Kezdek kiakadni? Alul a folyt.
Kezd elegem lenni abból,hogya párom reggel elmegy dolgozni7kor és este6 vagy még később ér haza.
Mindez miért?
Mert a rokonai kihasználják csicskáztatják,napközben egyfolytába hivogatják h melo után menjen felmég hozzájuk is mert elromlott ez az amaz ő meg nem bunkó és persze szó nélkül megcsinál mindent,Sajnos ez már a hétvégékre is rámegy mert akkor is végig csörgetik a telefonját.Az unokatesoja most vett kocsit,de már"elfelejtett"vezetni így a párom mondta ha VAN ideje megy és segít neki.Na ez után parancsolóan :Haza értél a melóból akkor sétálj a városba vissza és vigyél ki minket a temetőbe aztán sétálj haza stb..most ez milyen már?
Én meg persze itthon türök és nyelek míg azokat kiszolgálja.Ja minde emellett itthon van velem a 9hós kisbaba is..Nem tudom hogyan mondjam meg neki hogy ezt már kezdem nem birni,hogy sosincs itthon velünk:(
Szerintetek mit mondjak neki vagymit csináljak?Nem akarom az se hogy megharagudjon rám:(
Ne hagyd szó nélkül, de ne is állj neki.
Beszélgess vele, mondd el, hogy jó indulat ide vagy oda, de nem szabad hagyni, hogy ennyire kihasználják. Mondd meg neki, hogy ezentúl csak akkor segítsen, ha igazán van kedve hozzá, ne csak azért, mert nem akar bunkó lenni.
Megértően, de határozottan beszélj vele.
Zsibbasztóan ismerős a probléma! :)))))
Ha balhét csinálsz - okkal, - még Te leszel a hisztis.
A párodnak csak annyit mondj, hogy nagyon hiányzik, és szeretnéd vele együtt tölteni a délutánt.
És hangsúlyozd, hogy "szegény mennyire fáradt lehetsz,
hogy ennyit dolgozol munkaidőn kívül".
Mást ne, mert akkor ő, akinek szintén tele van a hócipője azzal, hogy ugráltatják, rajtad veri le a port. Hogy a családjának segítenie kell blablabla, hogy ezt miért nem tudod megérteni blablabla, miért hisztizel blablabla.
Inkább koncentrálj először a hétvégére, ha együtt elmennétek kirándulni, lehetőleg minél messzebb, akkor nem tudnák pórázon rángatni, sem programot szervezni neki. Te nem tudsz addig kimozdulni? Olyan barátnőddel találkozni, akinek hasonló korú babája van? Egy kis kávézás, közös teázás nagyon jót tesz ilyenkor, plusz ketten néztek a babákra, és a problémák is osztódnak. És főleg nem otthon ülsz, zsebkendőt tépegetve, hogy ugyan megint mi a jó fenét találtak ki a páromnak, hogy ne unatkozzon, de velem se legyen?????
Jogsid van? Babaülés?
Még annyit, hogy a tisztelt családja modortalan, ha nincs tisztelettel az ő szabadidejére.
Szétrángatni egy kisbabás család délutánját, azért mert ök nem tudják megoldani a problémájukat, az durva.
Köszönöm a válaszokat,jól esik,hogy legalább itt valakimegérti a helyzetemet,ahol én lakok nagyon nem tudok kimozdulni,mert semmi sincs itt max egy padra tudok leüni azt nézni ki a fejemből,van jogsim,de ő használja akocsit azzal jár dolgozni.
Hát ha így folytatja bizony rá fog menni a családja,mert ezt énnem bírom már tovább sokáig.
Elegem van a rokonaiból,de nagyon.Az a baj velem is ,hogy türök türök nemszolok semmit se.
Sajnos én elég szigoru nevelést kaptam,és eléggé csöndes természet vagyok:(
Barátnőmmel leszoktam menni neki is vanak6hós ikrei de ő se minden nap tud kijönni hozzánk és én se tudok elmenni hozzájuk minden nap,nekik legalább rendes családi életük van.
Ha lemennek sétálni apa is megy velük ha boltba mennek apa is megy velük nálunk mindent én...én cipekedek haza plusz a babakocsi stb stb..ezek eszébe nem jutnak,hogy talán nekem is kellene segítség itthon.
Kirándulni is elmentünk a dunapartra sétálni szombaton estefél6körül,persze,hogy megcsörrent a telefon,hogy az OBI-ból kellene polcot venni és még aznap felfurni ,és nem ám azt mondta volna,hogy neharaudj a családommal vagyok éppen,neeem fél óra és ott vagyok addigra gyere le aház elé...ez is jól esett minket hazahozott azt ment is estefél9kor ért haza aludni...:(
Gondoltam már erre,de ha oda is állnék mindegyiköjük elé még én lennék a bunkó paraszt,hogy hogymerészelek ilyet mondani,arról nem is beszélve,hogy ő velük nem lehet beszéln semmit se mert rögtön üvöltzönek...
Nekem meg a gyomrom remeg az idegtől a hangomis elcsuklik megnem tudnék szólalni...
de ha ez magától nem jut eszébe hogy mi vagyunk acsaládja mostmár akkor hiéba is mennék én oda is szerintem vagy nem tudom:S:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!