Párok ti hogyan oldjátok meg a takarítást otthon? Hogyan osztjátok fel, ki mit csinál körülbelül?
Eddig csak lakótársaim voltak, ott hetente váltottuk a takarítást. Most összeköltöztem a párommal, nem akarok ilyen szabályt csak ahogy összejön. Nálatok ki mit csinál?
Ő pl. bejelentette, hogy wc-t nem takarít :) Hát jó. Kinél hogy néz ki, milyen rendszerességgel takarít a férfi és a nő? Feladatok vannak pl. pasi porszívóz, a lány törölget, vagy hogy?
Főzés: attól függ, mi a menü, van amit ő tud jobban főzni, van amit én. Ha tudom hogy más dolgom lesz, úgy tervezem meg a menüt, hogy aznapra akkor neki jusson, de így nincs konkrétan felosztva,h mekkora arányban.
Takarítás: ha vki nem főz, és otthon van akkor a takarítás épp aktuális teendőjét végzi el amíg a másik főz. Ha sok a szennyes, akkor a mosással bajlódik, ha koszos a padló, akkor felseper, felmos stb....
Tehát végülis mindig úgy van, hogy egy ember főz, másik meg takarít ugyanannyi időt, az esetek 90%-ban egyszerre vagyunk otthon, így megoldható. Ha valamelyikünk nincs otthon, akkor esetleg aznap elmarad az egyik feladat, attól függően hogy milyen a helyzet: ha rend van, akkor főz, ha kosz van, akkor takarít és másnap virsli lesz az ebéd:)
A fürdőt a férjem pucolja, a wc-ét is.A többi ahogy jön,de általában én csinálom a többi házimunkát és néha besegit.
Nagy takaritáskor ő ablakot pucol én addig porszivózom port törlök pakolok ha végeztünk egy szobával jön a másik.Fürdi az övé,konyha az enyém.
Mi mindketten utálunk takarítani, viszont szeretjük a tisztaságot, úgyhogy abban maradtunk hogy hetente cseréljük a teendőket (egyik héten én pucolom ki a fürdőszobát és konyhát amíg ő porszívóz és port töröl, másik héten csere). Főzés és mosogatás is naponta cserélődik, egyik főz másik mosogat, ehhez persze az is kell hogy mindketten kb ugyanolyan szinten műveljük ezeket, de hát meg lehet azt tanulni, főleg ha élt már egyedül az ember.
Mosást mikor hogy, aki épp ráér, az nem olyan nagy dolog.
De alapvetően elmondhatom, hogy felesbe megy minden, és én ennek nagyon örülök :) Aztán ha lottót nyerünk akkor majd fogadunk takarítónőt és semmit nem fogunk csinálni :D
általában porszívózás fele-fele, felmosás többségében az enyém, de ő is szokta. 95%-ban enyém a mosás és a mosogatás, de ő is megcsinálja, ha megkérem. Teregetés inkább én, de besegít, ha megkérem.
Szemetet ő viszi le általában, hétköznap a kutyával ő megy sétálni este és akkor beugrik a boltba is kenyérért.
Tehát igazából mindenki csinál mindent, nincs olyan, hogy enyém-tiéd. Jó, én szekrényt még nem szereltem fel, de ami késik, nem múlik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!