Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, ti nem szégyellnétek...

Szülők, ti nem szégyellnétek az iskola/tanárok előtt, ha a 15-18 éves lányotok terhesen járna iskolába?

Figyelt kérdés
2012. dec. 8. 13:55
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
54%

Lássuk be, akik olyan nagyon szónokolnak, hogy gumi/tabi egyéb mellett estek teherbe, azok nem is használták jól. Pl. nem húzták fel rögtön, még előtte pár percig eljátszadoztak, vagy kiszakadás után nem mentek el esemény utáni tabiért. A fogamzásgátlót nem szedték rendesen, vagy nem figyeltek a többi szedett gyógyszer hatásaira.

Naptárról, megszakításról szólni sem érdemes, ezek nem védekezési formák., ahogyan a Pharmatex sem (hacsak nincs mellette plusz védekezés).

Egyedül a spiráltól hallottam már horrortörténeteket, nm is lesz nekem olyanom sosem. Terveim szerint, ha megszületett a kellő számú gyerekem, elköttetem magam.

Nem mellesleg ott már eleve nevelési problémák vannak, ahol a kislány 14-15-16 évesen szétteszi a lábait. Nem érdekel, hogy szerelmes, úgyhogy ilyen kommentek ne jöjjenek. Mindenki volt szerelmes ennyi idősen, sőt, fiatalabban is, mégsem kell szexelni ahhoz, hogy valaki "megélje" a szerelmet.

2012. dec. 8. 14:42
 22/64 anonim ***** válasza:
66%

"Én ebben a spontán ovulációs teherbeesésekben nem hiszek. "

Ne haragudj, de a bizonyított tény nem hit kérdése. A peteérés nem úgy működik, hogy ha nem a 12 vagy 14. napon van, akkor képtelen megtermékenyülni. SOk nőnél már a ciklus 4.!! napján elkezdődik a peteérés (ami azt jelenti, hogy pl. a menstruáció alatt is teherbe eshetsz), viszont kb. 10 nappal később van csúcsértéken! Ami annyit jelent, hogy a 4. napon is van esély a terhességre, csak jóval alacsonyabb. Azonban ha bekövetkezne a spontán ovuláció, nem egy életképtelen petesejt szabadulna el. Remélem érthető :)

2012. dec. 8. 14:53
 23/64 anonim ***** válasza:
39%

Nem, ez nem érthető.

Orvossal beszéltem erről, ő maga adta nekem ezt a választ, amit leírtam. A peteérés idő, az, hogy elkezd érni nem jelenti azt, hogy meg tud termékenyülni.

2012. dec. 8. 14:54
 24/64 anonim ***** válasza:
48%

Még logikátlan is.

Semmi értelme nem lenne tovább érlelnie a szervezetnek a tüszőt, ha az már készen van.

2012. dec. 8. 14:56
 25/64 anonim ***** válasza:
58%
És nyilván egy orvos véleménye sokkal meghatározóbb, mint 10.000 másiké odakinn? Ne haragudj már, de ha nem így lenne, nem figyelmeztetne erre minden természetes "védekezéssel" foglalkoztató könyv, oldal, orvos is, valamint nem lennének olyan nők, akik a ciklusuk 4. meg 29. napján estek teherbe. De te nyilván jobban tudod, és ezek nem is léteznek ugye:)
2012. dec. 8. 14:57
 26/64 anonim ***** válasza:
33%

Bocs, én a logikának jobban hiszek.

És százszor hamarabb elhiszem, hogy valaki b*szott védekezni, minthogy jajj szegény védekezett meg spontán ovulációja volt.

Nem kis agyú ember adta ezt a választ és nem is egy.

Ez kb. olyan, minthogy "jajj, nem tudtam, hogy terhes vagyok, mert menstruáltam ugyanúgy", ja én meg Brad Pittel kávéztam tegnap.

2012. dec. 8. 15:29
 27/64 anonim ***** válasza:
58%

"És százszor hamarabb elhiszem, hogy valaki b*szott védekezni, minthogy jajj szegény védekezett meg spontán ovulációja volt. "

Ember, gondolkozz már. Aki védekezik rendesen (gumi, tabletta, injekció, stb.) annak TÖKMINDEGY, hogy van-e spontán peteérése. Annak nem mindegy, aki b*szik se normálisan! védekezni (naptár, megszakítás, hőmérő és társai...). Az ilyenek számítanak arra, hogy dehát nem is lehet peteérés, mert... - de igen lehet, mert a spontán ovuláció egy bizonyított, tudományos TÉNY. Nem hinni benne kb. olyan, mint nem hinni abba, hogy a Föld mozog...

Marha nagy logikád van, ha eddig nem jutottál el :)

2012. dec. 8. 15:34
 28/64 anonim ***** válasza:
16%

Ez meg mi, hogy aki tablettával védekezik,annak peteérése? :D

Ne röhögtess már, a tabletta pont hogy megszünteti a peteérést.

És hogy értsd, aki nem védekezik rendesen, az éppenséggel azt mondja, hogy védekezett (isten tudja melyik természetes vagy más módszerrel), és ráfogja hogy csak ezen a napon eshetett teherbe és ez spontán ovuláció volt.

Aki rendesen védekezik az meg NEM LESZ TERHES! 99%-ban. Ha pedig mégis, eszébe sem jut másra fogni.

2012. dec. 8. 15:41
 29/64 anonim ***** válasza:
5%
És akkor, amit nem értettél. Létezhet spontán tüszőrepedés,senki nem mondta, hogy nem. Csak épp az a pete az esetek nagyon nagy részében éretlen! Nem fog megtermékenyülni.
2012. dec. 8. 15:42
 30/64 anonim ***** válasza:

Meg is van:

"Na. Akkor egy kis korrekció. Először is, mivel a női nemi ciklus hossza egyénenként eltérő, ezért az _átlagosnak_ tekintett 14. napi ovulatio időpontja is _nagyon_ eltérhet. Nem. A 12. napi még nem nagy eltérés (21-től 70 napos ciklusok is akadnak fiziológiásan). A megtermékenyülés valószínűsége így a ciklus közepétől (=az ovulatiótól) számított plusz-mínusz egy hét.

Másodszor, a spontán ovulatio nem következhet be _akármikor_, mivel igen erős hormonlökés kell a tüszőrepedéshez (de persze ez a hormonkoncentráció előállhat pl. orgazmus, vagy szimpla stressz hatására is). Ennek megfelelően a spontán ovulált pete leggyakrabban még éretlen a megtermékenyítéshez.

Harmadrészt, a hímivarsejtek a női ivarutakban akár 3-5 napig is életképesek, más kérdés, hogy a petesejt valamivel több, mint 24 óráig termékenyíthető meg. Hogy tovább fokozzuk az érdekességek halmazát, a méh fala nem tudja _akármikor_ befogadni a zigótát, úgyhogy ez is ront a teherbeesés valószínűségén."

2012. dec. 8. 15:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!