Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elfogadtátok volna ezért azt...

Elfogadtátok volna ezért azt a pénzt?

Figyelt kérdés

Párom üzletkötő. Barátnőmék rendeltek az ő cégüktől, persze rajtam keresztül, hogy a barátnőméknek olcsóbb legyen. (baráti áron). Mivel én "kötöttem meg" az üzletet, a párom akart adni 5 ezer ft-ot. (Ő így is 20 E-t keresett rajta). Mondtam neki, hogy ugyan hagyd a francba. (Napi 4-5 ezreket simán elszór tehát neki nem okozott volna gondot ha elfogadom.) Tovább erőltette, én meg mondtam, hogy nem kell a pénze. Odáig jutottunk, hogy már üvöltöttem vele, hogy: "b*zd meg, nem kell a k*rva pénzed, d*gd fel magadnak."

Reggel kérdezte anyu miért nem fogadtam el, mert tudtam volna venni valamit rajta. (Ha el is fogadom, akkor is a párom közelgő szülinapjára vennék valamit.)

Aztán anyuék azt mondták, ha még egyszer felhozza a témát, fogadjam el a pénzt.

(Megalázónak éreztem, jobban fájt ez a "megdolgoztál a pénzedért" dolog, mintha lek*rvázott volna.)

Szerintetek?

2009. aug. 19. 09:50
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon buta vagy hogy nem fogattad el a pénzt. Miért ne? Ha adnak fogad el ha ütnek szaladj el. Ha valakinek azt mondják hogy meg dolgozott a pénzéért az nem le k#rvázás.

Akkor a munkások is ingyen dolgozzanak mert az bántó ha a főnök azt mondja hogy megdolgoztál a pénzedért. Ja csak annyit hogy a párom összes fizetése az én zsebemben van.

Igaz már lassan a férjem lesz egy hét múlva és itt lakik nálunk de nálam a pénze mert ő két nap alatt elbaszná.

2009. aug. 19. 14:41
 32/37 anonim ***** válasza:
33%
Így tényleg fura, én sem fogadtam volna el, de én egy valamit nem értek. 17 éves vagyok, másfél éve járunk a barátommal, de már eljutottunk odáig, hogy akinek több pénze van, annak a pénzéből veszünk dolgokat, illetve közösködünk (egyikünk sem származik gazdag családból, sőt). Egyszer olvastam egy kérdést, ahol a rendkívül irritáló kérdező fillérre pontosan kielemezte, hogy náluk olyan NEM LÉTEZIK, hogy a barátnő kölcsönkér (ezt a kifejezést sem tudom megérteni egy párkapcsolatban), és hogy ő szeretné takarékosságra nevelni. Ezen eléggé meglepődtem, mert ha én kapcsolatban vagyok valakivel, akkor én szeretném, ha nem kellene filléreskednünk, ez a pasas egy elmebeteg szerintem, egy ilyen szarrágóhoz sosem mennék hozzá. Ne értsd félre, egyáltalán nem tartalak ilyennek!!! Csak azt szeretném megkérdezni, hogy mi az oka annak, hogy ennyire nem örülsz, ha pénzt költ rád. Jó, persze nekem is nagyon kellemetlen tud lenni, nagyobb összegű dolgokat nem fogadok el tőle, ő sem tőlem, de egy 800 forintos hajfesték nem a világ vége.
2009. aug. 19. 15:11
 33/37 A kérdező kommentje:

Tehát felvázolom a helyzetet:

Mi viszonylag "szegények" vagyunk, volt már hogy hónapról hónapra éltünk. Ő pedig jól keres, szórja a pénzt.

És én még nem vettem neki semmit (egyrészt mert nincs rá pénzem, másrészt mert mindene megvan, ami nincs azt megveszi.) és ha ő vesz nekem dolgokat, én teljesen úgy érzem, hogy kihasználom, és félek, ő is így gondolná, hogy csak azért járok éppen vele, mert sok pénze van.

Ezért nem akarom, hogy költsön rám. Majd fél-1 év múlva ha vesz nekem ékszert vagy ilyesmi már talán nem fogom így érezni magam, de most ez még nekem kellemetlen. Ő a tenyerén akar hordozni, számomra ez picit kellemetlen. Egyszerűen nem úgy nőttem fel, hogy mindig mindent megkaptam. Ilyen vagyok, sajnálom.

2009. aug. 19. 15:49
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
Kénytelen leszel leszokni erről a viselkedésről, vagy magadtól, vagy a világ fog ránevelni. Én írtam, hogy biztos nem voltál még kétségbeesett munkanélküli hónapokig, hát, majd ha úgy alakul, hogy tényleg mindegy lesz már, hogy hova mész, csak dolgozhass (mondjuk legyen szempont az is, hogy tisztán, mert a feketézőket büntetik, ha elkapják, engem már hívtak be tanúskodni feketéző munkáltató ellen), akkor már nem fogsz ilyeneken gondolkodni, hogy elfogadd-e vagy nem. Mindegy, mit szoktál meg, ez a világ nem hordoz a tenyerén, ha ismerőseid nem teszik, és ez sajnos a kőkemény valóság hazánkban, és mivel pénzből élünk, ha bármi történik, mert történhet, 100Ft-ot is boldogan fogsz elfogadni, ha olyan helyzetbe kerülsz.
2009. aug. 19. 16:46
 35/37 A kérdező kommentje:
Persze teljesen igazad van, de akkor sem éreztem volna jogosnak ezt a pénzt.
2009. aug. 19. 17:04
 36/37 anonim ***** válasza:
89%

Így már értem :) Ne haragudj.

Egyébként mi is nagyjából hónapról hónapra élünk, tehát ezt az "akinek több pénze van" dolgot ne úgy értsd, hogy a KFC-ben az vesz családi kosarat, akit jobban megpénzeltek... Ilyen szolid dolgokra gondoltam, mint egy üveg víz, esetleg ritkán egy menü közösen valamelyik gyorsétteremben. Csak az a kérdés, amit olvastam, eléggé megdöbbentett, és szerettem volna tudni, hogy ugyanez áll-e fenn. De ezek szerint nem. Remélem tényleg nem értetted félre.

A 17 éves lány voltam :)

2009. aug. 19. 18:20
 37/37 A kérdező kommentje:
:)
2009. aug. 24. 07:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!