Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elfogadhatok ilyen ajándékot?

Elfogadhatok ilyen ajándékot?

Figyelt kérdés

A laptopom elég régi, és már akadályoz a munkában (webfejlesztéssel kezdtem foglalkozni, szóval gép nélkül tényleg nem tudok dolgozni), és a párom most mondta, hogy venne nekem egyet. Pontosabban nem kérdés volt, hanem a dolog már folyamatban van.

Örülök neki, hogy gondol rám meg minden, de 4 hónapja vagyunk együtt, és nem tudom, elfogadhatok-e ennyi idő után ilyen ajándékot. Főleg úgy, hogy ez nem karácsonyra lesz, mert a karácsonyi ajándékával már "lebukott", tudom hogy mit fogok kapni és az is elég nagy érték (és olyasmi, amire tényleg nagyon vágyom).

Apukámtól kaptam már laptopot, azzal nem volt semmi problémám. De ezt nem tudom, hogy elfogadhatom-e. Az biztos, hogy nagy szükségem lenne rá, és pillanatnyilag nincs rá pénzem.

2012. dec. 5. 11:10
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem a kérdező azt, hogy apukájától kapott már laptopot, úgy érti, hogy anno kapott egyet ajándékba. (Talán a mostanit, ami már nem megfelelően üzemel.)

Én hasonló cipőben járok/jártam mint te, bár én a párommal lassan 1 éve vagyok együtt, ő dolgozik, én még tanulok, 4 órában dolgozom az egyetem mellett heti 2-3x, így a havi bevételem kb. 30 ezer forint. Az én laptopom sem éppen a legjobb már, egyszer ott volt a párom is amikor nézegettem a notebook-okat, hogy amikor majd lemegy a Karácsony, elkezdek rá gyűjteni. Nemrég elmondta, hogy ő meg akarja nekem venni Karácsonyra, tudja hogy szükségem van rá, de mégsem biztos benne, mert aggódik, hogy elfogadnám-e. Természetesen megmondtam neki, hogy nekem ez túl drága ajándék lenne, biztosan örülnék neki, de valahol mégsem, hogy ilyen sokat költött rám. Végül megbeszéltük, hogy hanyagolja a notebook témát, és adtam neki pár ötletet, olyan mint könyv, sál, kesztyű stb. Így tud miből válogatni ami még hasznos lehet, és nem költ 150 ezreket. Ha a párod mindenképpen megveszi a laptopot, akkor én is csak azt tudom mondani amit már előttem is leírtak, hogy fogadd el, dolgozz vele, de ha külön mennétek akkor add vissza. (Vagy elfogadja, vagy nem.)

22/N

2012. dec. 5. 11:53
 12/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Laptopot venni most biztosan nem tudok, bizonytalan a jövedelmem, erre hitelt felvenni nem szabad (és valószínűleg nem is adnának).

Karácsonyra kb. 15 ezer értékben kapok tőle, én max. 5 ezerért adok neki. Ennek egyszerű az oka, az ő jövedelme nettó 300-350 ezer, az enyém 50-70 ezer. 23 évesek vagyunk.

Arra gondoltam én is, hogy részletekben megadom, de ezt határozottan elutasította. Tudja, hogy mekkora anyagi különbség van köztünk, nyilván emiatt, de ez azért nekem valóban kényelmetlen így.

A legegyszerűbb az lenne, ha nemet mondanék, de akkor elveszítem a munkám. Szóval nem egyszerű a helyzet.

Egyébként én eredetileg azt kértem tőle, hogy adja kölcsön a régi laptopját. Az ugyanis nincs kétéves és eleve is jobb gép, mint az enyém, de neki már nem kell, mert vett magának újabbat. A "régi" (basszus, négy évvel fiatalabb, mint az enyém...) gép csak a polcon porosodik, az a terv, hogy majd eladja. Emiatt nem is értem, hogy ha segíteni akar miért jobb az, hogy vesz inkább egy másikat, minthogy odaadja a régit, ami neki már nem is kell.

2012. dec. 5. 11:54
 13/22 anonim ***** válasza:
91%
Én biztos, hogy nem fogadnám el. Ennyi idő után meg pláne nem. De hát, te tudod, a te dolgod.
2012. dec. 5. 11:55
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor egyezzetek meg,a régi gépét kapd meg ajándékba.Az nem is százezres tétel,de mégis ki vagy segitve.
2012. dec. 5. 11:57
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha már folyamatban van a vásárlás,akkor elfogadnám.Gondolom a párod is tudja, hogy nem engedhetsz meg magadnak egy új laptopot, szerintem nem vár semmit Tőled cserébe.

Ha esetleg egyszer ,,ne adj Isten" szakítanátok én megkérdezném tőle, hogy akkor mi is legyen a laptop sorsa.

2012. dec. 5. 12:00
 16/22 A kérdező kommentje:

Hát pont ez az, a régi gépét valamiért nem akarja nekem adni. Inkább vesz egy újat.

Egyszerűen nem értem...

2012. dec. 5. 12:09
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Megkérdezted hogy miért nem adja neked a régit?
2012. dec. 5. 12:10
 18/22 A kérdező kommentje:
Meg, de kitért a válaszadás elől. Amikor felvetettem, hogy esetleg használnám addig az övét, azt a választ kaptam, hogy ne parázzak, megoldjuk a problémát. Ezzel nem nagyon jutottam előrébb.
2012. dec. 5. 12:18
 19/22 anonim ***** válasza:
52%
Ha ekkora dilemmát okoz neked ez a dolog,nem tűnsz anyagiasnak,viszont ha önszántából szeretne neked egy laptopot venni,és tényleg szereted,akkor elfogadhatod,hisz úgy gondolja,megérdemled.....
2012. dec. 5. 13:27
 20/22 anonim ***** válasza:

Nem fogadnám el, ha ott van neki a másik is amit nem használ. Rábeszélném hogy adja oda azt.

Amúgy ma már jó gépet lehet kapni olcsón is. Mi most vettünk, és havi 1500! ft a törlesztője 2 évre... Neked is jó lenne mert az én párom programozó és nem vesz olyat amin nem tud dolgozni.

2012. dec. 5. 13:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!