Mit tegyek ha gyűlölöm az apámat és nem akarok a szüleimmel élni!?
Ne mondd meg neki előre, mert épp az a pillanat a legveszélyesebb, amikor megtudja, hogy nincs már vesztenivalója, de még ott vagy. Csak a költözés véghezvitele után tudhassa meg. Költözz át titokban, és a költözés után rögtön szólj be a gyámhatóságnak. Majd lesznek környezettanulmányok, vizsgálatok stb, de addigra Te már legyél biztonságban az új helyen. Apádat ne engedjétek be a lakásba. Ha akar valamit, akkor lehet találkozni az önkormányzat épületében olyan helyen ahol fegyveres biztonsági őr van. Ha apád rendőrrel fenyegetőzik és esetleg tényleg rendőrt hívna, egyszerűen mondjátok meg a rendőrnek, hogy folyamatban van a hivatalos eljárás ,,szülői ház elhagyására'' (persze ehhez tényleg meg kell indítani az eljárást a gyámhatóságon). Akkor a rendőr nem fog erőszakkal hazavitetni Téged, hanem apádnak meg kell várnia a gyámhatóság döntését, ami jó eséllyel a Te számodra lesz kedvező.
Ha nem tetszik ez és másképp szeretnéd, vagy ha tetszik, de érdekelnek a részletek, akkor itt is kérdezhetsz, akár névtelenül is:
vagy ha a jogaid érdekelnek
A lényeg igazából az, hogy Nagyszüleid vállalják-e dolgot (erről hivatalosan nyilatkozniuk kell majd a gyámhatóságnak). Az a baj, hogy igazából nem tudom egész pontosan hogyan megy az ilyen dolog. Mindenesetre ahogy írod itt fontos lenne hogy apád ne verhessen meg, tehát az egészet fontos lenne úgy csinálni, hogy apád csak akkor tudhassa meg, amikor már Te nem vagy az ő lakásában, hanem addigra Te már biztonságban a nagyszüleid lakásában várhasd meg a gyámhatóság végső döntését. Ezt beszéld meg nagyszüleiddel és a gyámhatóságon, mondd mg, hogy fontos hogy titokban költözhess (a verések miatt), az egész hivatalos eljárást már az új helyen szeretnéd tölteni.
Ha az egészhez most nincs erőd, akkor a névtelen telefonvonalakon, amiket előbb írtam, ott megkérdezheted (névtelenül is), hogy mit lehet tenni, meg hogy hogyan is megy ez az egész. Meg ha nem tetszik valamelyik ötlet, akkor kérdezheted őket bármi másról is, ami csak érdekel az egész kérdéssel kapcsolatban.
Bocsánat, most olvasom csak a korodat, még nem vagy 16.
Ekkor nem tudom pontosan, hogyan megy a dolog, de 16 éves korod alatt is kaphatsz segítséget, ha terror meg félelem van otthon. Ennek nézz utána valahogy. A telefonvonalak amiket írtam, azokat névtelenül, bemutatkozás nélkül is hívhatod, pont az a lényeg bennük, hogy nem kell kiadnod Magadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!