Két "ilyen" szülő miféle embert nevel majd a gyerekéből?
Figyelt kérdés
Irgalmatlanul összevesztem a családban valakivel, mert bejelentette, hogy a lánya gyermeket vár. Pár szó a lányáról: közel a harminchoz, van egy érettségije, de semmi más. Soha életében nem dolgozott végig egy évet (összesen talán, de folyamatosan nem) abból él "hivatásszerűen" hogy minket, a család normálisan élő tagjait pumpolja "kölcsönökkel", amiket sohasem ad vissza. Ezenkívül 7 éve napi rendszerességgel füvezik, amitől totálisan kifordult magából, agresszív lett. Dohányzik is, extrém módon dagadt, néha-néha boltokból lop élelmiszert, miegyebet... ez a leendő anyuka. Párjával igen viharos a kapcsolatuk, az illető 8 általánost végzett, szintén dohányzik, füvezik, agresszív, (előfordult már, hogy szétverte a bérelt lakásuk berendezését, megütötte a majdnem-anyósát) benne van a bolti lopásokban, bár az ő javára legalább annyit lehet írni, hogy kitartóan dolgozik. Többször szakítottak, többször volt már abortuszuk, most valamiért bekattant ez a pár és úgy döntöttek, hogy ez a gyerek marad. Amikor közölték velem a "jó hírt" kiakadtam, hogy felelőtlenek és tönkreteszik annak a kisembernek az életét, ugyanúgy, mint a sajátjukat, erre én lettem az antikrisztus.. Most erre mit kellett volna reagálni? Hazudni, jaj de jó, két drogos, mélyszegénységben élő, agresszív idióta elszúrja még valaki életét, hurrá... :(2012. dec. 3. 11:05
1/28 anonim válasza:
Igazad van.
Annyit lehet tenni, hogy nem adtok neki több kölcsönt és akkor talán eláll ettől is és megpróbál önálló lenni.
Ha ez így folytatódik, az senkinek nem élet.
2/28 anonim válasza:
Nem a legjobb esélyekkel indul a gyerek. De az sem elképzelhetetlen, hogy amikor rádöbbennek, hogy szülőkké váltak, akkor magukba szállnak és elkezdenek másképp élni, hogy a gyerek normális családban nőjön fel. Láttunk már ilyenre is példát :)
3/28 A kérdező kommentje:
Hát ez a másik kérdés, pont most zárjuk el a pénzcsapokat tőlük? Amikor gyereket várnak? Nem lenne ez aljasság tőlünk?
2012. dec. 3. 11:13
4/28 anonim válasza:
Nem szólhatsz bele!! Honnan veszed a bátorságot? Felnőtt ember,az ő dolguk! Jóhogy megharagudtak!
5/28 anonim válasza:
teljesen igazad van, ami a szülőket és a születendő gyereket illeti. de ilyen szinten nem kelhettél volna ki magadból, amikor elmondták a hírt. azért neked is kell érezned, h mi a szereped egy sztoriban, ehhez pedig jóval kevesebb közöd és beleszólásod van annál, mint hogy "irgalmatlanul összevessz" a kismama anyjával.
6/28 A kérdező kommentje:
Valójában csak elmondtam, amit ide is leírtam, az összeveszés többi része már tőlük jött, mert olyan a stílusuk. Csak úgy mondom, hogy nem 1-2 millióval tartoznak... nekem és a többi családtagnak. Hopp, ha már témánál vagyunk: többmilliós diákhitel is van a leányzó nyakán, amit a NAV előbb-utóbb be fog hajtani, illetve bármikor rájuk törhet a rendőrség droggal való visszaélés, vagy a sorozatos bolti lopások miatt. De oké, elfogadom mindenki véleményét, azért írtam ki a kérdést, hogy különböző szempontokból láttassátok meg velem ezt a történetet.
2012. dec. 3. 11:22
7/28 anonim válasza:
Ha tényleg ilyen felelőtlenek, akkor a gyereket is le fogják passzolni. Többet lesz a lurkó a rokonoknál, mint nálunk.
8/28 anonim válasza:
Miféle embert nevel?Nyilván hasonlót és szerencsétlent, már ha velük marad és megéli a felnőtt kort.
De mellesleg hadd jegyezzem meg:nem attól függ, hogy valaki jó vagy rossz ember-e, hogy dolgozik-e vagy sem, illetve hogy mennyi iskolát végzett!
9/28 anonim válasza:
Na, az ilyen gyerekből lesz a bűnöző.
10/28 anonim válasza:
És kezdjük ott:vajon ezek a fiatalok miért lettek ilyenek?Őket hogy nevelték?Úgy látszik, alaposan elkallódtak és ebben valahogy benne kell hogy legyen a család, a szülők keze is.Nem (csak) az elzüllőtt fiatalt kell utólag hibáztatni,hamarabb kellett volna odafigyelni rá.Valami oka van, hogy ilyen lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!