Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van ennyi prűd szülő?...

Miért van ennyi prűd szülő? Ők nem voltak fiatalok, szerelmesek? Miért kell tiltani a gyereket a párjától? Ha akarnak, úgyis együtt lesznek! És itt nem a 10-13evesekre gondolok!

Figyelt kérdés
2012. dec. 6. 17:43
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
64%

Szia!

hát ezt a kérdést igazán fel lehetne tenni anyáméknak.

17 éves vagyok és most feküdtem le először a barátommal. (és NEM KAMUZOk, mint ahogy sokan hiszik.)

oké, nem vagyok túl idős, de szerintem sokkal jobb lenne, ha minden anyuka megtudná beszélni a lányával, hogy hogyan kell védekezni és szerintem inkább feküdjenek le otthon a másik szobában, mint a suli wc-jében védekezés nélkül.

velem anyu sosem beszélt ilyenekről és nem is mondtam el neki, hogy lefeküdtem a barátommal, erre totál kiborult. (pedig kicsivel idősebb a barátom és szerintem pont ennek köszönhetően elvitt orvoshoz, hogy fogamzásgátlóm is legyen, pedig szerintem ez inkább egy anya dolga lenne)

én tuti, hogy nem leszek ilyen szülő. oké, féltsék a gyereküket, de a már félig felnőttek (vagy épp azok) nemi életébe nem kéne beleszólnia a szülőknek.

2012. dec. 6. 18:13
 12/38 anonim ***** válasza:
39%

Igaz nekem fiam van, akinek még nincs "párja". /Bár már nem sokára 17 éves/ Vállalom, hogy prűd szülő vagyok! Mert sötétedéskor illik neki haza jönnie, bulizni nem mehet el, ha elmegy akkor a telefonja mindig be van kapcsolva... és még sorolhatnám... vannak nézeteltéréseink ezekkel kapcsolatban... sokszor hangot is ad a nem tetszésének, amit én meghallgatok.De akkor is az enyém az utolsó szó.

Hogy hazudozna? Nem hiszem... Nem úgy lett nevelve. Elmondása szerint szokott ezt-azt a tiltásom ellenére megtenni, kipróbálni... viszont szerencsére jól működik nála a bűntudat is. Tudja jól, hogy a tilosba tévedt, de ő is jól tudja a kapcsolatunk az őszinteségen alapszik,ezért magától bevallja mit tett ....

2012. dec. 6. 18:20
 13/38 anonim ***** válasza:
58%

Télen 16h körül sötétedik.Nekem annó gimiben akkor volt sokszor vége a sulinak+egy óra volt haza...Hogy lehet betartani,hogy otthon legyen sötétedésre?!?!

Szerintem ez amúgy 17 évesen pláne fiúnál túlzás amúgy is...

2012. dec. 6. 18:27
 14/38 anonim ***** válasza:
31%
Én 17 éves koromig nem is voltam kapcsolatban. Aztán lett barátom, majd vőlegényem, férjem... párom sosem volt, én sem szeretem ezt a kifejezést. Bizony, mi is szigorúan voltunk fogva, de nem is volt olyan kemény, megvoltak a határok, mi próbáltuk, hol vannak, a szülők megmutatták. Én sem csinálom majd másképp, mondjuk együtt alvás csak úgy, pár hét után nálunk sem lesz megengedett, mi is már jegyesekként aludtunk együtt, de akkor más saját albérletben. Jó volt a szülői szigor arra, hogy hamar önállóak lettünk, remélem, én is elérem a gyerekeimnél. Mi a túlzás a szemedben?
2012. dec. 6. 18:28
 15/38 anonim ***** válasza:
56%

Egy szülő nem prűd azért, mert nem akarja, hogy fiatalon szexeljen a gyereke. Egyszerűen félti a gyerekét. Félti a csalódástól, a rossz élményektől. Mivel több tapasztalata van, ezért tisztában van azzal, hogy nem mindig sikerülnek úgy a dolgok, ahogy azt az ember elképzeli.

