Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tehetnék, hogy javítsak a...

Mit tehetnék, hogy javítsak a családom helyzetén?

Figyelt kérdés

Egy 4 szobás lakásban élünk anyukámmal, testvéremmel, mostohaapámmal és az ő fiával. Kicsivel több mint 1 éve költöztünk ide.Egy ideig minden jó volt, kedves volt hozzánk a mostohaapám,és jól megértettük egymást. Egy jó ideje elkezdődtek már a veszekedések (kb 7-8 hónap), és azt veszem észre hogy egyre kisebb dolgokon. Anyukám teljesen kikészül ilyenkor, akkora nyomás van benne hogy az hihetetlen.Nem érti hogy képes egy ember apróságokból ekkora vitákat csinálni.Ezeknek a vitáknak a tárgya sokszor mi vagyunk a testvéremmel (pl.miért eszünk "annyit" ) de előfordul hogy a felesleges féltékenység. Már az is baj ha anyukám véletlenül egy képre kerül egy másik(akár idegen) férfival egy olyan helyen ahol a mostohaapám is ottvolt. Többször eltart ez egy hétig is, és én már nem bírom hallgatni, de tudom hogy anyu végett erősnek kell lennem. A testvérem 20, én 17 éves vagyok. Ő már dolgozik, én még iskolába járok..próbálom rászedni anyut arra hogy találjunk valami megoldást arra hogy ennek egykor s mindenkorra vége szakadjon, de ő aztmondja hogy nehéz, mert még megvannak a mostohaapám iránt érzett érzelmei is. ( ezt sem értem hogy lehetséges, hiszen ha valaki szeret valakit akkor nem mond olyanokat hogy pl.: "menj ahova akarsz a mocskos családoddal együtt".) Sokszor beleköt az én párkapcsolatomba is, a barátomat ok nélkül elmondja mindenféle drogosnak és teljes szívéből utálja a nélkül hogy ismerné (több mint 1 éve vagyunk együtt)

Még ha sikerülne is rászedni anyukámat a költözésre, akkor sem lehetne teljesen megszakítani a kapcsolatot köztük, hiszen a lakásra együtt vettek fel hitelt, és a szerződésben az szerepel, hogy 5 évig nem lehet eladni (ebből még maradt nem egész 4 év) a lakást. Apuval nincs rossz kapcsolatunk, viszont szorosnak sem mondanám. Ő most vett egy 2 szobás lakást a szomszéd faluban, de hozzá költözni semmiképpen sem akarok, mivel az utolsó dolog lenne az életemben hogy a nehéz pillanatokban egyedül hagyjam anyukámat, annak ellenére hogy tudom okos nő, és kemény fából faragták. Akik még esetleg szóba kerülhetnek azok a nagyszüleim. Oda viszont azért nem szeretnénk visszamenni , mert 30 év után végre most lett "üres" a házuk, és csak ketten laknak ott(nagypapám és nagymamám). Szeretnénk nekik meghagyni a nyugalmat, mivel annak ellenére hogy nagyon jó a kapcsolatunk velük és szeretjük őket , még így is előfordult hogy konfliktusok adódtak és nekik ezekre a kisebb konfliktusokra már igazán nincs szükségük. Még 2 évem van a középiskolából, utána szeretnék továbbtanulni, akkor elmennék otthonról lakni, de ez még rengeteg idő, éés ahogy modtam az lenne a legjobb hogyha az egész családnak (értsd: testvérem,anyukám és én)megfelelő megoldásra sikerülne találnia.

Nézelődtem az interneten ilyen témában és találtam egy 90%ra hasonló esetet, mint a miénk. (nálunk ennyire nem fajult el a dolog hála az egeknek). Be is linkelem :

[link] ......ha tudnátok valamilyen okos gondolattal segíteni nekem/nekunk akkor örülnék ha azt itt megosztanátok velem.Tudom lehet nem ide kéne ezt leírnom, de egy próbát megér. Főleg hogy tervezem kérni pszichológus tanácsát is ( így online) . Előre is nagyon köszönök mindent!

