Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam el anyukámnak?

Hogyan mondjam el anyukámnak?

Figyelt kérdés

Otthon lakunk még anyukámnál a párommal, de szűkösen vagyunk. A nagybátyám Amerikában él, és tudván a problémáról a 25. születésnapomra küldött nekem pénzt, gyakorlatilag egy kisebb lakás árát, legalábbis lakásra szeretném költeni.

A gond az, hogy anyukám évek óta nem tartja a kapcsolatot a testvérével, gyilkosnak titulálja, hallani sem bírja a nevét (azért ült börtönben, mert 12 évvel ezelőtt közúti balesetben elütött egy szabálytalanul előző motorost, aki belehalt, de lényegtelen). Azt tudja, hogy tartom vele a kapcsolatot, de már ezt sem nézi jó szemmel, folyamatosan kapom érte az epés megjegyzéseket.

Anya tudja, hogy se én, sem a párom nem keres túl jól, esélytelen lenne megmagyarázni, honnan a lakás. A párom szüleivel is ismerik egymást, azt sem mondhatjuk neki.

Ne értsetek félre, én nem akarok titkolózni, egyszerűen csak szegény anyukámat szeretném megkímélni egy raklap idegeskedéstől és sértődéstől...

Van ötletetek?

2012. dec. 5. 11:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
De ne hazudj neki, szerintem azt a lottó nyereményes dolgot senki nem gondolta komolyan. Mond el neki úgy ahogy az utolsó leírta. És ennyi.
2012. dec. 5. 11:44
 12/20 anonim ***** válasza:
Mondd az igazat és semmi esetre se hazudj! Az igazság még mindig könnyebben emészthető, mint a hazugság. Ha most elmondod, hogy egy vissza nem utasítható lehetőséget kaptál, lehet, hogy haragudni fog 2-3 hónapig, amit te figyelembe se vegyél, DE ha hazudsz és később kiderül, mert biztosan ki fog, akkor azért sokkal, de sokkal jobban meg fog haragudni, hogy hazudtál, mint most az igazságért.
2012. dec. 5. 11:57
 13/20 anonim ***** válasza:

Ha nem akarod elmondani hogy a testvérétől van,akkor mondd hogy hitelt vettetek fel,azt ugysem ellenőrzi,hogy kell-e fizetned.

Lottót senki nem hiszi el.

2012. dec. 5. 12:01
 14/20 anonim ***** válasza:
Szerintem örülnie kellene, hogy ha neki nem is jó a kapcsolata a testvérével, Neked segít. Én megmondanám neki, hogy a testvérétől kaptam a pénzt, de ettől még neki nem kell úgy éreznie, hogy ezután akkor tartozni fog neki, vagy hogy adomány. Főleg nem kellene idegeskednie, mert nem neki küldte a pénzt, hanem neked, és arra fordítod amire akarod. Ettől neki még nem kell tartania a kapcsolatot vele, vagy megköszönnie, elég ha ezt Te megteszed. Ha pedig mégis mérges lenne, akkor meg fog enyhülni, és majd rájön, hogy ezzel a Ti jövőtök lett elindítva, s nincs ebben semmi rossz. Ha az én gyermekem kapna ilyen segítséget, én nem vonnám meg tőle, majd mondanám, hogy küldje vissza mert én utálom az illetőt. Mivel felnőtt ember/emberek vagytok, el tudjátok dönteni, hogy milyen segítséget fogadtok el, és kitől. Szerintem meg lehet ezt beszélni ész érvekkel.
2012. dec. 5. 12:02
 15/20 anonim ***** válasza:
* vagy mondanám. (elírtam)
2012. dec. 5. 12:03
 16/20 anonim ***** válasza:
Szerintem is inkább mondd az igazat, az ő baja, ha neki ez nem tetszik. Inkább értékelhetné a testvére segítségét, ha már ő maga nem tud nektek segíteni hogy 25 évesen már saját életet tudjatok élni, legalább hálás lehetne hoy a testvére megteszi. Ha titeket emiatt elmar magától anyád, akkor az annyit is ér... tudod, hiába az anyád valaki vér szerint, ha nem úgy viselkedik! Idegeskedjen ha akar, úgyse tud mit csinálni, legfeljebb a nagybátyádnak szólj előre hogy anyád lehet hogy majd intéz hozzá pár keresetlen szót és kérj elnézést emiatt a nevében is, aztán kész.
2012. dec. 5. 12:03
 17/20 A kérdező kommentje:

Azt hiszem a hiteles megoldás a legjobb eddig.

Semmiképpen sem mondom el neki az igazat, legalábbis most nem, anyu nagyon labilis, 2 hete halt meg a szomszédunkból egy néni, azóta tiszta letargikus... Ő az a típus, aki szeret szenvedni, én meg ehhez nem vagyok hajlandó asszisztálni.

köszönöm a válaszokat!

2012. dec. 5. 12:25
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha én lennék mondjuk anyukád helyében, akkor rossz érzés volna, hogy a testvérem adja meg a lányomnak, amit mondjuk nekem kellene, vagy amit én szeretnék megadni neki, csak nem tudok. Ebből a szempontból jobb a kegyes hazugság. ...Persze itt jön az, hogy senki nem szereti, ha hazudnak neki.
2012. dec. 5. 23:02
 19/20 anonim válasza:

Semmiképp sem javaslom a hazugságot. Így, vagy úgy, de ki fog derülni egyszer az igazság és hidd el, az sokkal rosszabb lesz majd, mintha egyszerűen 2 mondatban összefoglaltad volna neki az egészet. Nem pont ilyenben, de hasonló helyzetben én is voltam már. Ez tipikusan az a szituáció, amiben NEM lehet hazudni.

Egyébként gratulálok, hogy ilyen nagybácsid van :-) Ritka jó fej!

2013. máj. 11. 17:13
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Egyenlőre nem léptem még, a pénz kamatozik, mi meg albérletezünk tovább, szóval majd csak lesz valahogy :)

2013. máj. 17. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!