Megengednétek a lányotok barátjának (/a fiatok barátnőjének, vag akár csak barátoknak), hogy este 9-1/2 10 körül állítson be hozzátok?
A család nyugalma fontos. Hívatlanul beállítani bunkóság, előtte szólni kell, legalább egy telefon. Mielőtt jön, legalább egy 10 perccel előtte szóljon oda, ki tudja mit zavar meg, ha váratlanul érkezik, Pl. apu épp anyut szeretgeti, tusolás, vécézés, stb.. Igaz barátnak az ajtó mindig nyitva áll, akár éjjel kettőkor, hajnali 5kor is. Ugyanez áll a lány hapsijára, a fiú csajára.
Igen nyugodtan jöhet fél 10kor, csak jelezze, hogy jön, mert akkor felöltözök és nem kapok frászt, hogy a rendőr vagy valami tahó szomszéd zaklat. Csak ennyi kérésem lenne. :) Az nem baj, ha előtte 1-2 órával még nem tudta, hogy átjön, de a sorok rendezésére egy minimum átfutási időt illik adni.
Az én szüleim nem örülnek túlságosan neki, de végül is megengedik nekem, mert másképp nem tudnánk csinálni.
A barátom vasárnap hajnalban jön hozzánk, és keddig marad; munkaügyi és személyes okok miatt másképp nem tudnánk megoldani, és ezt szerencsére megértik a szüleim. (:
Természetesen mi sem csapunk zajt, észre sem veszik, hogy jön, így nem is zavarja őket különösképp a dolog.
Ha az én lányom/fiam lenne, akinek szélsőséges időpontban jelenik meg a barátja/barátnője, megengedném, ha persze csöndben maradnak, mert más attól még aludna. (:
18/L
Hát, ha nem volt előre megbeszélve, akkor lehet hogy utólag azért megmondanám h légyszíves legközelebb szólj ide. De ha mondjuk idősebbek már, és tényleg csak így tud jönni, akkor az is megérthető.
Amúgy meg ezt felesleges sztem kérdezni, neked kell tudnod hogy zavar e hogy este jön vagy sem. Én családomban általában 9-körül már zártuk az ajtót és 10kor már alvás volt. Barátnőméknél meg simán éjfélig-hajnal 1-ig tv-znek a szülők.
Meg. Ha nem akar aludni úgyse fog, mint írtad téged nem zavar, akkor mi a baj?
Max. az ő szülei kifogásolhatnák, hogy miért éjszaka mászkál a gyerekük, neked nem tök mindegy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!