Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek kinek van igaza?...

Szerintetek kinek van igaza? Mit mondjak anyósomnak?

Figyelt kérdés

Anyósom anyukája egy tündéri hölgy, megismerkedésünk óta jól megértjük egymást. 72 éves, tele van energiával. Ezt az energiát sokáig a beteg férje ápolására fordította, aki tavaly év elején meghalt. Egy ideig gyászolt, azóta viszont elkezdett élni: eladta a házat, vett egy kis garzont és a különbözetből eljár egy barátnőjével wellness-ezni, masszázsra, mindenféle fiatalító arcpakolásokat próbál ki és pár hónapja tornázik egy személyi edzővel. Nem hitelből teszi, hanem a saját maga által megspórolt pénzből.

Anyósom szerint ez nem helyes, mert így az ő örökségét szórja el mindenféle hülyeségre.

Szerintem viszont nagyon jó, megérdemli mindezt. Nem esik túlzásokba, nem arról van szó hogy kiesik az egyik szalonból és be a másikra, hanem havonta, 2 havonta megy valahová.

Ti mit gondoltok?

2012. dec. 1. 09:53
1 2
 11/20 anonim válasza:
91%

Szerintem az anyósodnak örökösödési mániája van.

Ha nem kap pénzt belehal magyarul.

A felette lévöröl meg az a véleményem:

Saját pénze, ha akarja akkor lehúzhatja a WCn is

2012. dec. 1. 10:51
 12/20 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon jól teszi szerintem is, hogy élvezi az életet, ahelyett, hogy siránkozna, meg élére rakná a pénzt.

Az anyósod szégyellheti magát, hogy az örökségét félti, inkább örülne, hogy ilyen életvidám édesanyja van.

2012. dec. 1. 11:10
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :-)

Én is így gondoltam, csak azt hittem elfogult vagyok mert nagyon kedvelem a mamát.

Valaki írta, hogy nincs ideje a családjára: de igen, van. Ezek általában hét közbeni programok, hétvégén mindig ráér. Nyáron elvitte anyósomat egy hétre nyaralni Görögországba. Nem "szarja le" a családját :-)

2012. dec. 1. 11:15
 14/20 anonim ***** válasza:
88%
Belevaló az öreglány! ☺ Esküszöm ilyenekkel sokszor jobban lehet beszélgetni, mint a fiatal cicababákkal.
2012. dec. 1. 11:22
 15/20 anonim ***** válasza:
91%
jol teszi, hogy kielvezi az eletet! Anyosod meg ne sajnalja tole, nem o dolgozott meg azert a penzert, nem o rendelkezik folotte! Foleg ha meg nyaralni is viszi, egy szava se lehet! Oruljon, hogy boldogan el!
2012. dec. 1. 11:51
 16/20 anonim ***** válasza:
79%
Igaza van a mamának. Így kellene élni sok idősnek, ahelyett, hogy fogukhoz verik a garast és meghalnak anélkül, hogy élvezték volna az életet, amikor még/már megtehették.
2012. dec. 1. 12:31
 17/20 anonim ***** válasza:
89%
Jól teszi a mama hogy elkölti a megspórolt pénzét a gyermekei már nem szorulnak a segítségére akkor minden rendben van. És ha azt nézzük tényleg nem az örökségét herdálja anyósodnak hanem a saját pénzét mivel még az élők sorában van.
2012. dec. 1. 14:58
 18/20 anonim ***** válasza:
3%
Ha anyósodnak fáj a foga a vagyonára a mamának akkor kérjen kölcsön egy kis pénzt és ne adja vissza úgysem él már sokáig.
2012. dec. 1. 15:00
 19/20 anonim ***** válasza:
71%
Hát anyósod ha ennyire pénzközpontú, akkor mond neki, hogy nézze abból a szempontból, hogy így csak neki segít a mama, mert ha jól karban tartja magát (nem csak szépségre gondolok, hanem pl. a gyógyfürdő és torna egészségmegörzés) akkor anyósnak majd nem kell hosszú éveket ápolással töltenie, mint anno a mamának a papával. Szóval a mamában valószínűleg azért is van törekvés erre az életmódra, mert tudja milyen betegnek és kiszolgáltatottnak lenni és ő ezt nem akarja, illetve nem akar a családja terhére lenni.
2012. dec. 3. 11:07
 20/20 anonim ***** válasza:
77%

Hmmm szerintem király, hogy 72 évesen is van élete. Mármint, hogy azt csinálja amit szeret. Van akinek az a jó ha otthon van, főz, az unokáit várja van akinek az, hogy sorozatokat néz : ) (mondjuk vannak akik csak azért nézik ezeket a "szellemileg tápláló" sorozatokat mert nem törődik vele senki és ez nagyon szomorú). Szerintem egy hosszú és keményen átdolgozott élet után mindenkinek joga van élvezni az életet úgy ahogy ő akarja. Anyósod ezt elég furán reagálja le... ://

Hát az én dédszüleim is ilyenek voltak (ide-odajártak wellnessezni), mindenki örült, hogy jaj milyen édesek mintha újra fiatalok lennének (nagyon szép pár és nagyon szeretik egymást <3 ). Aztán abbahagyták...és ez annyira borzasztó :'(

2012. dec. 3. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!