Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért lehet egy olyan érzésem,...

Miért lehet egy olyan érzésem, hogy a szüleim szemrehányást tesznek, mert nincs munkám?

Figyelt kérdés
Grafikus vagyok, de nemhogy a szakmámban, semmiben nem tudok elhelyezkedni, mert csak kőművest meg péket keresnek. És bolti eladónak sem vettek fel, és a közmunkára sincs munka nőknek.
2012. nov. 27. 09:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Sógornőm grafikus, egy csomó magán megrendelése van, te miért nem vállalsz ilyeneket? Névjegykártya, szórólapok, arculatok stb... A párja is grafikus, egyiköjüknek sincs konkrét munkahelye, hanem ilyen megrendelésekből élnek, (van cégük, tudnak számlát adni, természetesen nem feketén.) Még egyetem alatt elkezdtek egy csomó helyre pályázni, jártak mindenféle kiállításra/rendezvényre, hogy meglegyen a kapcsolati tőke és most maguktól jönnek a megrendelések, szájról-szájra terjed a hírük, már nem is bírnak mindent elvállalni. A családban is mindenki nekik szól, ha kell valami, pl. nekünk esküvői meghívókat terveztek. Kezdj el azonnal versenyekre pályázni, kiállításokra járni, régi csoportársakkal felvenni a kapcsolatot, hogy megismerjék a neved szakmai körökben, illetve szóljanak ha van valami munka. Ha úgy néz ki, hogy menni fog,akkor te is tudsz könnyen saját céget alapítani. Viszont hogyha soha nem sikerül semmit megnyerned, meg senki sem szól ha kéne valami, akkor nem akarok bunkó lenni, de el kéne gondolkoznod, hogy tényleg elég tehetséges vagy-e és esetleg nem kéne-e átképezned magad.
2012. nov. 27. 11:56
 12/16 A kérdező kommentje:

Nem vágyom közmunkára, csak írtam, hogy még oda sem vesznek fel. Kisebb megrendeléseket én is szoktam készíteni, többnyire portrét vagy saját karaktert képregénystílusban, de ebből nem lehet megélni.

Kisebb pályázatokat már nyertem, de úgy érzem, pillanatnyilag ez kevés, főleg, hogy egyikkel sem járt pénzjutalom.

2012. nov. 27. 13:03
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

"egyikkel sem járt pénzjutalom"

De referenciának jók. :)

2012. nov. 27. 13:47
 14/16 anonim ***** válasza:
38%
Szerencsére kifogást mindig fogsz találni.
2012. nov. 27. 15:19
 15/16 anonim ***** válasza:
Meg ismerettségeket kötni, illetve ingyen reklámozzák a munkádat díjátadón, ha cégek pályázata akkor akár fel is használják és több ezer ember fogja látni. Meg kell próbálni a nagyobb versenyeket is, nem utolsó sorban az önéletrajzban is jól mutat...
2012. nov. 27. 15:20
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Illetőleg azt se felejtsük el, hogy minden munkáltató egyedül dolgozni képes, profi szakemberre vár.

Ráadásul a meghirdetett állások fele kamu. A beérkező motivációs levelek meg önéletrajzok azonnal a kukában kötnek ki. Ezeket csak azért hirdetik meg, hogy mutassák a konkurenciának, hogy simán megy a bolt.

2012. nov. 27. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.