2012. dec. 11. 22:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A pszichológus annyit fog írni, hogy csak általánosságban tud véleményt alkotni, de igazán akkor tudna segíteni, ha az egész család, de legalább Te és az anyukád meglátogatnátok őt - 6000/óra.

Azt kifelejtetted, anyukádnak van-e munkája, és mennyit keres, habár kétlem, hogy keresne annyit, amennyiből a jelenlegi hiteleteket is tudná törleszteni, meg albérletet tudna fizetni, amellé még jönne a rezsi és a kaja is. Egyelőre nem tudok semmi ötlettel előállni, de ha sikerülne felnyitnod anyukád szemét, akkor előrébb lennétek. Mondd, hogy mutasson neked példát azzal, hogy nem kapcsolatfüggősködik, hanem kilép egy szar kapcsolatból. Persze csak úgy kilépni nem lehet pénz híján, az ilyesmi meg tudja kötni az embert, mindenesetre ajánlgatnám neki az olyan társkeresőket, amiken külföldön élő magyarok keresnek maguk mellé társat.... Tényleg nincs jobb ötletem, mindig kell valaki, akivel összefoghat az ember.

2012. dec. 11. 22:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az anyukád szégyelje magát, hogy még mindig ott van ez mellett az ember mellett, ahelyett, hogy elköltözne-veletek.A lakás dolgait meg lehet oldani, albérletből is.

A gyerekek ezerszer fontosabbak mint egy lakás, és senkinek nincs joga veletek úgy bánni, ahogy azt leírtad. Senkinek. Főleg nem egy mostohának.

2012. dec. 11. 22:25
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

Előttem szóló: mielőtt ítélekznél az anyukája felett, számold ki, mennyi pénz kell ahhoz, hogy egy egyedülálló anyának mennyi pénzre lenne szüksége ahhoz, hogy ne kelljen félnie a gázlekapcsolástól például...

50ezer jó esetben a rezsi (de akkor az putri), persze még előre ki kell fizetni 2-3 hónapot, tehát ez kapásból minimum 100ezer kezdésként, akkor a kaja mondjuk havi 25ezer, a rezsi 20-25, a magyar átlagfizetés meg JÓ ESETBEN 87 ezer, ergo nem tudnának megélni, egyéb kiadások meg végképp nem lehetne, például csizma, melegebb pulcsi, új nadrág, mert a régi sz*rrá ment, tehát... Inkább a kormány szégyellje magát, meg az egész patkánysereg, aki az elmúlt évtizedekben beszabadult a parlamentbe.

2012. dec. 11. 22:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Bocs a fogalmazási hibákért, fogjuk inkább arra, hogy késő van.
2012. dec. 11. 22:39
 5/7 anonim ***** válasza:

"menj ahova akarsz a mocskos családoddal együtt"

Ez nekem úgy tűnik, hogy a mostohaapád azért csinálja a cirkuszt, hogy Ti elköltözzetek és a fiával ketten maradjanak a lakásban. Mivel a hitel közös, így szerintem azt várja, hogy anyukád továbbra is fizesse, ők meg kényelmesen lakjanak a 4 szobás lakásban.

Szerintem csak kihasználta anyukádat, hogy lakáshoz jusson. Megoldás nincs, várjatok még 4 évet, aztán adjátok el és menjen mindenki tovább a maga útján.

2012. dec. 11. 22:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyon úgy tűnik, hogy az 5-ösnek van igaza...Talán még egy jogász segíthetne, (csak persze az is pénzbe kerül) lehet, hogy lenne valamilyen más megoldás, és nem kell kivárni azt a 4 évet. Minden jót!
2012. dec. 14. 22:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönök minden értelmes választ! :)
2012. dec. 14. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!