Igaza van a szüleimnek? Hülyeség ott hagynom a sulit?
Nem sokára 18 leszek, 11.be járok. Ott szeretném hagyni a sulit és el akarok menni dolgozni. Nem érdekel az amit a suliban tanítanak, abba sem vagyok biztos, hogy sikerülne leérettségiznem. A szüleim szerint nagy butaságot csinálok. Nagy szükség van a pénzre, tele vagyunk adóssággal. Majd talán egyszer jelentkezem estire és ott leérettségizek, ha annyira fontos.
Mit csináljak? Maradjak vagy ne?
L
érettségi nélkül mehetsz maximum utcaseprőnek...ezt akarod?!
ha nem bírod az osztálytársaid,akkor menjél át másik gimnáziumba,de mindenképp érettségizz le....
ha leérettségizel,akkor elmehetsz dolgozni esetleg gyárba vagy valami,és segítesz a szüleidnek...most suli mellett elmehetsz a mekibe vagy szórólapozni diákmunkára!
az érettségin nem igazán bukik meg senki,ha kicsit tanulsz,legalább a 2-es biztos meg lesz évvégén és félévkor is a tárgyakból jövőre!
NE ADD FEL A TANULÁST....
Hallgass a szüleidre,ők jót akarnak neked!
(mondja ezt egy 20-on éves nő,aki az egyetemet már többször majdnem otthagyta,mire lediplomázott!)
Ja, nem kell mindenkinek érettségizni, főleg ha úgysem tanulsz tovább, de szakmát feltétlenül csinálj, mert anélkül lóf@sz.
Menj át szakmunkásba és csinálj valami szakmát, ez a legjobb megoldás, de középiskolát végezni kell és pont. Nem csak úgy lelépni a semmibe, mert kurv@ra meg fogod bánni. Legyél cukrász, szakács, már női villanyszerelő is van, válassz.
A cukrász mióta pék, utolsó?
Nincs cukrász munka. Országos Szakma Kiváló Tanulója versenyen 2. helyezést értem el, mégsem találok munkát egyik szakmámban sem. Üdv!
Egy pék-cukrász
Én szakmát tanulok,már most elsőben is, azaz kilencedikben, és nekem ez jobban fekszik mint egy sima érettségi: szakács-->rendes főzős gyakorlattal, épp egyik érettségis barátnőm mondta, hogy tiszta csúcs lenne a hét egyik napján csak főzőcskézni,és szakmai gyakorlatot elsajátítani, amiből majd vizsgázunk:).
Szerintem is szuper:).
Aztán, hogy évek múlva mi leszek. . . Azt nem tudom, de most még azt hiszem lennének lehetőségeim szakácsként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!