Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti ha nagymamák lennétek...

Ti ha nagymamák lennétek megsértődnétek, ha egy másik nagyit után nevezné el az unokátok a lányát?

Figyelt kérdés
Tehát az egyik dédmama után kapná a nevét. 4ből még 3 él. Az én egyik nagymamám nevét viselni (nekem él a másik is, és a férjemnek egy). Anyósom most nyávog, hogy ilyet nem szabad, mert a többi (gondolom elsősorban az ő édesanyja) megsértődne.

2012. dec. 7. 21:51
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Másik nagyim pont Jolán :) Anyósom édesanyja pedig Ida.
2012. dec. 7. 22:08
 12/22 anonim ***** válasza:
55%
ebben az a hülyeség (a sértődésében), hogy az összes női felmenő nevét nem kaphatja az a szerencsétlen kislány, szóval, ha megkapja mondjuk az egyik nevét, akkor a másik sértődik meg, nem? és ugyanez fordítva.szerintem legyen neki egy totál független neve....
2012. dec. 7. 22:09
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát a 3ból a Sára a "mai" név. Egyébként az én nagyimnak fogalma sincs, hogy hívják a férjem nagyijait. Eszébe sem jut szerintem hogy ezt tudnia kéne.

Nem kell elárulnotok, hogy kire való szeretettel és tisztelettel nevezitek Sárának. Elég ha az érintettnek megsúgod, biztos nagyon meg lesz hatva :)

2012. dec. 7. 22:12
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, ha dédi lennék, hogy azon gondolkodnék, hogy vajon miért ezt a nevet adta a kislányának. Senki sem dönthet a helyedben,csakis te.
2012. dec. 7. 22:24
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Nekem biztos rosszul esne. Annyi névből lehet választani... még akkor is, ha jaj, de tetszik, azért ez nagyon sértő tud lenni, jogosan.
2012. dec. 7. 23:26
 16/22 anonim ***** válasza:
25%

Nálam a Sára is retro név... :D

Bár ha lesz gyerekem (lányom) annak tutka elég retro neve lesz mégpedig vagy Klotild vagy Matild esetleg Gertrúd.

2012. dec. 7. 23:29
 17/22 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem a gyereknek legyen saját neve, ne csak valaki után kapja. Ő egy külön élet, egy külön személyiség. Nem baj ha pont ez a név tetszik, de az indok ne az legyen hogy valakiről kapta.
2012. dec. 8. 11:44
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

"Nekem biztos rosszul esne. Annyi névből lehet választani..."

Meg annyi nő is van a családban, meg a felmenők között, akik már lefoglaltak egy rakás nevet ugyebár. Szóval marad az Eperke, meg a Felhő, mert olyan még tuti nem volt..

Jaj, anyám...

2012. dec. 8. 14:29
 19/22 anonim ***** válasza:
22%

A Sára gyönyörű név, én is ezt tervezem adni a második lányomnak majd, ha lesz két lányom.

Egyébként szerintem az Ida is nagyon szép név, nekem nagyon tetszik és a Sára Ida nem is hangzana rosszul!

Egyébként szerintem ezen nincs semmi sértődésre méltó. Mit szólna anyósod, ha anyukád nevét szeretnéd adni a lányodnak, akkor asszem jobban kiakadna.

Szerintem add bátran a Sárát, szép, kedves név, és mostanában egyre gyakoribb is.

2012. dec. 8. 16:58
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem a dédik versenyeznek a dédunoka szeretetéért hanem a baba viselni fog egy nevet ami esetleg ugyanaz mint valamelyik dédié. Nem összekeverendő és nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. A lányom anyám és nagyanyám nevének egy rövid változatát kapta, egész biztos vagyok benne hogy anyósomnak nem tetszett a dolog, de megszerette a kislányt és ma már a neve is tetszik neki. Az ő keresztneve nem szép a mi családnevünkhöz, csak azért nem adnám hogy egálban legyen a két nagyi. Én úgy gondoltam akkor is hogy meghallgatjuk a nagyik véleményét de mi döntünk együtt a férjemmel, így is lett, harag sincs.
2012. dec. 8. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!