Elfogadtátok volna ezért azt a pénzt?
Párom üzletkötő. Barátnőmék rendeltek az ő cégüktől, persze rajtam keresztül, hogy a barátnőméknek olcsóbb legyen. (baráti áron). Mivel én "kötöttem meg" az üzletet, a párom akart adni 5 ezer ft-ot. (Ő így is 20 E-t keresett rajta). Mondtam neki, hogy ugyan hagyd a francba. (Napi 4-5 ezreket simán elszór tehát neki nem okozott volna gondot ha elfogadom.) Tovább erőltette, én meg mondtam, hogy nem kell a pénze. Odáig jutottunk, hogy már üvöltöttem vele, hogy: "b*zd meg, nem kell a k*rva pénzed, d*gd fel magadnak."
Reggel kérdezte anyu miért nem fogadtam el, mert tudtam volna venni valamit rajta. (Ha el is fogadom, akkor is a párom közelgő szülinapjára vennék valamit.)
Aztán anyuék azt mondták, ha még egyszer felhozza a témát, fogadjam el a pénzt.
(Megalázónak éreztem, jobban fájt ez a "megdolgoztál a pénzedért" dolog, mintha lek*rvázott volna.)
Szerintetek?
Nagyon buta vagy hogy nem fogattad el a pénzt. Miért ne? Ha adnak fogad el ha ütnek szaladj el. Ha valakinek azt mondják hogy meg dolgozott a pénzéért az nem le k#rvázás.
Akkor a munkások is ingyen dolgozzanak mert az bántó ha a főnök azt mondja hogy megdolgoztál a pénzedért. Ja csak annyit hogy a párom összes fizetése az én zsebemben van.
Igaz már lassan a férjem lesz egy hét múlva és itt lakik nálunk de nálam a pénze mert ő két nap alatt elbaszná.
Tehát felvázolom a helyzetet:
Mi viszonylag "szegények" vagyunk, volt már hogy hónapról hónapra éltünk. Ő pedig jól keres, szórja a pénzt.
És én még nem vettem neki semmit (egyrészt mert nincs rá pénzem, másrészt mert mindene megvan, ami nincs azt megveszi.) és ha ő vesz nekem dolgokat, én teljesen úgy érzem, hogy kihasználom, és félek, ő is így gondolná, hogy csak azért járok éppen vele, mert sok pénze van.
Ezért nem akarom, hogy költsön rám. Majd fél-1 év múlva ha vesz nekem ékszert vagy ilyesmi már talán nem fogom így érezni magam, de most ez még nekem kellemetlen. Ő a tenyerén akar hordozni, számomra ez picit kellemetlen. Egyszerűen nem úgy nőttem fel, hogy mindig mindent megkaptam. Ilyen vagyok, sajnálom.
Így már értem :) Ne haragudj.
Egyébként mi is nagyjából hónapról hónapra élünk, tehát ezt az "akinek több pénze van" dolgot ne úgy értsd, hogy a KFC-ben az vesz családi kosarat, akit jobban megpénzeltek... Ilyen szolid dolgokra gondoltam, mint egy üveg víz, esetleg ritkán egy menü közösen valamelyik gyorsétteremben. Csak az a kérdés, amit olvastam, eléggé megdöbbentett, és szerettem volna tudni, hogy ugyanez áll-e fenn. De ezek szerint nem. Remélem tényleg nem értetted félre.
A 17 éves lány voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!