Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párok ti hogyan oldjátok meg...

Párok ti hogyan oldjátok meg a takarítást otthon? Hogyan osztjátok fel, ki mit csinál körülbelül?

Figyelt kérdés

Eddig csak lakótársaim voltak, ott hetente váltottuk a takarítást. Most összeköltöztem a párommal, nem akarok ilyen szabályt csak ahogy összejön. Nálatok ki mit csinál?

Ő pl. bejelentette, hogy wc-t nem takarít :) Hát jó. Kinél hogy néz ki, milyen rendszerességgel takarít a férfi és a nő? Feladatok vannak pl. pasi porszívóz, a lány törölget, vagy hogy?

2012. dec. 3. 13:23
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Párom utál mosogatni, úgyhogy azt az egyet, nekem kell megcsinálnom. Amúgy meg mindenki azt csinálja meg, amihez odaér, de bevásárolni és főzni együtt szoktunk:)

24/N

2012. dec. 3. 16:01
 22/25 anonim ***** válasza:
Nálunk a párom takarítja a wc-t és a fürdőt. :) Ő gondozza az összes növényt a lakásban, és ha úgy van, akkor leviszi a szemetet. Kb. ennyit segít be. :) Ezeket általában heti 2 alkalommal végzi.
2012. dec. 3. 16:11
 23/25 anonim ***** válasza:

fürdőt, konyhát én takarítom, nem jelent nagy terhet, kicsi a lakás, és nem merem rábízni, pedig már illene megtanítani rá, mert ha gyerekünk lesz, akkor nem fogok tudni mindent egyedül megcsinálni.

néha porszívóz, tereget, a szemetet mindig ő viszi le. bevásárolni együtt szoktunk, de ha ép beteg vagyok, vagy sok dolgom van, akkor ő megy.

a kocsival kapcsolatban mindent ő intéz.

ebből sosincs balhé, mert tudom milyen sokat dolgozik. az én fizum csak zsebpénz :)

anno otthon is ezt láttam, és működött.

2012. dec. 3. 17:24
 24/25 anonim ***** válasza:

Nálunk alapvetően én végzek minden házimunkát. Ő sokkal többet dolgozik nálam, gyakran csak este 10 után ér haza. Ha akkor még nekiállnánk együtt takarítani, főzni, akkor mire végeznénk, már mehetnénk aludni, mert reggel kelni kell.

De ha szabadságon van vagy valami miatt jobban ráér, akkor átveszi tőlem a napi munkákat, bár nem szereti, férfiatlannak tartja. De a lényeg, hogy ennek ellenére megcsinálja.

Hétvégére nem szoktam munkát hagyni, mert azt az időt lehetőleg együtt töltjük, főleg most, hogy pár hétig külföldön dolgozik, csak hétvégére jön haza. Egyedül a nagybevásárlás az, amit közösen végzünk, illetve nagy néha ő egyedül: neki van csak jogsija, én meg nem tudok több karton ásványvizet hazabuszoztatni :)

2012. dec. 3. 18:27
 25/25 anonim ***** válasza:

:D Nekem könnyű dolgom volt ilyen téren. Mikor összeköltöztünk Ő mondta, hogy az övé a takarítás, az enyém a főzés, mosás, apróbb bevásárlások. Ezen kívül a nagyobb bevásárlásokat közösen oldjuk meg.

Ettől függetlenül, ha nekem már nincs "dolgom" végeztem a főzéssel, ilyesmi, de ő még takarít, besegítek neki.

Szóval nálunk az esetek 90%-ában a párom takarít, kb heti kétszer porszívózik, törölget, felmos. Amikor valami kimarad én pótolom :)

22-L

2012. dec. 4. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!