Ti ha nagymamák lennétek megsértődnétek, ha egy másik nagyit után nevezné el az unokátok a lányát?
Nekem eszembe' nem jutna az anyámról, apámról, magamról vagy a feleségemről (ha lenne/lesz) elnevezni a gyerekem... De még a nagyszülőkről sem.
Annyi szép név van a naptárban miért nem lehet választani egyet? Kivéve persze ha a nagyszülődet csak fiatalon ismerted (első 9-10 évedben) mert meghalt - mert akkor érthető, ha róla nevezed el, de aki ezen besértődik annál is vannak bajok.
Bár az ziher, hogy az ikrekekre már egy csomó ötletem van :D
2-es ikrek csaj és fiú kombó akkor Frigyes és Franciska, hogy ők lehessenek Frinci és Franci :D
3-as ikrek meg Sándor, József, Benedek :D
7-es esetén meg a 7 vezér.
8-as eseteén a 7 vezér + Álmos.
A helyedben nem azt mondanám, hogy a dédiröl lesz elnevezve, hanem hoyg nektek ez a név tetszik.
Aki meg ilyen hülyeség miatt megsértödik, annak úgy kell, majd megbékül.
Tejóég! Nem elég a nagymamák érzékeny lelkivilága miatt aggódni, már a dédiké miatt is kell?!
Én biztos nem sértődök majd meg, ha dédi leszek és a másik dédikollégám után kapja a nevét a kis dédunokám. Örülni fogok hogy megértem az érkezését. És tiszteletben kéne tartani a szülők választását, nem lépten-nyomon ilyen érzelmi meg "mert így szokás" zsarolásokat alkalmazni. Szerintem.
miért kéne elnevezni bárkiről is?
a te gyereked, azt adsz neki, ami neked tetszik, azt fogja viselni élete végéig, amikor a dédik már csak fényképen lesznek
régi időkből származó ostoba hiszti ez a "kinek a nevét kapja" mizéria
Szerintem a Sára egy nagyon szép és aránylag divatos név is, szóval nem valami Jolánka vagy valami borzalom lesz, DE legalább a kedves dédi után, hanem egy szép név, ami amúgy is tetszik és egyébként az egyik dédit is így hívják.
Kit érdekel anyósod? Szerintem csak ő sértődik meg, hogy miért nem Őutána van elnevezve? Ha az érintetteknek nem tetszene, akkor szólnának, ne beszéljen más helyett elve.
Biztos nem ez lesz az egyetlen konfliktus anyósommal miután nagyi lesz :) Bár nem nagyon fog érdekelni, tudom milyen a természete. Most is csak a dédi miatt kérdezem, ő nem olyan mint a lánya, nem akarom megbántani, engem sem zavarna, szerintem a harmadikat sem fogja, csak érdekel, hogy ki hogyan érezne.
Lehet tényleg csak azt mondjuk, hogy Sára, aztán ha rákérdeznek, azt hogy véletlen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!