Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha gyűlölöm az...

Mit tegyek ha gyűlölöm az apámat és nem akarok a szüleimmel élni!?

Figyelt kérdés
Az apámat azért gyűlölöm mert utáll engem ,nem tud rólam semmit sem pl:hányas a ruhaméretem stb. most 7-es vagyok és a jegyeimmel basztat azért mert 4-5 im vannak de neki a 4-es nem felel meg.Folyamatosan azt mondja hogy tanuljak mert eltilt a nagyszüleimtől. Én legszívesebben a nagyszüleimmel élnék mivel már 2 éves korom óta majdnem minden nap átmegyek hozzájuk mert szeretem őket.Apám meg csak folyton magával van elfoglalva meg azt tudja csak mondani hogy nem mehetek sehova meg hogy álljak neki tanulni amikor nincs semmi tanulnivalóm mert órán odafigyelek és mindent megjegyzek.Meg van egy féltestvérem akit ugyan úgy basztatott,de mivel ő felnőtt lett ezért már leszállt róla meg már végzett az iskolával.De már mondtam neki hogy szeretem meg minden de baszik rá jó nagy ívben.Szóltam anyumnak is de gondolom ő is fél tőle mert apám állandóan ordibál nem tud normálisan beszélni velünk.De a mamámmal apum összeveszett és nem beszélnek és minden csúnyát mond hogy reméli hogy megdöglik meg ilyenek. Én már jó mondván elsírtam magamat!:'( Én a nagyszüleimet jobban szeretem mint őket. De hogyha apumnak visszaszólok hogy ne mondjon csúnyákat meg stb. akkor azért em enged átt mert visszapofázok neki meg hogy igen csúnyán beszélek neki miközben ő ezek mondja: pl a tanulásnál el akarom magyarázni hogy miért nincs tanulni valóm akkor azt mondja nem érdekel, régebben lovagoltam de egyszer leestem és ő erre azt mondta: befejezted a lovaglásért és kérdeztem miért és ő csak annyit mondott rá hogy mert nem lovagolhatok és kész! meg hogy takarodjak innen már azt is mondta amikor elkérckedtem a papámékhoz takarodj költözz oda meg hogy lakjak ott.Már volt olyan hogy az udvarunkon ordibált velem és akik mentek az utcán azok csak bámultak.Pontosabban már félek tőle. GYŰLÖLÖM!!! MEg amikor mentem iskolába és vége volt a tanításnak féltem olykor olykor hazamenni hogy akkor ma mit vág a fejemhez!MEg nagyon sokszor sírtam miatta mert mindenhonnan el akar tiltani!Mindenbe ő döt semmibe se dönthetek.Meg volt olyan hogy párszor nyakon vágott pedig esküszöm hogy nem csináltam semmi sem! :'( Ti erre mit szóltok nagyon várom a válaszotokat!
2012. nov. 29. 17:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
De megverni csak a lakásban, egy szűk szobába beszorítva tud, az utcán gondolom nem, mert ott szabadon el tudsz mozdulni előle! A lakásba meg persze nem szabad beengedni, mintha idegen lenne. 16 évesen jogod van más rokonhoz költözni, ha a gyámhatóság megengedi. Ne engedjétek be a lakásba, ha meg ordít, mondjátok meg hogy a gyámhatósághoz forduljon, ha meg betör, rendőrt kell hívni. Igen, én is úgy érzem, hogy az a helyes út, amit itt korábban is írtak, hogy bejelented a gyámhatóságon, és egyúttal azonnal elköltözöl. A papírügyeket utólag is el lehet intézni. Apádhoz csak akkor kell visszamenned, ha a gyámhatóság erre utasít, de 16 évesen már jó esélyed van rá, hogy a Te érdekedet fogja nézni.
2013. jún. 16. 13:59
 12/16 anonim ***** válasza:

