Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elfogadtátok volna ezért azt...

Elfogadtátok volna ezért azt a pénzt?

Figyelt kérdés

Párom üzletkötő. Barátnőmék rendeltek az ő cégüktől, persze rajtam keresztül, hogy a barátnőméknek olcsóbb legyen. (baráti áron). Mivel én "kötöttem meg" az üzletet, a párom akart adni 5 ezer ft-ot. (Ő így is 20 E-t keresett rajta). Mondtam neki, hogy ugyan hagyd a francba. (Napi 4-5 ezreket simán elszór tehát neki nem okozott volna gondot ha elfogadom.) Tovább erőltette, én meg mondtam, hogy nem kell a pénze. Odáig jutottunk, hogy már üvöltöttem vele, hogy: "b*zd meg, nem kell a k*rva pénzed, d*gd fel magadnak."

Reggel kérdezte anyu miért nem fogadtam el, mert tudtam volna venni valamit rajta. (Ha el is fogadom, akkor is a párom közelgő szülinapjára vennék valamit.)

Aztán anyuék azt mondták, ha még egyszer felhozza a témát, fogadjam el a pénzt.

(Megalázónak éreztem, jobban fájt ez a "megdolgoztál a pénzedért" dolog, mintha lek*rvázott volna.)

Szerintetek?

2009. aug. 19. 09:50
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Ettől nem kell félnem, hogy a tudtom nélkül vesz valamit (esetleg virág, édesség)
2009. aug. 19. 11:06
 22/37 anonim ***** válasza:
100%
Akkor örülünk hogy kibékültetek de ne beszélj vele csúnyán mert akkor egymás után jön a csunyabeszéd és ez csak durvább lesz!!Ha bármilyen problémája van bárkinek vagy neked kedves akkor légyszives az irjon a segitek_@freemail.hu-ra ez teljesen bizalmas oldal és titkos!!!
2009. aug. 19. 11:17
 23/37 anonim ***** válasza:
2009. aug. 19. 11:27
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

bocsánat a linket nem ide akartam küldeni... elnéztem a dolgokat...

a kérdésre válaszolva,azonban elfogadta volna apénzt

2009. aug. 19. 11:28
 25/37 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kissé eltúloztad ezt a dolgot,ő nem "segélynek" szánta,vagy mert úgy gondolja,szükséged van az ő pénzére.. szimplán kedveskedni akart neked,amiért segítettél neki ügyfelet szerezni,ugyanis keresett vele,és meg szerette volna veled osztani. Nem értem,min vagy kiakadva,hiszen egy töredékét ajánlotta föl,épp ezért,hogy ne hidd túlzásnak..Picit ilyen bolhából elefántot dolog volt részedről...De ahogy gondolod,Te dolgod:) L/18
2009. aug. 19. 11:31
 26/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat.
2009. aug. 19. 11:36
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

Úgy gondoltam, csinálok egy telemarketinges üzletszerző céget és eljöhetnél hozzám ingyen dolgozni... :)

Amit adnak fogadd el, hogy ha ütnek, szaladj el!

Mondjuk értem, hogy 2 hónapja hallottad a szájából, hogy még nem derült ki, hogy pénzéhes, lenyúlós vagy-e és ezután főleg nem akartad elfogadni, de a hibát ott követted el, hogy ha szerzel valakinek egy pár tízezres üzletet, akkor abból jár Neked jutalék, akkor is, ha az illető a szerelmed, vagy akár maga Jézus... Ez nem lenyúlás lett volna szerintem és senki szerint, aki valaha is kötött, vagy szerzett bármilyen üzletet.

Az üzleti életben a legkisebb szinttől a legnagyobbig a legértékesebbek a kapcsolatok és az azok által rendelkezésre álló információ.

2009. aug. 19. 11:55
 28/37 A kérdező kommentje:

Jó, értem. Hülye voltam.

Ezek után el fogom fogadni... És félrerakom. :)

2009. aug. 19. 12:00
 29/37 anonim ***** válasza:
4%
No lám sokan vannak akik nem értik a dolgot. Ha én ugyan e helyzetbe lennék én sem fogadnám el. Egyrész mert a pénz így is úgy is családban. Másrész meg ilyen hülye szöveget, hogy megdolgoztál érte, mert szólt azért, hogy van megrendelője. Nos akkor az illetőnek nincs ki a négy kereke. Bocs hogy igy leszólom a párodat, de ez hülyeség amit csinált. Ha meg nagyon erősködik a pénz elfogadása miatt, akkor vedd el, de szólj neki, hogy bántónak tartod a magatartását.
2009. aug. 19. 12:06
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, sokan élnek ilyen munkából, családon belül vagy kívül, sok esetben protekció nélkül nem jutsz be olyan állásra, ahova szeretnél. Ez a fajta munka, amiért te most szégyelltél pénzt elfogadni, a kereskedelem egyik alapköve, hiszen a kínálat az ügyfelekből él meg, de az esetek többségében szükség van a közvetítők munkájára is, akik összehozzák a kínálatot a kereslettel. Te hozzájárultál egy ilyen ügylethez, a jutalék neked ezért cserébe jár. Hogy nem fogadtad el, az csak annyit jelent, hogy neked még fogalmad sincs arról, milyen munkanélkülinek lenni úgy hónapokon keresztül, hogy több száz helyre jelentkeztél már és sehonnan semmi pozitív. Becsüld meg, ha megbecsülik a tisztességes munkádat! Semmi illegálisat vagy megalázót nem végeztél.
2009. aug. 19. 12:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!