Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Nem bírom már....

Mit tegyek? Nem bírom már. Lassan ott tartok hogy édesanyámra már nem tudok anyaként nézni. Bővebb lent.

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, még anyukámmal élek. Csak 2en lakunk. Én egy ideje pánikbeteg vagyok, és elég súlyos. Nem igazán tudok aludni, max 1-2 órákat, napközben is rosszul vagyok midnig, 1 hónap alatt lefogytam 44 kilóra. Édesanyám nem igazán érti meg, éjjelente pl állandóan ordít velem, meg szerinte megkeserítem az életét. Mostanában rászoktam hogy tv-vel alszom ilyenkor kicsit könnyebben alszom el, de ordít velem mindig hogy ő nem tud aludni, mert zavarja a szobájába beszűrödő fény. egyébként a tv halkan megy és az ajtóm is zárva van, nagyon kevés fény szűrödik ki. Most is pl bejött ordibált velem hogy huzzak el otthonról mert ő nem bír elviselni. A gyógyszer és az orvosok nem tudnak segíteni, szerintük csak akkor fogok meggyógyulni ha kapok valakitől lelkitámaszt. Anyukám ezelőtt normális volt, de most egyszerűen kifordult magából. Ha fulladozni kezdek, elkezd üvölteni velem, hogy nem vagyok normális minek veszek ekkora levegőket. Úgy érzem egyáltalán nem szeret már, csak teher vagyok neki, beszélni pedig nem lehet vele, mert meg sem hallja. Mit tegyek????

2012. nov. 28. 04:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
A szeretetet nem lehet kikövetelni. Ha úgy érzed, hogy édesanyád most nem tud Neked többet adni, akkor inkább költözz el, mert így még jobban gyilkolni fogjátok egymást, ami rásegít a betegségedre.
2012. nov. 28. 09:46
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha elköltöznél,rövid időn belül sokat javulna az állapotod.Egy kis környezetváltozás csodákra képes.
2012. nov. 28. 09:58
 13/15 anonim ***** válasza:
38%

Szegény, szegény Kérdező!

Annyira sajnállak, annyira együttérzek Veled!

Tudom, hogy ez semmi szinte ebben a helyzetben, de azt legalább akartam, hogy tudd, hogy MEGÉRTELEK, így ismeretlenül is, tudom, hogy min mehetsz keresztül.

Akár az én anyámról írnál!

Ilyenkor ismerszik meg, hogy ki van melletted.

NEM A TE HIBÁD!

Akkor is, ha anyukád üvölt veled, és vádol.

Nem te tehetsz róla, ez egy betegség, és nem kérted, hogy legyen, te lennél a legboldogabb, ha nem lenne!

Nem tudom, mit tehetnél, anyukád korlátolt nő, aki nem ért téged, és mélyebbre taszít a betegségbe.

Én csak azt tudom mondani, hogy igazad van, nem a te hibád, hogy beteg vagy, ne vádold magad.

És, ha tudsz, akkor MENJ PSZICHOLÓGUSHOZ!

Ha megírod, hogy az ország melyik részén laksz, akkor, ha gondolod ajánlok neked egy jó pszichológust, mivel elég sokat ismerek, munkámból kifolyólag is, meg a párom ágán is, mivel ő is ezen a területen dolgozik.

Az én anyám ugyanilyen volt, mint a tiéd, csak nem a pánikbetegségen hisztizett, hanem azon, hogy keveset keresek.

A munka mellett jártam levelezőre, én fizettem az utazást, jegyzetet, az internetemet, a rezsi felét.

A kajálást szendviccsel megoldottam, alig ettem otthon, mégis a lelkemet kiszekálta, mondván, most már nekem kéne eltartani őt.

Helyettesítsd be a "pánikbetegséget" "pénz"-re, és megkapod, anyám forgatókönyvét.

Ez egy borzalmas helyzet, nagyon együttérzek veled!

2012. nov. 28. 12:25
 14/15 anonim ***** válasza:

A betegséged előtt milyen volt a viszonyod édesanyáddal?

Egy szülőnek minden betegségben 100%-osan a gyerek mellett kell hogy álljon! Nem csak addig kell jó szülőnek lenni, amíg a gyereke egészséges, s mindent úgy csinál, ahogy ő mond.

Főleg, hogy írtad is, hogy 2 munkahelyen is dolgozol, hogy le vedd a terhet anyukád válláról.

Elköltözni nincs lehetőséged?

2012. nov. 28. 13:07
 15/15 anonim ***** válasza:
Ne vedd át anyád terhét! Most elég neked a sajátod. Ha a pszichológus nem segít, keresss másikat vagy más módszert, szabadságodban áll. Én is ezt tettem. Legyél magadnak most a legfontosabb. Hajrá!
2012. nov. 30. 08:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!