Kezdek kiakadni? Alul a folyt.
Kezd elegem lenni abból,hogya párom reggel elmegy dolgozni7kor és este6 vagy még később ér haza.
Mindez miért?
Mert a rokonai kihasználják csicskáztatják,napközben egyfolytába hivogatják h melo után menjen felmég hozzájuk is mert elromlott ez az amaz ő meg nem bunkó és persze szó nélkül megcsinál mindent,Sajnos ez már a hétvégékre is rámegy mert akkor is végig csörgetik a telefonját.Az unokatesoja most vett kocsit,de már"elfelejtett"vezetni így a párom mondta ha VAN ideje megy és segít neki.Na ez után parancsolóan :Haza értél a melóból akkor sétálj a városba vissza és vigyél ki minket a temetőbe aztán sétálj haza stb..most ez milyen már?
Én meg persze itthon türök és nyelek míg azokat kiszolgálja.Ja minde emellett itthon van velem a 9hós kisbaba is..Nem tudom hogyan mondjam meg neki hogy ezt már kezdem nem birni,hogy sosincs itthon velünk:(
Szerintetek mit mondjak neki vagymit csináljak?Nem akarom az se hogy megharagudjon rám:(
Figyelj 17:37-es ne koptasd fölöslegesen a billentyűzetedet!
Menj és adj magyarórát gyerekeknek, ha valaki idejön egy kérdéshez, akkor az adott témáról kíván beszélni és ha lehet segítő tanácsokat adni, nem pedig okoskodni és leszólni. Ha nálad ez a módszer pontozz le nyugodtan.
Kedves kérdező, továbbra is azt javaslom olyan programot szervezz, ahonnan nem tudják elrángatni. Ne szerénykedj, hanem reggel adj egy listát, azokról, amiket kocsival könnyebb bevásárolni, flakonok, tej, nehéz súly.
Ha valaki másra hivatkozik, mondd meg nyugodtan, hogy nem bírsz ennyit hazacipelni.
Amikor pedig elmentek sétálni, egyszerűen kérdd meg, hogy kapcsolja ki a telefonját. Ha hagyod, még jobban el fognak szemtelenedni.
Én azt semmiképpen nem javasolnám,hogy Te keresd fel a rokonokat és add elő a problémád.Magadból és a férjedből is bohócot csinálnál ezzel.Azon röhögnének,hogy odamész hisztizni mert otthon nem tudjátok megbeszélni a dolgaitokat.Ültesd le a férjed,és mondd meg neki,hogy ez nem mehet így tovább.Kérdezd meg tőle,hogy a kedves rokonaival él együtt,vagy veletek?Mégis kik a fontosabbak neki?Mert oké,a segítőkészség nagyon jó tulajdonság,de ha már kihasználják az a saját butasága.Ezt nem szabadna engedni.Ha megkérik valamire,akkor szabja meg Ő mikor tud segíteni,és ne rángassák dróton.Ha azt kéri a rokon,hogy gyere fel ma meló után beverni egy szöget,akkor nem ugrani kell,hanem azt mondani,oké majd holnap után mert akkor érek rá.Aztán meg néha mondhat nemet is,főleg amikor olyat kérnek amit maguk is megoldhatnának.
Pl én nem furikáznék senkinek akinek autója van,és főleg nem parancsolgatna senki.Ha erőszakosak és telefonálgatnak nem kell mindig felvenni.Ha pedig még a férjed szerint is Te lennél a hisztis mert igényelnétek a társaságát,akkor nálatok gondok vannak.Mindenképpen beszéljétek meg.
Az én férjemet a nagymamája ugratta folyton, akit egyébként imádok, de tényleg.
Nyugodtan közöld a férjeddel, hogy ne menjen minden nap, mert egyszer majd nem tud bejönni a házba, mert lecseréled a zárat. Ez így semmiképp nem normális. Mondd meg neki, hogy a nem az nem bunkóság. Ő sem ugratja a többieket minden kis sz.ért. Szóval szerintem állj a sarkadra határozottan!
Köszönöm a válaszokat mindekitől.
Tegnap este mikor haza ért megpróbáltam vele beszélni,elmondtam neki,hogy én ezt így nem fogom bírni,hogy csak akkor látjuk amikor itthon alszik,és hogy mindekinek segít csak éppen nekem nem.
Persze erre neki megint az a válasza,hogy nem tudja őket már ,hogy lerázni meg tényleg nem akar bunkó lenni senkivel se,erre én válaszoltam ,hogy senkivel sem?
És rá mondtam is a választ,hogy csak velünk,nem is kicsit.
Elmondtam neki ha ezen nemváltoztat és nem mondja meg a rokonainak,hogy van saját családja saját dolgai,oldják meg ők a maguk baját,akkor egyszer majd csak arra jön haza ,hogy senki nem várja majd itthon és akkor már késő lesz ...mert vissza nem jövök hozzá az 100%
A z egészbe a wicc,hogy a beszélgetés végén közölte,hogy de holnap(ma)még kikell öket vinnni melo után szilvát szedni:)(egy szomszéd faluba)
És ekkor mondtam neki,hogy jó akkor én meg csomagolok és ha neki ennyit ér a családi élete a családja akkor menjen csak szilvát szedni.
Hát ennyire jutottam tegnap óta!
Megvárom,hogy mi lesz,ha nem jön haza és elmegy akkor én tényleg össze csomagolom magunkat aztán megyek a szüleimhez,mást nem tudok.
:(
Még egyszer köszönöm a segítséget és hogy itt páran meghallgattok és megértitek a gondomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!