Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fiam barátnője cigánylány ti...

Baranyi kálmanné kérdése:

Fiam barátnője cigánylány ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Nekem semmi bajom a kislányal nagyon aranyos és rendes.Most megy tovább tanulni a kőzgépbe.Szűlei is műveltek és tanult emberek nagyon tiszták mint a patyolat.Anyosomék állandoan csesztetnek hogy engedhetem hogy egyűtt járjanak.Nem akkarok botrányt,nekem fontosabb a fiam,akit szeret el kell fogadnom akkár milyen is.De ők nagyon jo emberek,hiába mondom anyosomnak ,neki minden cigány egy forma.Azt mondta anyosom hogy nem fog el jőnni a eskűvőre.Ti hogy oldanátok meg ezt a problémát?
2009. aug. 18. 12:50
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 anonim ***** válasza:
66%
Normálisak akkor nincs semmi gond. Nem az a lényeg hogy milyen a bőrszíne hanem az hogy hogy viselkedik milyen a jelleme. Anyósod meg szégyelheti magát. Gondolom a fiad az ő unokája lenne. Pont ezért kéne megérteni és támogatni nem pedig elfordulni tőle. Az jobb lenne ha összeállna egy gyilkossal vagy drogossal vagy egy prostival? Hát nem hiszem.
2009. aug. 18. 15:23
 52/65 A kérdező kommentje:
15:12 fiam mellet állok ákár hogy dőnt.De az eskűvőre még nem kerűl sor.Csak a nagy szűlők fujják fel a dolgot.Mind a kettő még iskolás.
2009. aug. 18. 15:32
 53/65 anonim ***** válasza:
67%
Tudnod kell, hogy cigányoknál a 12 éves lányt EL KELL ADNI. Még nem hivatalos esküvőt is szokott tartani némely gazdag cigánycsalád. Ez a hagyomány és nem az, hogy a lány tanuljon. Nem az a dolga, hanem az, hogy elljen, mint a nyulak, aztán legyen a nyomorult 30 éves korára fogatlan vénasszony. Ennek a lánynak tanulnia kell, aztán majd érettségi és szakma után jöhet (esetleg) az esküvő. De addig még akármi történhet, végleg el is válhatnak a fiatalok útjai.
2009. aug. 18. 15:54
 54/65 anonim ***** válasza:
69%
Már megbocsájts kedves kérdést feltevő. Már miért lennék rosszindulatú???!! Mi abban a rosszindulatúság, ha leirom, hogy a két kultúra TELJESEN különbözik?? Szerintem te nem a szülő vagy. Ha egy felnőtt ember lennél nem így viszonyulnál a válaszaimhoz. Át kéne gondolni. Szertintem te a srác vagy sőt meg merem kockáztatni, hogy maga a cigány csaj. (helyesírásból, s a válasz színvonalából ítélve) "csak az anyósom fújja fel a dolgot a házasságot illetően" te is ugyan ugy felfújod. Különben meg jobb ha most hozzászoksz arany szivem, hogy az lesz amit a cigány család diktál. Ha ők férjhez akarják adni a lányukat férjhez is fogják. Szal sok sztressz lesz a te életedben még (már ha az vagy akinek mondom magad.)
2009. aug. 18. 18:13
 55/65 anonim ***** válasza:
73%
stressz *
2009. aug. 18. 18:19
 56/65 anonim ***** válasza:
92%
Ameddig a cigányok nem fogadják el a magyarokat, addig én sem fogadom el őket. De egyébként én sem feltétlen a kisláytól tartanék - hisz azt mondod, kedves, aranyos. Na igen. És a hatalmas rokonság? Mert az is biztosan van. Én azért tartanék tőle, hogy idő előtt "véletlenül" teherbe esik a jány aztán vége mindennek...
2009. aug. 19. 04:42
 57/65 anonim ***** válasza:
94%
Ahhoz h vki teherbe essen 2 ember kell... 1 fiu és egy lány
2009. aug. 19. 09:54
 58/65 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem se az anya írta a kérdést, bár ez lényegében teljesen mindegy. De mielőtt válaszolnék a kérdésedre, reagálok pár válaszra.

A kedvencem az, hogy a cigányok között is vannak rendes emberek. Nos, bármilyen meglepő vannak. A kérdés csak annyi, hogy hány százalékuk ilyen? Nem hivatalos statisztikák alapján a 80-90% lop; csal; hazudik. Akkor miért nem jogos az általánosítás? Egy példa: egy általános iskolában a 8/b (cigányok) rosszalkodik (mondjuk kicsuláznak az ablakon, eltalálva egy járókelőt, és persze nincs meg a tettes), akkor az igazgató a 8/b-ben mindenkit le fog b@szni, még akkor is, ha pár embernek semmi köze sem volt az egészhez. Nem azt fogja mondani, hogy az egész suli szar (magyar), ezáltal rontva az iskola hírnevét. Annyit fűznek meg ehhez, hogy elsősorban saját maguk tudnak tenni a rossz hírnevük ellen. Nem ráerőltetni kellene magukat a magyarságra, hanem megdolgozni azért, hogy elfogadjuk őket (ha kimegyek Amerikába én sem vehetek fel mindenféle segélyt, támogatást csak azért mert magyar vagyok...).

