásul nem is nagyon lehet nekik elmagyarázni, hogy hogyan kéne csinálni, mert akkor megsértődnek (mert nehogy valaki más mondja meg nekik, hogy mire költsék a pénzüket). Szerintem ilyenkor csak közeli jóbarát tud segíteni, akitől elfogadják azt is, hogy javaslatokat tesz a beosztásra.
2012. dec. 15. 21:15
 20/28 A kérdező kommentje:
Nekem is furcsa, még ha anyagi gondjaim is vannak, nem a vendégeim előtt tárgyalom ki őket részletesen....
2012. dec. 15. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!