Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? A családom ezért...

Mit tegyek? A családom ezért biztosan kitagadna!

Figyelt kérdés

Sajnos a családom felettébb előítéletes a romákkal kapcsolatban. Valamilyen szinten én is magambaszívtam ezt a fajta felfogást,de én képes vagyok velük normális viszonyt kialakítani és igyekszem erre ösztönözni a családomat is.

Pár napja egy társkereső oldalon megismerkedtem egy fiúval.Nagyon kedves,helyes,szimpatikus fiú,nagyon tetszik is,éretten gondolkodik. Beszélgettünk sokat és kiderült,hogy 9-en vannak testvérek és bár rajta nem látszik,de a többi testvérén igen,hogy nem teljesen de részben romák. Persze ez a dolgos réteg,szerencsére. Találkoztunk és a szimpátia csak nőtt. De nem tudom,mit tegyek. Hagyjam,hadd mélyüljön tovább a dolog,és talán emiatt elvesztem a családom idővel (mert régebben megkaptam,hogyha romát hozok a házhoz mehetek vele együtt én is amerre látok) ,vagy még csírájában fojtsam el ezt a dolgot a fiú és köztem? Nem tudom,mit tegyek,tanácstalan vagyok,mert itt van a szüleim hozzáállása és mivel itthon élek így elég buta helyzet ez.De szeretnék boldog lenni és sok csalódás után ez a fiú olyan,mint én és nagyon tisztességesnek látszik.Persze félre is ismerhetem. Fogalmam sincs mitévő legyek! Én 25 vagyok a fiú 27.

2012. dec. 12. 16:01
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

A negyven egy kettő százalékosnak üzenem ,én is ilyen oldalakon ismerkedem, és köszi,teljesen normális vagyok!

A többi testvére szerte az országban él,de van aki külföldön. Anyukája meghalt,apukája szintén az ország más szegletében él és dolgozik. Aki azt írta,félig roma,sajnálom,hogy így megkülönböztetünk titeket,holott sokan meg sem érdemlitek!

2012. dec. 12. 16:45
 22/31 anonim ***** válasza:
87%

Én írtam, hogy félig roma vagyok.

Hát még én mennyire sajnálom, hogy ez alapján ítélkeztek! El sem tudom mondani!

Tiszta vagyok, rendes vagyok, jogot végeztem, ügyvédjelölt vagyok, tanulok azóta is, dolgozom rendesen, nem bántottam soha senkit... De mindez semmit sem ér, mert elég annyi, hogy roma az édesanyám. Ennyi, és kész. Nekem innentől kezdve se lehetőségem, se jogom az életre - legalábbis innen ezt szűröm le.

Sajnálom nagyon, hogy ilyen az élet.

27/N

2012. dec. 12. 16:58
 23/31 anonim ***** válasza:

Azért tegyük hozzá, hogy a cigányok között is van rendes

ember, és a magyarok között is van elvetemült, gonosz.

Nem vagyok roma, de ismerek egy párat.

Szerintem nem kellene általánosítani.

2012. dec. 12. 18:48
 24/31 anonim ***** válasza:
48%
Persze, hogy nem szabadáltalánosítani, senki sem tagadta, hogy vannak rendes, becsületes romák, csak azok a fránya tapasztalatok, azokkal a rohadt arányokkal...
2012. dec. 12. 18:50
 25/31 anonim ***** válasza:
30%
A színnek jobban hiszel, mint a saját szívednek? Te magad mondtad, volt már rossz tapasztalatod magyar emberrel is. Akkor? Örökké éljünk egyedül? Ne hallgass itt senkire. Legyél boldog.
2012. dec. 12. 21:02
 26/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm Utolsó :)!
2012. dec. 12. 21:47
 27/31 anonim ***** válasza:
25-ösnek egy nagy piros pont, és ne foglalkozz a lepontozással kérlek, mert teljesen szívemből szóltál!!!!
2012. dec. 12. 23:10
 28/31 anonim ***** válasza:
A te életed válassz,akit akarsz!
2012. dec. 13. 16:44
 29/31 driverboy válasza:

Amit írok, előre is elnézést az ügyvédnőtől,illetve a hozzá hasonló civilizált társaitól... ezzel csak az a baj, hogy kb 10% otok ilyen... ha statisztikaként figyeled az amúgy is elfolytott médiát, sajnos elég sok olyat lehet hallani, hogy cigány késelt... cigány rabolt... cigány fenyegetett... cigány betört... stb.. a vér nem vállik vízzé, ezzel nagyon egyet kell hogy értsek, mert személy szerint, én is nagyon kevés olyan cigánnyal ( egy kezemen meg tudnám számolni) akire azt mondanám, hogy meg lehet benne bízni...

Ezt a mondatomat meg legyen szíves senki nem félre érteni...

Az, hogy a cigányok csak "vendég" népek itt... sajnos mégis úgy viselkednek, minhta itthon lennének, én alapvetően nem vagyok cigány gyűlölő, de az nagyon felbasz, amikor azt lehet hallani, hogy egy cigány a vétségére mentségként azzal, vagy ehhez hasonló felelettel válaszol, hogy csak azért, mert cigány vagyok... ebből szerintem mindenki tudja, hogy mire gondolok...

Még vmi.. ha alkalmazkodóbbak lennétek, szerintem eleve nem alakúlt volna ki ien nézet..

2012. dec. 16. 00:47
 30/31 A kérdező kommentje:
Beszéltem a sráccal és nem lesz köztünk semmi.
2012. dec. 16. 00:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!