Ne mondd meg neki előre, mert épp az a pillanat a legveszélyesebb, amikor megtudja, hogy nincs már vesztenivalója, de még ott vagy. Csak a költözés véghezvitele után tudhassa meg. Költözz át titokban, és a költözés után rögtön szólj be a gyámhatóságnak. Majd lesznek környezettanulmányok, vizsgálatok stb, de addigra Te már legyél biztonságban az új helyen. Apádat ne engedjétek be a lakásba. Ha akar valamit, akkor lehet találkozni az önkormányzat épületében olyan helyen ahol fegyveres biztonsági őr van. Ha apád rendőrrel fenyegetőzik és esetleg tényleg rendőrt hívna, egyszerűen mondjátok meg a rendőrnek, hogy folyamatban van a hivatalos eljárás ,,szülői ház elhagyására'' (persze ehhez tényleg meg kell indítani az eljárást a gyámhatóságon). Akkor a rendőr nem fog erőszakkal hazavitetni Téged, hanem apádnak meg kell várnia a gyámhatóság döntését, ami jó eséllyel a Te számodra lesz kedvező.

Ha nem tetszik ez és másképp szeretnéd, vagy ha tetszik, de érdekelnek a részletek, akkor itt is kérdezhetsz, akár névtelenül is:

[link]

[link]

vagy ha a jogaid érdekelnek

[link]

2013. jún. 16. 14:16
 13/16 anonim ***** válasza:

A lényeg igazából az, hogy Nagyszüleid vállalják-e dolgot (erről hivatalosan nyilatkozniuk kell majd a gyámhatóságnak). Az a baj, hogy igazából nem tudom egész pontosan hogyan megy az ilyen dolog. Mindenesetre ahogy írod itt fontos lenne hogy apád ne verhessen meg, tehát az egészet fontos lenne úgy csinálni, hogy apád csak akkor tudhassa meg, amikor már Te nem vagy az ő lakásában, hanem addigra Te már biztonságban a nagyszüleid lakásában várhasd meg a gyámhatóság végső döntését. Ezt beszéld meg nagyszüleiddel és a gyámhatóságon, mondd mg, hogy fontos hogy titokban költözhess (a verések miatt), az egész hivatalos eljárást már az új helyen szeretnéd tölteni.

Ha az egészhez most nincs erőd, akkor a névtelen telefonvonalakon, amiket előbb írtam, ott megkérdezheted (névtelenül is), hogy mit lehet tenni, meg hogy hogyan is megy ez az egész. Meg ha nem tetszik valamelyik ötlet, akkor kérdezheted őket bármi másról is, ami csak érdekel az egész kérdéssel kapcsolatban.

2013. jún. 16. 14:27
 14/16 anonim ***** válasza:
Nagyszüleidnél meg persze ne engedjétek be a lakásába apádat. (A saját lakásából nem tudod őt kizárni, de a nagyszüleidhez átköltözhetsz, biztonságba helyezheted Magad, és ott bevárhatod a gyámhatóság végső döntését. A gyámhatóságot mindenképp értesítened kell legalább a költözésed után közvetlenül, ez kell ahhoz, hogy apád ne vitethessen haza rendőrrel.)
2013. jún. 16. 14:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Jav: ,,Nagyszüleidnél meg persze ne engedjétek be a lakásba apádat.'' (A saját lakásából nem lehet kizárni váratlanul, de nagyszüleidéből igen, és nem vitethet haza addig, amíg a gyámhatóság meg nem hozza a végső döntést)
2013. jún. 16. 14:32
 16/16 anonim ***** válasza:

Bocsánat, most olvasom csak a korodat, még nem vagy 16.

Ekkor nem tudom pontosan, hogyan megy a dolog, de 16 éves korod alatt is kaphatsz segítséget, ha terror meg félelem van otthon. Ennek nézz utána valahogy. A telefonvonalak amiket írtam, azokat névtelenül, bemutatkozás nélkül is hívhatod, pont az a lényeg bennük, hogy nem kell kiadnod Magadat.

2013. jún. 16. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!