Hogyan mondjam el anyukámnak?
Otthon lakunk még anyukámnál a párommal, de szűkösen vagyunk. A nagybátyám Amerikában él, és tudván a problémáról a 25. születésnapomra küldött nekem pénzt, gyakorlatilag egy kisebb lakás árát, legalábbis lakásra szeretném költeni.
A gond az, hogy anyukám évek óta nem tartja a kapcsolatot a testvérével, gyilkosnak titulálja, hallani sem bírja a nevét (azért ült börtönben, mert 12 évvel ezelőtt közúti balesetben elütött egy szabálytalanul előző motorost, aki belehalt, de lényegtelen). Azt tudja, hogy tartom vele a kapcsolatot, de már ezt sem nézi jó szemmel, folyamatosan kapom érte az epés megjegyzéseket.
Anya tudja, hogy se én, sem a párom nem keres túl jól, esélytelen lenne megmagyarázni, honnan a lakás. A párom szüleivel is ismerik egymást, azt sem mondhatjuk neki.
Ne értsetek félre, én nem akarok titkolózni, egyszerűen csak szegény anyukámat szeretném megkímélni egy raklap idegeskedéstől és sértődéstől...
Van ötletetek?
Ha nem akarod elmondani hogy a testvérétől van,akkor mondd hogy hitelt vettetek fel,azt ugysem ellenőrzi,hogy kell-e fizetned.
Lottót senki nem hiszi el.
Azt hiszem a hiteles megoldás a legjobb eddig.
Semmiképpen sem mondom el neki az igazat, legalábbis most nem, anyu nagyon labilis, 2 hete halt meg a szomszédunkból egy néni, azóta tiszta letargikus... Ő az a típus, aki szeret szenvedni, én meg ehhez nem vagyok hajlandó asszisztálni.
köszönöm a válaszokat!
Semmiképp sem javaslom a hazugságot. Így, vagy úgy, de ki fog derülni egyszer az igazság és hidd el, az sokkal rosszabb lesz majd, mintha egyszerűen 2 mondatban összefoglaltad volna neki az egészet. Nem pont ilyenben, de hasonló helyzetben én is voltam már. Ez tipikusan az a szituáció, amiben NEM lehet hazudni.
Egyébként gratulálok, hogy ilyen nagybácsid van :-) Ritka jó fej!
Köszönöm a válaszokat.
Egyenlőre nem léptem még, a pénz kamatozik, mi meg albérletezünk tovább, szóval majd csak lesz valahogy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!