Ezt kellene tehát elmagyarázni a gyereknek is, aki talán elgondolkodna ezen, és hosszas mérlegelés után megpróbálná eldönteni magában, hogy valóban akar-e a barátjával/barátnőjével testi kapcsolatot létesíteni, vagy inkább vár egy megfelelőbbre, hogy legalább a partnerrel ne legyen gond, ha már nem fog minden simán menni.

Egyébként engem sosem tiltottak ilyesféle dolgoktól, sőt, egy időben anyám önző módon igencsak pedzegette, hogy ideje lennem engednem az akkori "barátomnak", de ez csak azért volt, mert a fiú előtt egy lányt szerettem, és vele voltam 1,5 évig. Szóval volt afféle külső nyomás rajtam, hogy tegyem meg, így nyolc hónapnyi ismerkedés után, 18 évesen odaadtam magam neki. Nem kellett volna, mert nem voltam szerelmes, ahogy ő sem, de igazából nem is bántam meg. A rossz tapasztalat néha hasznosabb, mint a jó.

Az apám ellenben nem is akart hallani a dologról, így ő még abban a hitben él, hogy nem történt semmi. Nem szeretem, ha valaki inkább homokba dugja a fejét, de hát ha neki így kényelmes, akkor nem fogom összetörni az illúzióit.

A "párom" kifejezést én is használtam, amíg barátnőm volt. Nem akartam megbotránkozást kiváltani senkiből, sem magyarázkodni. Érthető, nem?

2012. dec. 6. 18:34
 16/38 A kérdező kommentje:

17 eves leszek.

orulok neki,hogy sokan ahelyett,hogy valaszolnanak a kerdesemre,belekotnek egy szóba....

és nem érdekel mit mondok azzal kapcsolatban. direkt altalanosan irtam volna,ezert irtam part,nem baratot,baratnot.

es a kerdeseket vegig olvasva,itt gyakorin,sajnos vannak olyan begyepesedettek akik a gyereküket 17-22eves korukban egyszeruen nem engedik,tiltjak a PARJUKTOL.

es jon a sablon szöveg,költözz el/nagykorú vagy stb...

de ez nem ilyen egyszerű,amig a szulo eltart... lakást meg kozepiskola/egyetem mellett,hogy?

2012. dec. 6. 18:42
 17/38 A kérdező kommentje:

van baratom, 1 éve.

es ötödikes korom ota ismerem,de még mindig tiltanak tole. sikertelenul.

pedig nem roma,nem semmirekello....stb

annyi a bajuk vele,hogy létezik

2012. dec. 6. 18:45
 18/38 anonim ***** válasza:
49%

látom, egy cipőben járunk. annyit tudsz tenni, hogy megpróbálsz nem foglalkozni velük. tudom, hogy nehéz, de ez van.

anyám egy borzalom, de megszoktam, biztosan fog neked is menni.

esetleg annyit tehetsz, hogy őszintén, nem kiabálva (mert ha nem kiabálsz és nyugodt vagy, akkor ő is másképp áll hozzád) elmondod neki, hogy tudod hogyan kell védekezni (remélem tudod) és csak akkor fogsz bármit meglépni, amikor késznek érzed magad rá. és remélhetőleg örülni fog neki, hogy megosztod ezt vele.

sok sikert!!

-11es voltam-

2012. dec. 6. 18:51
 19/38 anonim ***** válasza:
54%
Hát, kedves kérdező, az ilyen kérdésekre én mindig azt válaszolom, hogy egyszer felnő az ember. Van, akinek szerencséje van a szüleivel, van, akinek nem... Majd felnőttként igyekszel úgy csinálni a saját dolgaidat, úgy nevelni a saját gyerekedet, ahogy te jónak látod. A mostani időszak biztos nagyon hosszúnak tűnik számodra, kibírhatatlannak, de egyszer hidd el, vége lesz és élheted a saját életedet.
2012. dec. 6. 18:56
 20/38 anonim ***** válasza:
15%

14-es vagyok. Röhej, hogy ennyire perverzek vagytok, hogy nektek a lepontozás okoz örömet...

Amúgy kérdező, mi is egyetem mellett mentünk külön, meg lehet csinálni :)

2012. dec. 6. 19:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!