Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Próbáljam meg a párom kibékíte...

Próbáljam meg a párom kibékíteni a szüleivel, vagy ne szóljak bele? Ti mit csinálnátok?

Figyelt kérdés
A párom évek óta nem beszélt a szüleivel. Meghalt sajnos az öccse egy autóbalesetben miközben vele volt. A szülei őt hibáztatták. Egyébként a párom is magát, de szerintem a szüleinek épphogy segítenie kellett volna neki. Nem Mo-n éltek, hanem az egyik szomszédos országban, a párom átjött itt él azóta (10 éve, akkor volt 19 éves). Nem ment haza többet, nem is keresték egymást. Azóta sem tette túl magát azon, hogy ilyen lett a viszonya a szülőkkel. Most babát várok így még inkább előjött benne. Eddig én sem biztattam, hogy keresse fel a szüleit, de most lehet mégis jobb lenne rendezni a kapcsolatot. Csak félek, hogy még ők sem tették túl magukat a történteken, végül is ők sem keresték a saját (egyetlen) fiukat évekig. Ha hallani akarnának róla már megtehették volna. Szóval félek, hogy ismét csalódnia kellene a páromnak, de közben jól is elsülhet. Ti mit tennétek? Biztatnátok, támogatnátok a kapcsolatfelvételben?

2012. nov. 13. 13:04
 1/10 anonim ***** válasza:
19%

Szerintem mindenképpen bíztassad.

Nem biztos hogy hibáztatás az ok, lehet csak lusták a szülök, félnek egy veszekedéstöl, lehet olyan homokba dugom a fejemet stílusak. ahogy gondolom a férjed is, mert ha nem az lenne már 10 év óta megoldódott volna a helyzet.

ne eröltesd de kezd el felvetni a témát. és azért illik értesíteni is öket hogy lett egy unokájuk.

2012. nov. 13. 13:09
 2/10 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem is biztasd. Ha ismét elutasítják, legalább ő megpróbálta. Viszont, ha meg sem próbálja, nagyon nagy lelkiismeret furdalása lesz 10-20-30év múlva. Mikor már meg sem próbálhatja...
2012. nov. 13. 13:15
 3/10 anonim ***** válasza:
13%

Én a helyedben - bár nem tudom hol tart a terhességed - elmennék a férjed(?) szüleihez. Akár úgy is, ha párod ezt ellenzi.

Ott abból hogyan fogadnak, milyen a hozzáállás, hozzád, unokához sok minden lejön.

2012. nov. 13. 13:17
 4/10 A kérdező kommentje:
A háta mögött nem szeretnék semmit intézni. Csak egy kis löketet adni neki. Viszont nem szeretném, ha rosszul sülne el, nem tudom mi az esélye annak, ha valaki évekig nem keresi a gyerekét, akkor most hirtelen nagy összeborulás lenne.
2012. nov. 13. 13:28
 5/10 anonim ***** válasza:
17%

Ez nem a háta mögötti intézés, neked ez félig meddig kötelességed. Ők haragban vannak a fájdalom miatt, de ez rád vagy a gyermekedre ne legyen hatással. Legalábbis a lehetőséget add meg nekik és magatoknak hogy ne igy legyen.

Egyszer elmész, megmutatod magad, elmondod a hireket és közben felméred a hozzáállást. Könnyen lehet ezt a helyzetet épp az unoka születése fogja feloldani.

És abba hogy ki a hibás ne szólj bele, nem tudhatod. Lehet tényleg a párod volt a hibás és ezért nem mer a szemük elé kerülni.

Tedd a tiszteletedet náluk, igy is jelezve nekik hogy a kapu nyitva, ennyi. Hogy ezek után hogyan tovább majd ők eldöntik és ezek után a párod is.

2012. nov. 13. 13:44
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem akarok beleszólni abba ki a hibás. Tudom mi történt, nem mondom, hogy nem tehet róla valamilyen szinten. De aki egy 16 évest egy 18 évesre bíz az sem kevésbé hibás abban, hogy az idősebb nem ül egész végig a testvére mellett. Egy 16 és egy 18 éves gondolkodása között nincs nagy különbség. Véleményem szerint az öccse hibázott, nem volt már gyerek. Ha mégis "felnőttet" akarunk hibáztatni, legyen közös a felelősség. Bár szerintem teljesen értelmetlen ezen rágódni. Megtörtént, vissza nem lehet hozni.

Nem akarok belefolyni. Max annyiban, hogy biztatom. Nem sok hiányzik hozzá, hogy lépjen, úgy érzem talán csak én.

2012. nov. 13. 13:53
 7/10 anonim ***** válasza:
19%
Valószínűleg egy levél lenne a legjobb megoldás, esetleg egy fényképpel. Ha neteznek a szülők, közösségi oldalakon is szét lehet nézni utánuk, vagy ott az email, ha nem, marad a posta. Így a visszautasítás sem lenne olyan fájdalmas, mint telefonon vagy élőben.
2012. nov. 13. 14:11
 8/10 anonim ***** válasza:
19%
Őszintén sajnálom ami veletek ,és velük a szülőkkel történtek.A gyász a fiuk elvesztése a párodnak a bűntudat,hogy ő miatta történt ez.Szörnyű érzés lehetett.Gyakorlatilag nem csak a testvérét vesztette így el hanem a szüleit is,és a szülők pedig két fiukat vesztették így el.Az öccsét nem lehet már visszahozni,de őket igen.Hiszen ők egykor egy család voltak,találkozniuk kell,és átbeszélni ezeket a dolgokat.A kisbabátok jövetele lehet egy jó hír amit esetleg levélben egy UH-os fotóval hozzátűzve elküldenétek nekik.Egész egyszerűen a párodnak annyit kellene írnia a szüleinek,ogy hiányoznak neki,és hogy szüksége van rájuk.Igen én bíztatnám őt,és nagyon támogatnám ebben.Egy anya nem dobja el a gyerekét,akármit is tesz.Valószínű ők azért nem jelentkeznek,mert a fiuk ment tőlük el,neki kellene visszatalálnia.Ők várnak rá szerintem,hogy egyszer jelentkezzen.
2012. nov. 13. 15:17
 9/10 anonim ***** válasza:

Sajnálom a történteket.

Azt gondolom mindenképp biztasd a párod.

Nem lehet igy leélni egy életet. Egy próbát mindenképp megér. Ha nem sikerül legalább megpróbáltátok. De (reméljük) a lehető legszebb módon is elsülhet a dolog. És teljes családot alkothattok.

Sok sikert.

2012. nov. 13. 16:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Ahogy már itt írták is páran, én is úgy gondolom, hogy egy levél lenne a legjobb megoldás a kapcsolatfelvételre. Írnátok a leendő unokájukról, meg hogy szeretnétek látni őket, ha ők is úgy gondolják. Ha erre nem reagálnak, én nem noszogatnám többet a páromat a témával kapcsolatban, de legalább megpróbáltátok és nem fogjátok később úgy érezni, hogy mi lett volna, ha...
2012. nov. 13. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!