Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én vagyok akkor hülye? Vagy...

Én vagyok akkor hülye? Vagy ilyet tényleg nem illik? Ti mit csináltatok volna?

Figyelt kérdés

Hosszú történet...

A másodunokatesómnak 6 hetes a kislánya. A lány egyedül vállalta a babát, az apuka még terhesen elhagyta őt, tehát most a baba, a másodunokatesóm, és neki az anyukája (a nagymama) és egy fedél alatt.

Elmentem őket meglátogatni, hellyel-közzel tartjuk a kapcsolatot, se sosem voltunk "barátnők". Beszélgettünk, babáztunk, estefelé hazajött a nagymama, és elkezdte mondani, hogy még ne kapott fizetést. Hosszasan ecsetelte, és panaszolta, hogy 500 forintja sincsen egy kiló kenyérre, és ha hiszem, ha nem, ma még csak egy jól megcukrozott teát ivott. Kérdeztem, mikor jön a fizetés, azt mondta, bármelyik nap megérkezhet, de addig mi lesz. Végül adtam neki 3 ezer forintot, mondván majd visszaadják, ha megjött a pénz. El is szaladt vásárolni, vett felvágottat, 2 kiló kenyeret, és egy doboz cigit...

2 nap múlva visszakaptam a pénzemet, ezzel azt hittem lezárult a történet. 1 hét múlva megint találkoztunk, vittem fel nekik babaruhákat, anyuka megint csak gondterhes arccal robban haza, hogy meg akarta nézni az egyenlegét, és 124 forint van a kártyáján, sürgősen fel is fogja hívni a bankot, meg legközelebb azonnal leveszi egyben a fizetését, mert a szemét bank ellopja, és most nem lesz mit enni, el kell adniuk a CD-s rádiót... Természetesen a cigaretta ott volt az asztalon. Együttérzően próbáltam vigasztalni, tanácsoltam, váltson bankot, aminek jobbak a konstrukciói, még fel is ajánlottam, utánajárok, hol a legkedvezőbbek a feltételek. Erre kissé mogorván, célzás jelleggel mondta a nő, hogy "mostmár ideje lesz tényleg a pihenésnek... köszönjük, hogy jöttél!".

Most komolyan, mit kellett volna tennem? Vittem nekik egy csomó gyerekholmit, ami nekünk már nem kell, amikor egyszer kellett SOS-be, adtam, de könyörgöm, én is egyedül nevelem a fiamat, ki vagyok számolva, nem vagyok hitelintézet! Egyébként meg úgy gondolom, akinek van pénze cigarettára, annak ételre is legyen! Egyébként a kisbabának mindene megvan, semmiben nem szenved hiányt, de akkor is, már másodszor játszották be ezt....

Eleve nem illetlen dolog a család pénzügyeit egy vendég előtt kitárgyalni? Ti mit tettetek volna?

2012. dec. 15. 20:35
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
92%
inkább kerüld el őket, csak arra hajtanak, hogy adj nekik ezt és azt, a végén még véletlenül elfelejtik megadni a tartzoást...
2012. dec. 15. 20:40
 2/28 A kérdező kommentje:
Attól ne félj, én pofátlanul visszakérem :)
2012. dec. 15. 20:41
 3/28 anonim ***** válasza:
96%

Az Anyuka csak gyest és családit kap vagy gyedet is, kap gyerektartást?

Végül is mindegy mert tényleg nem adhatsz nekik mindig.

2012. dec. 15. 20:42
 4/28 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem jól tetted! Nem gondolom, hogy két felnőtt nő ennyire ne tudná beosztani a pénzt. Valamint, a bank nem lopja el a kártyáról a pénzt, nem is értem, ezt honnan szedte.

Egyszer adtál szó nélkül, gondolom most rád kaptak és azért mondogatta ezt.

Jól tetted, ne emészd magad. Senkinek nem könnyű!

2012. dec. 15. 20:43
 5/28 anonim ***** válasza:
87%

Aki tényleg szükségbe kerül és nem lehúzni akar, az eleve nem is mer kérni, vagy nagyon nehezen.

Nekem se szokásom kölcsönkérni, legfeljebb a szüleimtől, de még velük is azonnal megegyezem, hogy mikor adom vissza.

Legutóbb is technikai jellegű kölcsönre volt szükségünk - autót akartunk venni, találtunk egy nagyon jót külföldön, de az euro épp az egekben volt. Szüleim felajánlották, hogy adnak az övékből és majd visszaadjuk, ha mérséklődik az árfolyam (nem akartak forintot elfogadni, eurot csak).

Illetve egyszer jártam úgy, hogy rendeltem heti kaját a munkahelyemre és aznap reggel szembesültem vele, se hogy se kártya,se készpénz nem volt nálam. A kolleganőm kisegített, bár égett a fejem másnap reggelig, amíg vissza tudtam adni azt a pár ezer forintot. (Neki se hiányzott, de az elv miatt mégis ciki volt)

2012. dec. 15. 20:45
 6/28 A kérdező kommentje:
Nem, nem jár neki a GYED, mert 3 héttel hamarabb született a baba, az apuka meg a nevére se vette a kicsit :/
2012. dec. 15. 20:46
 7/28 A kérdező kommentje:
Bár mindegy, mi pénzük van, nem tartozik rám, akkor is, ahol cigaretta van az asztalon, ott legyen ennivaló is!
2012. dec. 15. 20:48
 8/28 anonim ***** válasza:
93%
Akkor mondjuk apasági pert kellene indítania.
2012. dec. 15. 20:49
 9/28 anonim ***** válasza:
91%
Legalább a ruhákat megköszönték?
2012. dec. 15. 20:51
 10/28 A kérdező kommentje:

Igen, megköszönték.

Azt hiszem, tényleg bajban vannak, mert nincs sok pénzük, de azt sem osztják be megfelelően.

2012. dec. 15. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!