Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párok ti hogyan oldjátok meg...

Párok ti hogyan oldjátok meg a takarítást otthon? Hogyan osztjátok fel, ki mit csinál körülbelül?

Figyelt kérdés

Eddig csak lakótársaim voltak, ott hetente váltottuk a takarítást. Most összeköltöztem a párommal, nem akarok ilyen szabályt csak ahogy összejön. Nálatok ki mit csinál?

Ő pl. bejelentette, hogy wc-t nem takarít :) Hát jó. Kinél hogy néz ki, milyen rendszerességgel takarít a férfi és a nő? Feladatok vannak pl. pasi porszívóz, a lány törölget, vagy hogy?

2012. dec. 3. 13:23
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Gyesen vagyok, én takaritok, ő vigyáz a gyerekre addig, ez nagyon jó nekem, de a szemetet kiviszi, kipakolja a mosogatógépet és össze is szed maga után, ez valahogy kialakul. Időközönként mikor kezd hanyagabb lenni, előjön a sárkány belőlem, ahogy ő fogalmaz, de erre évente egyzser van szükség....szerintme ezen nem kell sokat témázni, jön magától, ossz rá is munkát, ne légy a házvezetőnője.
2012. dec. 3. 13:36
 12/25 anonim ***** válasza:

Főzés: attól függ, mi a menü, van amit ő tud jobban főzni, van amit én. Ha tudom hogy más dolgom lesz, úgy tervezem meg a menüt, hogy aznapra akkor neki jusson, de így nincs konkrétan felosztva,h mekkora arányban.

Takarítás: ha vki nem főz, és otthon van akkor a takarítás épp aktuális teendőjét végzi el amíg a másik főz. Ha sok a szennyes, akkor a mosással bajlódik, ha koszos a padló, akkor felseper, felmos stb....

Tehát végülis mindig úgy van, hogy egy ember főz, másik meg takarít ugyanannyi időt, az esetek 90%-ban egyszerre vagyunk otthon, így megoldható. Ha valamelyikünk nincs otthon, akkor esetleg aznap elmarad az egyik feladat, attól függően hogy milyen a helyzet: ha rend van, akkor főz, ha kosz van, akkor takarít és másnap virsli lesz az ebéd:)

2012. dec. 3. 13:36
 13/25 anonim ***** válasza:
32%
Nálunk több dolgot csinálok én, mint a párom. De ez szerintem így van rendjén. Fürdőt, wc-t hetente én takarítom, ezt ő nem csinálja meg. A konyha az én terepem, én csinálok ott mindent. Bár néha bepakol a mosogatógépbe és elmossa azt, ami nem fér bele. Eddig csak akkor mosta ki a ruháit, amikor én kórházban voltam. Néha kitereget. Van 4 törpenyuszink, szobában tartjuk őket. Eddig én takarítottam, de most már ő, mert babát várunk és nem emelgethetek. Van egy macskánk is, az almot is most már ő cseréli. Az állatok takarítása után mindig felsöpör és felmos. Sokszor én porszívózok, de előfordul, hogy ő is megcsinálja. Ablakot én pucolok. Szemetet ő viszi ki és cseréli a zsákot. Port törölni, rendet rakni én szoktam.
2012. dec. 3. 13:41
 14/25 anonim ***** válasza:

A fürdőt a férjem pucolja, a wc-ét is.A többi ahogy jön,de általában én csinálom a többi házimunkát és néha besegit.

Nagy takaritáskor ő ablakot pucol én addig porszivózom port törlök pakolok ha végeztünk egy szobával jön a másik.Fürdi az övé,konyha az enyém.

2012. dec. 3. 13:47
 15/25 anonim ***** válasza:

Mi mindketten utálunk takarítani, viszont szeretjük a tisztaságot, úgyhogy abban maradtunk hogy hetente cseréljük a teendőket (egyik héten én pucolom ki a fürdőszobát és konyhát amíg ő porszívóz és port töröl, másik héten csere). Főzés és mosogatás is naponta cserélődik, egyik főz másik mosogat, ehhez persze az is kell hogy mindketten kb ugyanolyan szinten műveljük ezeket, de hát meg lehet azt tanulni, főleg ha élt már egyedül az ember.

Mosást mikor hogy, aki épp ráér, az nem olyan nagy dolog.

De alapvetően elmondhatom, hogy felesbe megy minden, és én ennek nagyon örülök :) Aztán ha lottót nyerünk akkor majd fogadunk takarítónőt és semmit nem fogunk csinálni :D

2012. dec. 3. 14:12
 16/25 anonim ***** válasza:
69%
Én utálok takarítani ezért takarító nő jár hozzánk. Szezonális munkám, így tavasztól őszig időm sincsen egy nagyobb takarításra. Kb 3 hetente csinál nagytakarítás. A konyhát és fürdőt/wc-t próbálom azért gyakrabban rendberakni. A mosogatást a párommal felváltva csináljuk. Főzni általában én szoktam, de ha otthon van ő is, akkor segít mindenben. Szemetet sokszor ő viszi le. Mosni teregetni én szoktam. Amikor nem volt takarítónő akkor takarításnál én pakolásztam, törölgettem, wc-t pucoltam. ő porszívózott. A felmosás meg éppen ahogy kijött.
2012. dec. 3. 14:34
 17/25 anonim ***** válasza:
Mi az, hogy valaki nem akar wc-t takarítani? Ugyanannyi egy nőnek kisikálni, mint egy pasinak.
2012. dec. 3. 14:54
 18/25 anonim ***** válasza:
72%
De az annyira domináns érzés, hogy összeszarod a wc-t, és más takarítja ki, akit nem fizetsz ezért.
2012. dec. 3. 15:02
 19/25 anonim ***** válasza:

általában porszívózás fele-fele, felmosás többségében az enyém, de ő is szokta. 95%-ban enyém a mosás és a mosogatás, de ő is megcsinálja, ha megkérem. Teregetés inkább én, de besegít, ha megkérem.

Szemetet ő viszi le általában, hétköznap a kutyával ő megy sétálni este és akkor beugrik a boltba is kenyérért.

Tehát igazából mindenki csinál mindent, nincs olyan, hogy enyém-tiéd. Jó, én szekrényt még nem szereltem fel, de ami késik, nem múlik :)

2012. dec. 3. 15:11
 20/25 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy van hogy ő elmegy hétfőtől péntekig dolgozik láttástól vakulásig.én itthon vagyok reggeltől estig mosok főzők takarítok,most várjuk az első babát úgy hogy nem sokára gyereket is nevelek:)(végre).a bevásrlást meg hétvégén szoktuk csinálni közösen.ő hétévégén pihen,vagy ha van valami férfi munka akkor megcsinálja.én meg úgyan azt csinálom mint hétköznap.valamikor vasárnap szabad vagyok:)
2012. dec. 3. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!