Igaza van a szüleimnek? Hülyeség ott hagynom a sulit?
Nem sokára 18 leszek, 11.be járok. Ott szeretném hagyni a sulit és el akarok menni dolgozni. Nem érdekel az amit a suliban tanítanak, abba sem vagyok biztos, hogy sikerülne leérettségiznem. A szüleim szerint nagy butaságot csinálok. Nagy szükség van a pénzre, tele vagyunk adóssággal. Majd talán egyszer jelentkezem estire és ott leérettségizek, ha annyira fontos.
Mit csináljak? Maradjak vagy ne?
L
Amikor csak a fő kérdést láttam meg, azt gondoltam: "hagyd ott, ha nem Neked való, vagy ha nem szereted, és keress Hozzád közel álló szakot, amiben tudsz teljesíteni". Mert azt hittem, egyetemről van szó.
De így azt mondom, nehogy ott hagyd!!! Muszáj leérettségizned, 8 általánossal semmire sem fogsz menni, még konyhai munkára is érettségi a minimum, ezt tapasztalatból mondom!Sehol semmilyen munkát nem találnál, ez több, mint 99%.
"Nem érdekel az amit a suliban tanítanak". A középiskolások 2/3-át nem érdekli, ez alapján rengeteg ember hagyná ott és nem érettségiznének le!
Harmadszor pedig, hogy írtad, majd talán egyszer estin befejezed. Hidd el, sokkal, de sokkal nehezebb lesz évek múltán leérettségizned, mint 1-2 éven belül!Kiesnél mindenből, amiben most benne vagy!
Szedd össze magad, ez csak középiskola, vannak 100-szor nehezebb dolgok is!Tanulj, érettségizz le és utána próbálkozhatsz mással, nem kötelező egyből tovább tanulnod, ha utálod!
23:02-es vagyok.
Az egy dolog, hogy nem vagy kitűnő, és szerinted csak szenvedsz és nem tudsz jól teljesíteni, de ha ott hagynád, akkor pedig otthon ülnél, mert munkát szinte biztos, hogy sehol nem kapnál, ezt mindenki megmondja most Neked, aki pár évvel idősebb és munkát keres érettségivel/szakmával/diplomával(lásd én)!
Szóval iskola otthagyása=otthon ülés munkanélküliként 8 általánossal. Szerintem ez elég rosszul hangzik.
Még mindig jobb pár verselemzést és egyenletmegoldást megtanulni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!