Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek meddig illik a...

Szerintetek meddig illik a gyereknek "otthon maradni"? Melyik az a kor, amikor optimális kiszállni a családi fészekből?

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok, szeretek itthon lakni mert szerencsémre kedves családom van, élvezem hogy velük élhetek. Az egyik tanárom még 28 éves férfi létére is a szüleivel él, egy másik ismerősöm pedig már 21 évesen elköltözött otthonról. Szerintetek van olyan kor, amikor már úgymond kötelező leszállni a szülők nyakáról? Persze személyes okok miatt ez változó lehet, de úgy vettem észre mostanában társadalmi elvárás hogy hamar önállósodjanak a fiatalok és elszakadjanak anyukától-apukától (ezt látom a korosztályomban.)
2009. aug. 19. 18:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
75%
sulik után
2009. aug. 19. 19:37
 12/14 anonim ***** válasza:
96%
40 vagyok, a válásom miatt megint a szüleimnél lakom. Szóval, ahogy az élet hozza.
2009. aug. 19. 20:01
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem erre nincs konkrét válasz.

Egyrészt egyén- és családfüggő.

Másrészt, ha egyébként dolgozol, saját kereseted is van, tehát hozzá tudsz járulni a közös kiadásokhoz, és/vagy rendszeresen kiveszed a részed a házimunkából is, akkor egyáltalán nem vagy a szüleid "nyakán". Pénzügyileg a szüleiddel élés például NAGYON előnyös, rengeteget meg lehet takarítani, amivel aztán később önálló életet is könnyebb lesz majd kezdeni.

Harmadrészt, függ a dolog természetesen attól is, hogy ha majd lesz barátod/férjed, és szeretnétek néha azért kettesben is együtt lenni, akkor ez mennyire lesz majd kivitelezhető a házban, ahol éltek. Ha pl. a szobádnak csak egy ajtaja van, és azt bármikor és bármeddig magatokra zárhatjátok, akkor, gondolom, semmi gond.

Szóval ez sok körülménytől függ, és alapvetően csak az érintettek véleménye mérvadó, senki másé. Ha minden érintettnek a jó a helyzet úgy, ahogy van, akkor nincsen semmi gond.

2009. aug. 19. 20:08
 14/14 anonim ***** válasza:
Szerintem az önállóság és a szülőknél lakás nem zárja ki egymást, ugyanúgy, mint az, h valaki külön lakik, nem biztos, h túlzottan önálló. Szerintem nagyjából a házasságig egészséges otthon lakni, nagyjából 23-25 éves korig. Manapság nagy divat lett, h a 18. szülinap után a fiatalaok elköltöznek, és azt hiszik, onnantól övék a világ.
2009. aug. 24. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!