Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Halasztanátok a közös baba...

Halasztanátok a közös baba projektet, ha a férjetek kisfiának anyai ágon is most születne féltesója? Meddig várnátok?

Figyelt kérdés
6 éve vagyunk együtt a férjemmel, a kisfia 8 éves. Most jutottunk el odáig, hogy legyen egy közös gyerek is. De a volt párja "beelőzött" :) Ma újságolták, hogy jön a baba. Így kicsit megijedtünk. A kisfia közös sokat van nálunk, közös a felügyelet. Most hogy az anyukájának is lesz kisbabája, lehet sok lenne neki hogy itt is. Bár már beleéltük magunkat :) De talán még egy évet lehet várni kellene. Míg ott beleszokik, és rájön, hogy attól még őt is ugyanúgy szereti mindenki. Azért nagy változás lesz ez az ő életében. Nem tudjuk, hogy lenne neki a jobb.

#feltesó
2012. dec. 14. 22:51
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Örülök, hogy valaki már átvészelte, én is ilyenektől félek. Hogy kell neki egy biztos, megszokott pont majd, ha az apukáéknál megszületik a pici. Max én is átmegyek hozzájuk ha babázhatnékom van :) (Az exem új anyósa így is ki van akadva a lányán, hogy hagyja a párjának, hogy az exxel találkozgasson, meg átjárunk egymáshoz, ezen végkép kiakadna :D)

Nem az voltpárom igényeihez akarom igazítani az életem, hanem a férjem kisfiáéhoz.

2012. dec. 14. 23:38
 12/20 anonim ***** válasza:
80%

Bennem van egy kis önzőség,ráadásul már évek óta minden vágyam egy baba,ezért teljesen racionális választ nem tudok adni.

Én nem törődnék ezzel,elsősorban magamat nézném.Ha neked belefér egy év halasztás,akkor dönts úgy,de gondolj bele,hogy nem mindenkinek jön össze már az első hónapban.

Remélem a párod megbecsül,mert nem mindenki gondolkozna a halasztáson,a másik fél gyerekének az érdekeit is nézve.

2012. dec. 15. 01:25
 13/20 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem a válaszok alapján, az alapján, hogy aki tapasztalatból írt, az azt tanácsolta, hogy halasszátok a projektet, szerintem is legalább egy fél évet csúsztassatok. De többet szerintem nem kell. Ha már be van jelentve, akkor legalább két-három hónapos lehet a kismama, a fél éves csúsztatás, és számoljunk két-három hónapot arra ,hogy összejön, az azt jelenti, hogy mire megérkezik nálatok is a kicsi, akkor a másik tesó már 10-12 hónapos lesz. Egy év alatt pedig szerintem belerázódik a kissrác, hogy kistesója van. Közben pedig lehet neki óvatosan "adagolni", hogy nálatok is lesz várhatóan lassan.
2012. dec. 15. 08:30
 14/20 anonim ***** válasza:
79%
Férjem 1. házasságábol van 8éves lánya és 7éves fia. Mi 4éve vagyunk együtt. Párom exe májusban szült,én juliusban. Nem lett gond,nagyon nagyon örültek kistesoknak!!! :D
2012. dec. 15. 08:56
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek azokkal, akik a halasztás mellett érveltek.

Mellesleg jó ilyet olvasni, hogy jóban vagytok az exszel :) Mennyivel könnyebb lehet így a gyerekeknek is.

2012. dec. 15. 11:10
 16/20 anonim ***** válasza:
35%
Ez most miért befolyásolja a ti családi életeteket? Számtalan embernek lesz most gyereke, a fiú is örülni fog, hogy több testvére is van... mindenki azt csinál, amit akar. Ez szerintem tök független dolog. Ha nem hanyagoljátok őt el, nem lesz gond. A meglevő gyereknek ez Kb. olyan, mint ha egy család lennétek és iker tesók születnénenk. Meg lehet oldani.
2012. dec. 15. 11:38
 17/20 anonim ***** válasza:
33%

Én nem halasztanék.

Mi van, ha csak évek múlva jön össze nektek?

A mai világban borzalmasan túl vannak féltve a gyerekek, mint valami mini Istenek, úgy kell bánni velük, mert jaj, de törékeny a lelkük... vicc... aztán ezért a túl féltésért, állandó probléma, fájdalom elkerülése miatt lesznek olyan életképtelenek, önzők, mert csak rájuk koncentrál az ember, hogy ne sérüljön...

Hű, de leszek most nyomva. :D

2012. dec. 15. 12:15
 18/20 A kérdező kommentje:

Nincs túlféltve, egyszerűen figyelve van rá :)

Remélhetőleg gyorsan összehozzuk majd a babát. Várunk még, míg meg nem születik ott a kisbaba. 8 hetes egyébként, csak a közeli hozzátartozóknak már elmondták, nem aggódják túl.

Tudom, hogy születhetne egyszerre is a két tesó, de azt hiszem mégis csak jobb adagokban :)

2012. dec. 15. 17:29
 19/20 A kérdező kommentje:

15ös. Szerencsék van az biztos! Biztos hozzátartozik, hogy békében váltak el, barátok tudtak maradni. És hogy a kissrác összefog mindenkit, pl. akár akarod akár nem, de társasozni kell :) Lehet tényleg túl van féltve/szeretve, de ettől nem hinném, hogy baja lesz :)

Látok én is a környezetemben rossz példákat, de szerencsére mi mind a négyen normálisan tudunk egymáshoz állni, alapból nem vagyunk féltékeny típusúak (én olyannyira hogy egy exem ezért dobott, mert akkor tuti nem szeretem :D)

2012. dec. 15. 17:34
 20/20 anonim válasza:
72%
Egyet értek a 17-es válaszolóval. Nem biztos, sőt...hogy elsőre össze is jön a baba, csak mert most szeretnétek/szerettetek volna gyermeket. Nagyon ritka és szerencsés, akinek elsőre összejön, de tényleg ritka. Én a helyedben nem halogatnék, főleg nem egy ilyen indok miatt...éljétek a magatok boldog életét, és menni fog! Miért ne menne :)
2013. jan. 18. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!