Te meg tudnál bocsátani a saját anyádnak így?
17 volt anyám amikor születtem,nagyszülők nevelgettek inkább,aztán összekerült a férjével,lett egy kisöcsém.Tizenéves koromtól dolgozom (persze tiniként feketén).
Neki nem volt kedve visszamenni dolgozni öcsém 3 éves kora után,inkább vállalkozni kezdett,boltot nyitott úgy hogy a házhoz lett építve.
Rengeteg pénz kellett hozzá,hitel-hitel hátán,majd apeh büntetés,nekik már bár lista,stb,így ali 18 évesen rávett hogy csinált nekem hamis munkáltatóit,és nevemre vett fel kölcsönt.
Naiv voltam,belementem,nem akartam hogy a házat vigye a bank.
Nem sokkal később leérettségiztem,nem birtam már velük,elköltöztem,saját erőmből lediplomáztam,dolgozom.
A hitelt ő fizette,hisz neki kellett.De jóideje nem fizette be,levelet én nem kaptam meg,mert nem adta ide,nem szólt,csak már a végrehajtó telefonon ért el,azt se tudtam miről van szó elsőre.
Rengeteg veszekedés után nem tudtam mit csinálni,fizetgetem,éhen nem halok,de albiban élünk párommal,jó lenne gyűjtögetni és havi majd 40ezer hiányzik.De már csak alig 1 év és kifizetve.
Nem is beszélünk azóta nagyon,főképp hogy ők továbbra is csak költekeznek,és ha időnként összefutunk nagyszüleimnél,akkor amit látok az új ruha,új gép öcsémnek,új ezaz,sorolja szépen.
Békülni akar viszont nagyon,kérte hogy jöhessenek fel megnézni hol élünk (2 év alatt nem is tudta hol élek),belementem,kaptam virágot is.De kinos csönd volt amikor öcsém nem beszélt.
Most jön a karácsony,nagymamámtól hallottam hogy anyám meg akar hivni minket is.De nekem nincs kedvem ezzel elrontani a karácsonyt,látni a nagyzolőást,az óriási pazarlást ami mindig is volt,közben meg nyögöm a hitelét.
Te meg tudnád bocsátani és elfelejteni?
25/N
Nem gondoltam hogy baj lehet,voltak akkor is hitelei,fizetgette rendesen őket,eszembe nem jutott hogy pont az én nevemre felvetett nem fizeti.
Ha azt az egy alkalmat amikor hagytam feljönni őket nem számoljuk,akkor kapcsolattartás nincs,max szólunk egymáshoz ha nagyimnál összefutunk.
Lehet valakire egy életen át haragudni?
És öcsém? 10 éves,eddig kicsi volt,de most már nagyobbacska,jó lenne többet látni.És ha megtiltja hogy elhozhassam? (eddig nyáron nagyimnál voltunk együtt párszor 3-4 napokat,vittem ide-oda)
ahj:( milyen ismerős....völegényem járt igy...felvetették vele a hitelt, fenyegetőztek, sírtak...felvette, 500ezer ftot...300at nem fizettek belőle...hiába kérdezte hiába kérlelte, hogy hogy áll a hitel, mi van vele, mindig csak ferditettek, pedig megmondta, hogy ha nem fizetik és a fizetéséből fogják vonni akkor ott vége mindennek..hát jött is a végrehajtó, fizetésből vonják...az apja meg hisztizik, hogy hát ő fizeti a hitelt most is..aha...a harmadát:( el nem tudtam ezt idáig képzelni...nagyon haragszom rájuk...főleg az apjára....de az anyjára is, hogy hagyta, hogy a férje tönkretegye az egész családot...mert ezenkívül még nagyon nagyon sok dolog van...én szeretem a völegényemet, emiatt nem fogom soha elhagyni....max három év mire ez is lejár....átvállalni nem akarják a hitelt...egyet akarunk...elmenni jó messze és akkor talán nem lesz más választásuk sem...át kell vállalniuk..messze tőlük, hogy nyugi legyen.......
az én családom meg ott segit ahol tud...ezek meg csak belénk rugnak folyton-folyvást....haragszik rájuk nagyon...de az anyukáját azért szereti....én meg elviselem őket...pláne, hogy jövöre esküvő...na az egy másik szép sztori....:(:(:(:(
24L
Igen,ez a borzasztó.Párom szülei segítenek amiben tudnak,saját lányukként szeretnek,az én anyám meg...
nemhogy nem segitett sosem,nem is kell,mindig mindent megoldok,csak legalább le ne húznának mind anyagi mind érzelmi téren.
Adtak.
Nem volt hatalmas összeg,fél millió.
De a kamatok rámentek,átkerült végrehajtóhoz,ezért lett sok,majd 3 millió volt mire én megtudtam.
A helyedben elmennék hozzájuk karácsonyra és az ajándékos dobozba beletenném a befizetett csekkek másolatát. Biztosan nagy örömet szereznél neki vele, ahogyan gondolom te is nagyon boldog voltál az elmúlt években a tartozásuk fizetése közben.
Nem értem, hogy miért kéne neked meghunyászkodnod vagy jó pofát vágni a közeledéséhez. Ő hányszor kérdezte meg az elmúlt évek alatt, hogy "Kislányom, ki tudod fizetni a csekkeket?"
Most itt eszed magad és az elmúlt évek alatt folyamatosan bántott a mellőzése. Most legalább visszavághatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!