"MAGYAR NE LOPJ" -> ez a tábla elsősorban cigány élkövetők miatt volt kint, és mivel magyar állampolgárok ezért faszán minket égettek... Olvass utána barátom.

"Az osztrákoknak, mi magyarok vagyok a tolvaj cigányok." -> te nagyon h*lye vagy fiam, egyébként a szlovákoknak, a románoknak (újabban ukránoknak) tényleg azok vagyunk, szerinted jogosan (vagy csak egyes nacionalista emberkék félnek attól, hogy jogosan visszakövetelnénk azt, ami a miénk volt)? A magyar bűnözésre mondj példákat (biztos tudsz, de utána mondj példákat cigány oldalon is)!

Pár ember átnézhetné a rasszizmus fogalmat is. Nem tudom mióta baj az, ha valaki megnevezi egy egyén származását (csak nem szégyellni kell azt, hogy valaki cigány?), ha azt mondom, hogy: "egy magyar férfi vagyok" már "rasszisztáá" lennék? Különben is, ez a kérdés csak úgy nyer értelmet, ha oda írják azt, hogy cigány, mivel anélkül magyar emberre asszociálnánk (és ugye kicsit meglepő lenne). Mondhatnátok nekem példát roma értelmiségiekre is (a rabló, tudatlan, rasszista, cigány politikuson kívül), aki tényleg egy normális dolgos családból származik, és tudása alapján kapta meg a diplomát (még érettségizett példány is alig akad). Ezek a következtetések (tények) nem a cigányság ellen irányulnak, mert személyes példákból is tudom, örökbefogadott cigány gyereket, egy magyar család tisztességesen fel nevel! Inkább a kultúrájuk ellen.

Kérdezőnek:

Miért teszed fel a kérdést, ha csak pozitív válaszokat tudsz elfogadni? Tökéletesen megértem az anyósod aggodalmát (gondolom cigány fertőzött környéken él), bár abban igazad van, hogy nem kellene beleszólnia. Egy romák által elég sűrűn lakott faluban nőttem fel, és mit ne mondjak, a lopások már napi számba mentek. A verekedés sem volt újdonság. így visszaemlékezve 1-2 családot tudnék említeni akik normálisan dolgoztak, de azokat a SAJÁT fajtársai semmibe vették (párszor meg is lopták őket). Igazából két fajta cigány van.

1. aki segélyekből tengődik

2. aki valamilyen bűnszervezetet irányít vagy tagja (nagyrészt ez a tehetősebb, "műveltebb")

A köztes út (normális melós) nagyon-nagyon ritka...

Igazából elég felöletlen vagy. Mint ahogy mondták, lehet hogy a lány normális és még a család is az, de mi van a rokonsággal (mert általában b@zi nagy)? Ne felejtsd, teljesen más a kultúrájuk. Még, ha most nem is látszik a különbség, de később biztosan fog. Jobb esetben, a fiad megunja a lányt, és majd a rokonság jól megveri, vagy megkéseli (akkor is állj majd mellette és a pofonokból is vedd ki a részed), rosszabb esetben, ha majd elkezdenek szexelni (nem használ majd a srác gumit, mert a csaj beadja, hogy fogamzásgátlót szed) és majd jön a gyerek, amit tuti nem fognak elvetetni. Aztán majd fizethettek nekik életetek végéig (zsarolás, tartsátok el a lányt). Bár korai az esküvőről beszélni, de én sem mennék el (és nem azért, hogy kicsesszek veled vagy a fiaddal). Valahogy nem lenne kedvem végignézni azt, ahogy a rokonságból valaki felkapja a vizet és elvágja a vőfény torkát.

2009. aug. 19. 11:33
 59/65 anonim ***** válasza:
86%

Még azzal kiegészíteném, hogy az általánosításnak MINDIG OKA VAN (nem az, hogy az emberek tudatlan, rasszista tuskók, mert érdekes más népcsoporttal:

- kínaik,franciak,angolok - sosincs annyi baj, csak mindig a cigányok...) !

2009. aug. 19. 11:36
 60/65 anonim ***** válasza:
88%
A helyesírást addig senki ne bírálja itt, amíg a hivatásos újságírók által írott sajtó tele van helyesírási hibákkal. :-)
2009. aug. 19. 12:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!