Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Néha olyan érzésem van, hogy...

Néha olyan érzésem van, hogy nem illek bele a jövőjébe. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kifejtem. Párommal évek óta együtt vagyunk de a suli miatt minimum 3 év mire összeköltözünk. Neki már van lakása, csak egyenlőre albérletbe van kiadva mert egyedül nem tudná fenntartani valószínüleg együtt fogunk beköltözni. Viszont néha úgy elábrándozik, hogy milyen kocsit vesz majd, meg hogy fogja kialakítani a teraszt, mit fog venni, milyenre festené a szobát stb. Olyan fura, szinte soha nem kérdez meg hogy na és szerinted? Vagy hogy esetleg együtt döntsük el? Szerintetek hülye vagyok hogy ilyet elvárok? Elvégre az ő lakása, na de ha mindent ő fog csinálni, úgy fogom magam érezni mint egy albérlő.
2012. jan. 11. 22:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy hülye, ha az a terv, hogy együtt költöztök be, nyilván az lenne a normális, hogy bizonyos szinten együtt terveztek. Ha meg azon van (túlzottan) a hangsúly, hogy az ő lakása, ő tervez, az már régen rossz szerintem.
2012. jan. 11. 22:28
 2/12 Timcso1702 válasza:
Nem vagy hülye egyáltalán, szerintem ez mindenkinek jól esne, ha megkérdezné a véleményed, de amikor ilyenekről beszél előtted, akkor próbáld kinyílvánítani a saját véleményedet, és figyeld, meg, h-h reagál, lehet ő meg arra vár, h mondd el neki a te véleményed, és ő ezzel próbál rávezetni, h mondja az ötleteit, és várja, h te pedig mondd a tiédet... :)
2012. jan. 11. 22:28
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 3 évre előre kár ilyenen rugózni.
2012. jan. 11. 22:29
 4/12 anonim ***** válasza:
Szerintem viszont nem. Mert ha nem teljesen biztos az egyik fél a jövőben, akkor arról nem árt tájékoztatni a másikat...
2012. jan. 11. 22:30
 5/12 anonim ***** válasza:
24%
az ő lakása, szerintem ennyivel be is lehet fejezni a témát
2012. jan. 11. 22:32
 6/12 anonim ***** válasza:

Exemnek is volt lakása. Ő is ugyanígy tett-vett, rendezgetett. Engem sosem kérdezett meg.

Aztán egy nap vittem hozzá valamit, ami az enyém. Mikor be akartam tenni a vitrinbe, akkor rám üvöltött, hogy ez az ő lakása, és ide csak azt lehet kitenni, ami neki is tetszik. Gondolhatod milyen rosszul esett. Nemsokkal később vége is lett a kapcsolatunknak.

Nem tudom, miért, de valahogy onnantól kezdve éreztem, hogy nem ez lesz az én családi fészkem. Nem létezik, hogy ha valaki közös jövőt tervez a másikkal komolyan, akkor ne kérje ki a véleményét mindenben. Még ha az ő lakása, akkor is.

Lehet, hogy én vagyok túl nagyvonalú, de én fordított helyzetben biztos megkérdezném. Még ha nem is tetszik az ötlet, a véleményére akkor is kíváncsi lennék. Aztán utána jönne a kompromisszum.

Jogosak az aggályaid. Remélem rendeződik a helyzet.

24/n

2012. jan. 11. 22:37
 7/12 anonim ***** válasza:
63%
Jó hogy nem már elmentek az Ikeába kiválasztani a szőnyeget ami 3 év múlva lesz aktuális.
2012. jan. 11. 22:37
 8/12 anonim ***** válasza:

Inkább legyen egy közös másik albérlet,mint máshoz odaköltözni úgy,hogy egy szavad se legyen.

Ha nem működik,akkor úgyis elköltözhetsz tőle.De csak úgy költözz vele össze,ha ő mondja,hogy költözz oda....Ne te vesd fel az ötletet.És legyen hova hazamenned(pl szüleidhez),ha véletlenül szétmegy a kapcsolatotok.

Ne alapozz arra,hogy biztosan összeköltözés lesz....

2012. jan. 11. 22:47
 9/12 anonim ***** válasza:

3 év még rengeteg idő.

Amíg nem jegyeztétek el egymást, nem házasodtatok össze, felesleges az ő lakásának a berendezésével foglalkoznod.

2012. jan. 12. 03:41
 10/12 anonim ***** válasza:
Túlreagálod, vihar a biliben. Az ő lakása, hadd tervezze ő. Gondolom, majd a munkákat is ő állja. Miért gond, ha ő 3 évre tervez a lakásával? Vannak elképzelése, uram bocsáss meg a saját lakásával. Hol a hiba? Vagy hogy milyen autót vesz? Hagy már szegény férfit élni, vagyis legalább tervezni, mi a fenének szólna bele egy nő, hogy a pasi milyen kocsiról álmodik? Magának veszi, nem neked. Saját magának szeretné saját pénzből.
2012. jan. 12. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!