Ti ha nagymamák lennétek megsértődnétek, ha egy másik nagyit után nevezné el az unokátok a lányát?
Figyelt kérdés
Tehát az egyik dédmama után kapná a nevét. 4ből még 3 él. Az én egyik nagymamám nevét viselni (nekem él a másik is, és a férjemnek egy). Anyósom most nyávog, hogy ilyet nem szabad, mert a többi (gondolom elsősorban az ő édesanyja) megsértődne.2012. dec. 7. 21:51
21/22 anonim válasza:
Azoknak, akik 0%-oltak meg írták, hogy jaj, a felmenők között lehet ez meg az a név... de azok nem élnek. Most ne mondja nekem senki, ha lenne unokája, és a másik nagyi nevét adnák neki, nem esne neki rosszul, mert igen, mert rögtön az lenne benne, hogy a másik nagyi neve és a másik nagyi miért jobb, miért érdemli ezt meg jobban...
22/22 anonim válasza:
21es, ne általánosíts! Biztos van olyan is, akinek ez rosszul esik és ahelyett, hogy az unokájának örülne ilyen marhaságon agyal. De olyan is akad, akinek ez nem okoz gondot, mert nem az a lényeg.
Nálunk is ugyanúgy hívják a lányomat, mint anyumat. A férjem anyuja sose problémázott ezen (biztos vagyok benne, hogy visszajutott volna hozzánk, ha így van), sőt én az ő nevét is akartam adni, de "megtiltotta" hogy ő azt utálja..szóval ilyen is van.
Egyébként nem anyum után lett elnevezve a lányom, hanem nagyon megtetszett vezetéknévvel együtt pont ez a keresztnév.
Végül pedig, itt dédikről van szó, nem nagyikról..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!