Mit csináljak a hangos szomszédokkal?
Először menj fel hozzájuk és próbálj velük szót érteni.
Ha ez nem megy, akkor este 10 utáni zajnál nyugodtan hívd ki a rendőrséget.
Ha a nappali zaj is túl erős, akkor peidg írni kell egy feljelentést, most nem tudom, hogy hova, mert már nem otthon élek Mo-n, de régen a jegyzői irodába kellett címezni, a szabálysértési hatóságnak.
Mivel van olyan, hogy szomszédjog, még polgári peres útra is viheted az ügyet, csak egy picit macerás, sé sok türelem kell hozzá. De szinte biutos, hogy nyerni fogsz.
Megtehetd azt is, hogy fogod a saját zenédet, beteszel egy nagyon durva zenét, nagytotál hangerőre és menj el otthonról bevásárolni. Az ilyen barom szomszéd szinte biztos, hogy nem a klasszikusokat kedveli, mert azok az emberek nagyon normálisak. Rachmanyinov zongoraversenyeit ajánlom, vagy Debussy műveit. A lehető legnagyobb hangerőn. A szomszédaiddal beszélj előtte, azokkal, akik normálisak és kérj elnézést. Mondd meg, hogy terápiás céllal lesz.
Ha ez nem működik, akkor rendőrség és feljelentés (panasztétel).
Köszönöm szépen a válaszokat!
Olyan hangerővel hallgatják a zenét, hogy simán értem a szövegét.. Tényleg rettentő zavaró, de haragot sem szeretnék. A többi lakót valószínűleg nem különösebben zavarja, mert nincs közvetlen falszomszédjuk (a kapcsolószekrény van a lakás mellett, és legfelső emelet), de majd körbekérdezem a lakókat, hallanak-e belőle valamit. Lehet, hogy ha többen beszélnénk velük megértenék. Egyébként az is simán megeshet, hogy nem tudja, milyen hangos, mert tőlünk sosem hallanak egy hangos szót sem, pont azért, mert én viszont tudom mennyire idegesítő... Majd próbálok az apukával beszélni, hátha sikerül szót értenünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!