Te meg tudnál bocsátani a saját anyádnak így?
17 volt anyám amikor születtem,nagyszülők nevelgettek inkább,aztán összekerült a férjével,lett egy kisöcsém.Tizenéves koromtól dolgozom (persze tiniként feketén).
Neki nem volt kedve visszamenni dolgozni öcsém 3 éves kora után,inkább vállalkozni kezdett,boltot nyitott úgy hogy a házhoz lett építve.
Rengeteg pénz kellett hozzá,hitel-hitel hátán,majd apeh büntetés,nekik már bár lista,stb,így ali 18 évesen rávett hogy csinált nekem hamis munkáltatóit,és nevemre vett fel kölcsönt.
Naiv voltam,belementem,nem akartam hogy a házat vigye a bank.
Nem sokkal később leérettségiztem,nem birtam már velük,elköltöztem,saját erőmből lediplomáztam,dolgozom.
A hitelt ő fizette,hisz neki kellett.De jóideje nem fizette be,levelet én nem kaptam meg,mert nem adta ide,nem szólt,csak már a végrehajtó telefonon ért el,azt se tudtam miről van szó elsőre.
Rengeteg veszekedés után nem tudtam mit csinálni,fizetgetem,éhen nem halok,de albiban élünk párommal,jó lenne gyűjtögetni és havi majd 40ezer hiányzik.De már csak alig 1 év és kifizetve.
Nem is beszélünk azóta nagyon,főképp hogy ők továbbra is csak költekeznek,és ha időnként összefutunk nagyszüleimnél,akkor amit látok az új ruha,új gép öcsémnek,új ezaz,sorolja szépen.
Békülni akar viszont nagyon,kérte hogy jöhessenek fel megnézni hol élünk (2 év alatt nem is tudta hol élek),belementem,kaptam virágot is.De kinos csönd volt amikor öcsém nem beszélt.
Most jön a karácsony,nagymamámtól hallottam hogy anyám meg akar hivni minket is.De nekem nincs kedvem ezzel elrontani a karácsonyt,látni a nagyzolőást,az óriási pazarlást ami mindig is volt,közben meg nyögöm a hitelét.
Te meg tudnád bocsátani és elfelejteni?
25/N
Nem hasonlitok picit sem anyámra,lehet elcseréltek születéskor,de én ezt sosem tudnám megtenni :(
Nincs kedvem karácsonyt veszekedéssel tölteni,főképp hogy párommal akkor mindenkihez együtt megyünk,ő karácsonyát sem teszem tönkre,ennyit nem ér.
De utolsó válaszoló ötletét lehet felhasználom,és elpostázom a másolatokat,tessék,ajándék.
De nem megyek,nem jópofizok,öcsémet megoldom hogy lássam,de átgondolva,nem tudok megbocsátani.Most semmiképp,minden hónapban emlékezetet egy sms,amit a bank küld hogy levonta az összeget
Fél millió nem akkora összeg amihez több fedezetet kérnek mint 3 havi bérigazolás és munkáltatói.
"A" hitelhez se kértek,azt voltam kénytelen kérni a saját bankomtól amikor kiderült mi van és a végrehajtó kezdő összegnek 200-at kért,utána részletezte.
Akárhányszor mondja, hogy új ez, új az, krva hangosan hadd égjen a pofája hozzátenném, hogy hja telik mikor a hiteledet én fizetem. Ha ilyen jól megy nem gondolod, hogy a hiteledet kéne fizetni inkább, nem az én nyakamba varrni?
De amúgy nem tudnék megbocsátani neki. Ha az anyám, ha nem, ha ilyen aljas módon elmeszel pénzügyileg, akkor hozzám ne közeledjen, míg nem adja vissza, amivel tartozik.
Az A hitellel 10ezret buktam,de igy nem vonják a fizumból,nem égek a cég előtt ahol dolgozom,nem is tudnak róla.
Csak az első nagyobb részletet fizettem azzal,azt vissza is nulláztam következő hónapban.Azóta is az eredetit fizetem,vagyis a végrehajtónak.
És már nem lehetett elküldeni az anyjába,ahhoz hamarabb kellett volna tudni a dologról.
nálunk 1 millió lett az ugyancsak 500ezres hitel..kezes nem volt...200ezret visszafizettek, aztán páromnak nem szóltak, hogy te, nem sikerül, segits már....jött a végrehajtó levél..aztán meg automatikus levonás melóban:( uh égett a pofája az idiota szülök miatt..bocsánat..nem szokásom szidni a szülőket, de őket nagyon nagyon utálom..és ez az érzés is rossz:(
24L
Nekik úgy sikerült feltornázni 2,7 millióra,hogy a bank amikor átadta a végrehajtónak,az rátett egy összeget,akkor kérték a részlezetést,az megint plussz,de nem fizették,igy megint került rá büntetés,meg a kamatok,így már nem az alapösszeg kamatozott,hanem minden,aztán még tettek rá amiért nem egyben hanem részeletekben fizetem.
Ennyiből már vehettem volna egy garzont...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!