Mit csinálnátok, ha anyukátok nem dolgozna, csak a gyerektartásból/nagyszülők nyugdíjából élne? Hogyan vegyem rá, hogy elmenjen dolgozni?
A szüleim 4 éve elváltak. Anyukám előtte sem dolgozott, most sem akar. Apa fizet utána pénzt (150e - ebben állapodtak meg), nagyszülőknél élünk. Anyukám kapott korábban egy kis pénzt, de már azt hiszem semmit. Belőlünk él. Megszokta, hogy megvan mindene, most nyavalyog folyton, de közben nem adja lentebb a megszokottakat. Így alig marad pénz. Tudom, hogy elvileg nem is nekem jár a gyerektartás, azt nem szokták odaadni a gyereknek, de nálunk azért fizet apukám több pénzt, hogy nekem mindenem meglegyen. Nem anyukámnak. Sajnos apukámmal sincs túl közeli kapcsolatom, mert ő meg úgy gondolja, hogy fizet, havonta találkozunk, bőven elég. Van neki is egy sajátos stílusa, ezért félek jelezni felé a problémámat. Mert arra gondoltam, hogy szólok neki, hogy kevesebbet adjon egy ideig anya hátha elmegy dolgozni (lenne rá lehetősége januártól is, de ő nem akar 80ezerért dolgozni) De félek hogy apukám felhúzná magát, és utána sem fizetne többet.
Arra is gondoltam, hogy hozzá költözök, megkérem, de nem tudom hogyan fogadná. 16 éves vagyok, mindent el tudok intézni, nagyim megtanított főzni is. Ő egyedül él egy lakásban, lenne ott helyem. Zavarnám vajon? (bár nem tudom mennyire lenne jó ötlet itt hagyni anyukámat a nagyszüleim nyakára, ha még így sem dolgozna)
Örülj neki bmeg, hogy apád hülye és ennyit fizet. Más apa ennek a felét sem fizeti, sőt, ha mondjuk egy gyárban dolgozik minimálbérért, az még a negyedét se nagyon.
Lejjebb kéne venned az arcodból egy kicsit.
A kérdésre válaszolva: semmit. Most ez csúnyán hangzik, de neked mint gyereknek, nincs jogod eldönteni, hogy anyukád mit csinál, dolgozik-e vagy sem. Persze véleményed lehet, de a döntés akkor is az övé.
Az én anyukám is ilyen egyébként, csak ők nem váltak el. Elment egyszer dolgozni, de azt mondta, 80 ezerért egyszerűen nem éri meg. Így inkább otthon van. Apa meg pénzeli. Ha ez nekik így jó, hát tegyék, az ő életük. Én mint a gyerekük, nem szólhatok ebbe bele (pedig már bőven felnőtt vagyok..).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!